Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: wamak » poniedziałek, 29 lipca 2019, 19:42

nahujmito pisze: poniedziałek, 29 lipca 2019, 19:27toś Pan dopierdolił , Panie @Wymazywanie

i co i co ?? teraz nie będziemy wiedzieć kiedy będzie 1,2k

Pojedynek dwóch osób: szanowanego analityka i kogoś, kto faktycznie zarabia na tradingu według swoich zasad.

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
0

Postautor: adiqq » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:00

Problem w tym, że lubię patrzeć na wykresy fibo ;) mimo że niewiele znich rozumiem, ale Wymazywanie ma w tym co pisze dużo racji IMHO
Także proponuję przerwę i odpoczynek ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
0

Postautor: sens » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:04

adiqq pisze: poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:00Także proponuję przerwę i odpoczynek ;)
chyba wieczny odpoczynek ze strony Fibo :)

Ahr
Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 299
Reputacja postu: 
1

Postautor: Ahr » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:12

kurczę, a ja myślałem, że to ja przeżyłem dramat, kiedy dałem się ponieść pierwotnym żądzom i zdradziłem z 20 latką narzeczoną, która w furii wyrzuciła mój telefon, na którym miałem aplikację Tindera z dowodami zbrodni i AG z dostępem do giełdy, a tu takie dramy odchodzą, uff.

Początkujący
Reputacja: 14
Reputacja postu: 
2

Postautor: itor13 » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:13

Byki nie lubią @Fibo - proste. @Fibo jeśli nie masz już ochoty udzielać się na tym forum to proszę podziel się jakimś kontaktem - może konto na trading view albo grupa na telegramie. Ja bardzo chętnie poczytam co masz do napisania.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 821
Reputacja postu: 
1

Postautor: Bagder » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:14

Nie wiemy, kto będzie miał rację w swoich przewidywaniach. Stoimy na krawędzi przepaści i patrzymy w obłoki.... i zrobimy ten krok naprzód, bo innej drogi nie ma.

Na podstawie Ichimoku, niestety przewiduję bardzo nudne następne 10 dni, potem ostry zjazd do poziomu ~~$6840 i dalsze odbicie - miejmy nadzieję, że trwałe po 16/17.08.
Wniosek z tego jest taki, że lepiej sobie teraz zrobić wakacje nawet na poziomie DT i spokojnie odczekać na rozwój wydarzeń, niż teraz obgryzać paznokcie przed monitorem... :lol:
Sic semper evello mortem tyrannis

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
1

Postautor: Lais » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:16

za karę @Wymazywanie będzie nam teraz robił eliota, lub swoją wersję antyeliota, grunt, że ma być analiza na bieżąco :p

ja idę spać, 20k czy 6k nie rusza mojej potrzeby snu, alarmy niech wyją, może obudzą

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
1

Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:47

Bagder pisze: poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:14 Stoimy na krawędzi przepaści i patrzymy w obłoki.... i zrobimy ten krok naprzód, bo innej drogi nie ma.

"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
3

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 29 lipca 2019, 21:31

Fibo pisze: poniedziałek, 29 lipca 2019, 18:54
Wymazywanie pisze: poniedziałek, 29 lipca 2019, 17:56Brawo! To proponuję porzucić raz na zawsze magiczne teorie, do których musisz non stop naginać numerki i zasięgi fal, by teoria wciąż i bez końca miała rację. :)

Porzucić to ja mogę to forum (a nie EW) i właśnie to robię. Myślę, że już po prostu wystarczy mojej obecności na tym forum…
Pozdrawiam i życzę sukcesów w spekulacji na rynku BTC uczestnikom tego tematu.
Ale czemu tak (chyba nerwowo) zareagowałeś? Nie rozumiem. Przyznasz, że słowa "Rynek to nie teoria" w Twoim poście brzmią wyjątkowo, bo całe EW to jednak mniej lub bardziej widzenie ruchu ceny w ramach już opracowanej i kompletnej teorii. Więc EW nazwałbym raczej "teoria to rynek", a nie odwrotnie. I stąd też zwróciłem uwagę na te wyjątkowe słowa, z którymi się zresztą zgadzam.

Twoją pracę tu i jej ścisłą formę zawsze ceniłem, szanowałem i niejednokrotnie broniłem przed różnymi atakami, mimo, że do samego EW mam pewne obiekcje. Twoje posty są tu przydatne, bardzo ścisłe i ogólnie wartościowe.

Nie chciałbym by ktokolwiek uważał, że przeze mnie nie chcesz pisać czy nie piszesz. To była zwykła uwaga, której genezę wyjaśniłem w pierwszym akapicie. Pozdrawiam.

Dodano po 5 minutach 9 sekundach:
wamak pisze: poniedziałek, 29 lipca 2019, 19:42Pojedynek dwóch osób: szanowanego analityka i kogoś, kto faktycznie zarabia na tradingu według swoich zasad.
ŻADEN pojedynek. Ja uważam swoją wiedzę o analizie za 0 wobec tego jak fachową wiedzę ma @Fibo. Moja uwaga to żaden atak w @Fibo, a tylko zauważenie, że dziwnie wyglądały cytowane słowa wobec tego co faktycznie się robi analizując poprzez EW. Nie widzę żadnego powodu, by zostało to odebrane osobiście albo by ktokolwiek po tym nie pisał na forum, to kompletny nonsens.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
4

Postautor: Bitmar » poniedziałek, 29 lipca 2019, 21:49

@Wymazywanie ale dałeś ciała... Ja głównie dla @Fibo tu zaglądałem. Wszyscy oczekują 100% skuteczności analizy, ale nie na tym to polega i tak to nie działa. Wystarczy 51% aby odnosić sukcesy i zarabiać.

Zapraszam do nowego barometru kursu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:00

Przypomnijcie sobie jak byliśmy w zeszłym roku na poziomie 6000 $. Kilka razy kurs podchodził do wsparcia. Takie akcje jak o północy również były. Wygląda to jak kopia jeden do jednego. Kto wtedy siedział na rynku to wie o co mi chodzi. Wsparcie atakowane kilka razy osłabia to wsparcie, a nie umacnia. Też pojawiają się takie teorie na forum. Dla mnie lecimy piętro niżej.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
3

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:05

@Bitmar Nie rozumiem w jaki sposób mój post miałby obrazić @Fibo, a tym bardziej spowodować że chce on porzucić forum.

Proszę w takim razie o całkowite usunięcie mojego konta z forum, najlepiej wraz z postami. Dzięki.

Edit
@kozaki_wiesiNo dramę kto inny tu zaczął, że rezygnuje jakbym nie wiem co mu strasznego napisał, a inni już mają mnie za winnego, że @Fibo nie chce pisać, więc postaw się sam w mojej sytuacji, jest ona dziwna.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:14 przez Wymazywanie, łącznie zmieniany 1 raz.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
0

Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:09

@Wymazywanie ale dramę odwalasz jakbyś miał menopauzę co najmniej. Wyluzuj z tymi histeriami bo to się niesmaczne już robi.
"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lisie_Uszka » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:11

@shinya56
a wsparcie mamy obecnie na jakim poziomie?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:16

Lisie_Uszka pisze: poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:11a wsparcie mamy obecnie na jakim poziomie?

9100-9300 $

...On Monday, New York Supreme Court Judge Joel M. Cohen said he needed more time to make a final decision on whether to dismiss the NYAG’s case entirely, or rule the other way and reject Bitfinex and Tether’s motion to dismiss. As such, a preliminary injunction he filed in May will be extended, probably for 90 days...

Biorąc pod uwagę takie rewelacje to możemy przebić ten poziom z wyższego poziomu za ok. 60-90 dni. Taki rynek 8-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:35

BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
4

Postautor: koparki » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:35

Wymazywanie pisze: poniedziałek, 29 lipca 2019, 21:31magiczne teorie, do których musisz non stop naginać numerki i zasięgi fal, by teoria wciąż i bez końca miała rację.

Ale przecież to są fakty, drukarze tetherów i dolarów na tym etapie adopcji giełdowej i braku sankcji za manipulację kreują wykres jak chcą a kolega dopasowuje do tak specyficznego rynku fale i numerki aby sie z teorią zgadzało. Trzeba to traktowac z dystansem i się nie obrażać, gdyby kolega analityk za sprawą Elliotta systematycznie zarabiał to nie obraziłby się tylko zamiast tego uśmiechnął z politowaniem nad krytykiem.
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
12

Postautor: fusywszklanejkuli » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:44

Ale heca, ten sam Wymazywanie, który kiedyś ostro bronił Fibo miałby przegonić go z tego forum!

Ja przy całym swoim sceptycyzmie wobec teorii fal przyglądam się oznaczeniom Fibo z ogromnym zainteresowaniem, ponieważ stosuje on własną, nigdzie indziej przeze mnie nie spotkaną - przynajmniej publicznie, zamkniętych grup nie znam - odmianę tej metody. Trzeba też koniecznie dodać, że jego wykresy są pedantycznie dopracowane pod względem estetycznym, kanały nieskazitelne, a rzucane mimochodem uwagi o zachowaniu rynku z punktu widzenia elliottowskiego wiele razy zmuszały mnie do bezskutecznych poszukiwań źródła owej tajemnej wiedzy.

O poprawnym stopniowaniu właściwie nigdzie się nie mówi. Dopiero niedawno trafiłem na wpis i wywiad z Glennem Neelym (i powołujący się na te teksty blog) o pięciu największych błędach elliottowców:
1. Price DEGREE Errors -- Smaller degree patterns should NOT consume more Price than larger degree patterns.

2. Time DEGREE Errors -- Smaller degree patterns should NOT consume more Time than larger degree patterns.

3. Price CONSUMPTION Errors - In standard impulsive patterns, wave-2 should NOT retrace more than 61.8% of wave-1 AND wave-4 should NOT take retrace more than 61.8% of wave-3.

4. Time CONSUMPTION Errors -- In standard impulsive patterns, wave-2 should NEVER consume less Time than wave-1 (from beginning to end) AND wave-4 should never consume less Time than wave-3 (from beginning to end).

5. Post-Pattern BEHAVIOR Requirements -- Logically derived from the above concepts, when an old pattern completes and a new trend begins, the new trend MUST start with a move that is larger and more time-consuming than the prior counter-trend corrective rally inside the last correction.

ANY pattern that does not adhere to the above rules is almost certainly going to be wrong and require future revision as you realize your “forecast” did not pan out.

Neely wydaje się nawet narzucać w punktach 3-5 jeszcze więcej rygorów niż Fibo. A trzeba pamiętać, że wcześniej rozszerzył on teorię fal o własne pomysły, Neely Extensions. (Zresztą całość tego, co Neely wyprawia w Mastering Elliott Wave, trzeba zobaczyć na własne oczy!)

Fibo zdaje się uważać, że niemal każdy ruch rynku ma przekonujące i poprawne oznaczenie falowe. Neely za to twierdzi:
When Wave counts are clear, it absolutely works. And Wave theory, in those conditions, is bar-none the most advanced, sophisticated form of technical analysis and forecasting possible. Unfortunately, when you’re not at the end or the beginning of something, the further away you are from that point, the less and less predictability it has. You stop getting confirmatory events. You have no idea what’s going on. You have no idea whether you’re right or you’re wrong. And it gets extremely confusing, like where we are right now on the S&P.

So it’s a matter of knowing when it’s going to work and when it’s not. It doesn’t work in the middle of trends. It only works at the beginning and the end. A lot of people, unfortunately...I was included, probably for the first 15, 20 years of my career. I assumed Wave theory was the be-all, end-all answer to everything. What I’ve unfortunately learned over the last 10, 15 years is that Wave theory is mostly a top and bottom picking and forecasting technology. It’s extremely good at that, but it’s not necessarily great at the middle phases. And it’s terrible for trading in the middle phases of patterns. So you need an alternate technology for that, and this is something I’ve come to realize over just the last few years. Because only for the first time in my 35-year career has Wave theory been almost useless for the last year or so on the S&P. It’s forced me to look for other answers. And so I’ve come to realize that Wave theory is good at predicting the tops and the bottoms and the ends of trends, moving averages are best at following a trend. So when Wave theory isn’t clear, you should depend more on moving averages. When Wave theory is clear, you should forget everything else.

Widzicie więc moi drodzy, że i zaawansowani elliottowcy mają radykalnie odmienne zdanie na temat przydatności swojej metody. Nawet jeśli jest nieprzydatna, nie sposób jednak odmówić jej czaru!
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
2

Postautor: Lais » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:51

Szanowne chłopy - bądźcie chłopami i nie strzelajcie fochami bo od tych wystrzałów spać nie mogę a lecące rykoszety nie pozwalają zbliżyć się do monitora bez hełmu :p

Początkujący
Reputacja: -23
Reputacja postu: 
-2

Postautor: nahujmito » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:55

@hornet
durna to jest twoja ocena no chyba , że ty nam powiesz kiedy będzie 1,2k :mrgreen: :mrgreen: ( to było w formie żartu )

ja pierdu tu się zrobiło forum płaczek różańcowych :shock:

by nie trzepać offa ,
moim zdaniem jeszcze do jutra poodbijamy się w tym klinie i wyjdziemy górą testować ponownie 10,2

Obrazek

@hornet
tym bardziej twierdzę , że twoja ocena jest durna do kwadratu , szkoda , że nie skumałeś "żartu o 1,2k"
co poradzisz ludzie ze spiętą dupą tak mają ,
PS
jutro to możesz rozliczyć swoją kobitę z zakupów , jak się forsa nie zgodzi to najwyżej ją zminusujesz :mrgreen:
.....
Ostatnio zmieniony wtorek, 30 lipca 2019, 00:33 przez nahujmito, łącznie zmieniany 3 razy.

Wróć do „Przedszkole”