Pojedynek dwóch osób: szanowanego analityka i kogoś, kto faktycznie zarabia na tradingu według swoich zasad.
Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 1911 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 1909
- 1910
- 1911
- 1912
- 1913
- …
- 4707
- Następna
wamak
- Weteran
- Reputacja: 2281
Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)
Postautor: adiqq » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:00

Także proponuję przerwę i odpoczynek

adiqq
sens
- Początkujący
- Reputacja: 299

Postautor: Ahr » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:12
Ahr
- Początkujący
- Reputacja: 14
Postautor: itor13 » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:13
itor13
- Orator
- Reputacja: 821

Postautor: Bagder » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:14
Na podstawie Ichimoku, niestety przewiduję bardzo nudne następne 10 dni, potem ostry zjazd do poziomu ~~$6840 i dalsze odbicie - miejmy nadzieję, że trwałe po 16/17.08.
Wniosek z tego jest taki, że lepiej sobie teraz zrobić wakacje nawet na poziomie DT i spokojnie odczekać na rozwój wydarzeń, niż teraz obgryzać paznokcie przed monitorem...

Bagder
- Wygadany
- Reputacja: 347
Postautor: Lais » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:16
ja idę spać, 20k czy 6k nie rusza mojej potrzeby snu, alarmy niech wyją, może obudzą
Lais
- Moderator
- Reputacja: 4404

Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 29 lipca 2019, 20:47
S.J. Lec
kozaki_wiesi
- Weteran
- Reputacja: 11355

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 29 lipca 2019, 21:31
Ale czemu tak (chyba nerwowo) zareagowałeś? Nie rozumiem. Przyznasz, że słowa "Rynek to nie teoria" w Twoim poście brzmią wyjątkowo, bo całe EW to jednak mniej lub bardziej widzenie ruchu ceny w ramach już opracowanej i kompletnej teorii. Więc EW nazwałbym raczej "teoria to rynek", a nie odwrotnie. I stąd też zwróciłem uwagę na te wyjątkowe słowa, z którymi się zresztą zgadzam.Fibo pisze: ↑ poniedziałek, 29 lipca 2019, 18:54Wymazywanie pisze: ↑ poniedziałek, 29 lipca 2019, 17:56Brawo! To proponuję porzucić raz na zawsze magiczne teorie, do których musisz non stop naginać numerki i zasięgi fal, by teoria wciąż i bez końca miała rację.
Porzucić to ja mogę to forum (a nie EW) i właśnie to robię. Myślę, że już po prostu wystarczy mojej obecności na tym forum…
Pozdrawiam i życzę sukcesów w spekulacji na rynku BTC uczestnikom tego tematu.
Twoją pracę tu i jej ścisłą formę zawsze ceniłem, szanowałem i niejednokrotnie broniłem przed różnymi atakami, mimo, że do samego EW mam pewne obiekcje. Twoje posty są tu przydatne, bardzo ścisłe i ogólnie wartościowe.
Nie chciałbym by ktokolwiek uważał, że przeze mnie nie chcesz pisać czy nie piszesz. To była zwykła uwaga, której genezę wyjaśniłem w pierwszym akapicie. Pozdrawiam.
Dodano po 5 minutach 9 sekundach:
ŻADEN pojedynek. Ja uważam swoją wiedzę o analizie za 0 wobec tego jak fachową wiedzę ma @Fibo. Moja uwaga to żaden atak w @Fibo, a tylko zauważenie, że dziwnie wyglądały cytowane słowa wobec tego co faktycznie się robi analizując poprzez EW. Nie widzę żadnego powodu, by zostało to odebrane osobiście albo by ktokolwiek po tym nie pisał na forum, to kompletny nonsens.
Wymazywanie
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » poniedziałek, 29 lipca 2019, 21:49
Zapraszam do nowego barometru kursu
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 3501

Postautor: shinya56 » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:00
shinya56
- Weteran
- Reputacja: 11355

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:05
Proszę w takim razie o całkowite usunięcie mojego konta z forum, najlepiej wraz z postami. Dzięki.
Edit
@kozaki_wiesiNo dramę kto inny tu zaczął, że rezygnuje jakbym nie wiem co mu strasznego napisał, a inni już mają mnie za winnego, że @Fibo nie chce pisać, więc postaw się sam w mojej sytuacji, jest ona dziwna.
Wymazywanie
- Moderator
- Reputacja: 4404

Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:09
S.J. Lec
kozaki_wiesi
- Początkujący
- Reputacja: 10

Postautor: Lisie_Uszka » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:11
a wsparcie mamy obecnie na jakim poziomie?
Lisie_Uszka
- Weteran
- Reputacja: 3501

Postautor: shinya56 » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:16
Lisie_Uszka pisze: ↑ poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:11a wsparcie mamy obecnie na jakim poziomie?
9100-9300 $
...On Monday, New York Supreme Court Judge Joel M. Cohen said he needed more time to make a final decision on whether to dismiss the NYAG’s case entirely, or rule the other way and reject Bitfinex and Tether’s motion to dismiss. As such, a preliminary injunction he filed in May will be extended, probably for 90 days...
Biorąc pod uwagę takie rewelacje to możemy przebić ten poziom z wyższego poziomu za ok. 60-90 dni. Taki rynek

shinya56
- Weteran
- Reputacja: 7104

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:35

HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff

anagamidev
- Moderator
- Reputacja: 5811
Postautor: koparki » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:35
Wymazywanie pisze: ↑ poniedziałek, 29 lipca 2019, 21:31magiczne teorie, do których musisz non stop naginać numerki i zasięgi fal, by teoria wciąż i bez końca miała rację.
Ale przecież to są fakty, drukarze tetherów i dolarów na tym etapie adopcji giełdowej i braku sankcji za manipulację kreują wykres jak chcą a kolega dopasowuje do tak specyficznego rynku fale i numerki aby sie z teorią zgadzało. Trzeba to traktowac z dystansem i się nie obrażać, gdyby kolega analityk za sprawą Elliotta systematycznie zarabiał to nie obraziłby się tylko zamiast tego uśmiechnął z politowaniem nad krytykiem.
koparki
- Weteran
- Reputacja: 3903

Postautor: fusywszklanejkuli » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:44
Ja przy całym swoim sceptycyzmie wobec teorii fal przyglądam się oznaczeniom Fibo z ogromnym zainteresowaniem, ponieważ stosuje on własną, nigdzie indziej przeze mnie nie spotkaną - przynajmniej publicznie, zamkniętych grup nie znam - odmianę tej metody. Trzeba też koniecznie dodać, że jego wykresy są pedantycznie dopracowane pod względem estetycznym, kanały nieskazitelne, a rzucane mimochodem uwagi o zachowaniu rynku z punktu widzenia elliottowskiego wiele razy zmuszały mnie do bezskutecznych poszukiwań źródła owej tajemnej wiedzy.
O poprawnym stopniowaniu właściwie nigdzie się nie mówi. Dopiero niedawno trafiłem na wpis i wywiad z Glennem Neelym (i powołujący się na te teksty blog) o pięciu największych błędach elliottowców:
1. Price DEGREE Errors -- Smaller degree patterns should NOT consume more Price than larger degree patterns.
2. Time DEGREE Errors -- Smaller degree patterns should NOT consume more Time than larger degree patterns.
3. Price CONSUMPTION Errors - In standard impulsive patterns, wave-2 should NOT retrace more than 61.8% of wave-1 AND wave-4 should NOT take retrace more than 61.8% of wave-3.
4. Time CONSUMPTION Errors -- In standard impulsive patterns, wave-2 should NEVER consume less Time than wave-1 (from beginning to end) AND wave-4 should never consume less Time than wave-3 (from beginning to end).
5. Post-Pattern BEHAVIOR Requirements -- Logically derived from the above concepts, when an old pattern completes and a new trend begins, the new trend MUST start with a move that is larger and more time-consuming than the prior counter-trend corrective rally inside the last correction.
ANY pattern that does not adhere to the above rules is almost certainly going to be wrong and require future revision as you realize your “forecast” did not pan out.
Neely wydaje się nawet narzucać w punktach 3-5 jeszcze więcej rygorów niż Fibo. A trzeba pamiętać, że wcześniej rozszerzył on teorię fal o własne pomysły, Neely Extensions. (Zresztą całość tego, co Neely wyprawia w Mastering Elliott Wave, trzeba zobaczyć na własne oczy!)
Fibo zdaje się uważać, że niemal każdy ruch rynku ma przekonujące i poprawne oznaczenie falowe. Neely za to twierdzi:
When Wave counts are clear, it absolutely works. And Wave theory, in those conditions, is bar-none the most advanced, sophisticated form of technical analysis and forecasting possible. Unfortunately, when you’re not at the end or the beginning of something, the further away you are from that point, the less and less predictability it has. You stop getting confirmatory events. You have no idea what’s going on. You have no idea whether you’re right or you’re wrong. And it gets extremely confusing, like where we are right now on the S&P.
So it’s a matter of knowing when it’s going to work and when it’s not. It doesn’t work in the middle of trends. It only works at the beginning and the end. A lot of people, unfortunately...I was included, probably for the first 15, 20 years of my career. I assumed Wave theory was the be-all, end-all answer to everything. What I’ve unfortunately learned over the last 10, 15 years is that Wave theory is mostly a top and bottom picking and forecasting technology. It’s extremely good at that, but it’s not necessarily great at the middle phases. And it’s terrible for trading in the middle phases of patterns. So you need an alternate technology for that, and this is something I’ve come to realize over just the last few years. Because only for the first time in my 35-year career has Wave theory been almost useless for the last year or so on the S&P. It’s forced me to look for other answers. And so I’ve come to realize that Wave theory is good at predicting the tops and the bottoms and the ends of trends, moving averages are best at following a trend. So when Wave theory isn’t clear, you should depend more on moving averages. When Wave theory is clear, you should forget everything else.
Widzicie więc moi drodzy, że i zaawansowani elliottowcy mają radykalnie odmienne zdanie na temat przydatności swojej metody. Nawet jeśli jest nieprzydatna, nie sposób jednak odmówić jej czaru!
fusywszklanejkuli
- Wygadany
- Reputacja: 347
Postautor: Lais » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:51
Lais
- Początkujący
- Reputacja: -23
Postautor: nahujmito » poniedziałek, 29 lipca 2019, 22:55
durna to jest twoja ocena no chyba , że ty nam powiesz kiedy będzie 1,2k

ja pierdu tu się zrobiło forum płaczek różańcowych

by nie trzepać offa ,
moim zdaniem jeszcze do jutra poodbijamy się w tym klinie i wyjdziemy górą testować ponownie 10,2

@hornet
tym bardziej twierdzę , że twoja ocena jest durna do kwadratu , szkoda , że nie skumałeś "żartu o 1,2k"
co poradzisz ludzie ze spiętą dupą tak mają ,
PS
jutro to możesz rozliczyć swoją kobitę z zakupów , jak się forsa nie zgodzi to najwyżej ją zminusujesz

.....
nahujmito
-
Strona 1911 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 1909
- 1910
- 1911
- 1912