Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: anagamidev » czwartek, 4 lipca 2019, 14:38

@discipuli tylko, że to działa dobrze na bessie, ale jeśli już jesteśmy w hossie, to lepiej właśnie bagholdować, bo będzie tylko rosło nawet jak nic nie będziemy robić przez większość czasu, a zakładając, że już jedziemy na nowe ATH, to dołek kolejnej bessy może być dużo wyżej niż jesteśmy obecnie :D Dużo osób mentalnie jest w bessie ciągle być może słusznie być może nie, ale najlepszy moment na kupno był na cenach <4k$ teraz może być różnie wykres pionowy, na 1w świeca odwrócenia trendu, na 1d bearish engulfing, ale trzeba grać z trendem :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 358
Reputacja postu: 
0

Postautor: discipuli » czwartek, 4 lipca 2019, 14:41

anagamidev pisze: czwartek, 4 lipca 2019, 14:38@discipuli tylko, że to działa dobrze na bessie, ale jeśli już jesteśmy w hossie, to lepiej właśnie bagholdować, bo będzie tylko rosło nawet jak nic nie będziemy robić przez większość czasu, a zakładając, że już jedziemy na nowe ATH, to dołek kolejnej bessy może być dużo wyżej niż jesteśmy obecnie Dużo osób mentalnie jest w bessie ciągle być może słusznie być może nie, ale najlepszy moment na kupno był na cenach <4k$ teraz może być różnie wykres pionowy, na 1w świeca odwrócenia trendu, na 1d bearish engulfing, ale trzeba grać z trendem

Osobiscie nie lubie kupowac i czekac wowczas trace kontrole nad kapitałem która w mojej strategi jest podstawą. Nie oznaczato jednak że kilku % nie mam w czymś zapakowane ale to jest po za giełdą więc i dyskują o niej.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: anagamidev » czwartek, 4 lipca 2019, 14:54

@discipuli no w sumie spoko tylko, że BTC od 4k$ do 14k$ szedł praktycznie pionowo z jakimiś śmiesznymi korektami 10% :D 100%, później 200% i zrobiło się 300%, przykładowo jak ktoś gra dużym kapitałem i nie boi się skupowac każdego dipu 10%, a w zasadzie dipku all in to nawet fajnie :D Sam też czekałem na jakąś korektę, w wyprzedałem się dużo niżej niż 14k$ i nie wiem czy jakbym trzymał po prostu to nie wyszłoby na to samo i więcej czasu bym oszczędził :D Tak więc większość osób grając przez kilka lat na BTC nie uświadama sobie tego, że tak naprawdę uśrednia non stop w górę wchodząc w jakieś perfekcyjne setup'y na które czeka większość czasu :D

@Pleasek89 najlepiej inwestować po trochu w różne, jeden da zarobić 100% inny 1000% :D Ale jak rynek idzie do góry to zwykle wszystko wespół rośnie i trudno wskazać tego najlepszego coin'a, a na nich też lokalnie dzieją się cuda, duże wahania, lokalne pump and dump :D Nie ma pewnych inwestycji, ale możemy szukać dobrych momentów na inwestycję :D

Pleasek89 pisze: czwartek, 4 lipca 2019, 15:07Zobaczycie, że dominacja Bitcoina przekroczy 80% w ciągu dwóch lat. Naprawdę nie ma potrzeby spamować rynku nic nie wnoszącymi altami które wyłącznie kopiują ideę BTC.
Nie byłbym taki pewny, przypominam, że jeszcze kilka miesięcy temu BTC miał umrzeć i miały go wyprzeć lepsze kryptowaluty :D Dzisiaj po kilkusetprocentowych wzrostach sentyment jest zgoła odmienny :D Wg. mnie będzie spadać z czasem albo balansowac na granicy 50% :D

Ostatnio zmieniony czwartek, 4 lipca 2019, 15:56 przez anagamidev, łącznie zmieniany 4 razy.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » czwartek, 4 lipca 2019, 15:07

anagamidev pisze: czwartek, 4 lipca 2019, 14:38 @discipuli tylko, że to działa dobrze na bessie, ale jeśli już jesteśmy w hossie, to lepiej właśnie bagholdować, bo będzie tylko rosło nawet jak nic nie będziemy robić przez większość czasu, a zakładając, że już jedziemy na nowe ATH, to dołek kolejnej bessy może być dużo wyżej niż jesteśmy obecnie :D Dużo osób mentalnie jest w bessie ciągle być może słusznie być może nie, ale najlepszy moment na kupno był na cenach <4k$ teraz może być różnie wykres pionowy, na 1w świeca odwrócenia trendu, na 1d bearish engulfing, ale trzeba grać z trendem :D
Bagholdować to sobie można, tylko co? Jak dla mnie tylko ci którzy bagholdują Bitcoina (i być może...BYĆ MOŻE inne top alty typu Litecoin lub Dash) wygrają w długim terminie. Generalnie zmieniłem zdanie co do altów, uważam że prawie wszystkie jak nie wszystkie spadną do przysłowiowego zera. Jedynym zwycięzcą będzie Bitcoin. Wiem, że Max Kaiser jest trochę szalony, ale posłuchajcie sobie kilka ostatnich wywiadów z nim co ma do powiedzenia na temat alt season.

Zobaczycie, że dominacja Bitcoina przekroczy 80% w ciągu dwóch lat. Naprawdę nie ma potrzeby spamować rynku nic nie wnoszącymi altami które wyłącznie kopiują ideę BTC.

Co nie znaczy, że nie kupię trochę altów na długiego holda, nigdy nie wiadomo.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » czwartek, 4 lipca 2019, 15:56

@Pleasek89

o altach pisał papa Brandt.

ja się póki co z tym zgadzam. Z pewnymi wyjątkami alty reagują dumpem na każdy wzrost BTC, a chyba każdy wie, co robią alty na przedłużający się dump BTC - rosną tylko na początku a potem zaczynają spadać jak kamienie. Trochę się bawię na wypłaszczeniach albo w łapanie panic sella czasem ale na poważnie bym się grać na altach nie odważył teraz, skoro przegrywam przy ruchu up i ruchu down, a trend jest bardzo silny i nie widać śladu boczniaka na BTC.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » czwartek, 4 lipca 2019, 16:28

skoro idzie to jak idzie to może brakuje im 2 dołka, tylko że niestety nie wiem, który zakwalifikować jako pierwszy bazowy :p

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: BitJanusz » czwartek, 4 lipca 2019, 17:52

@Fibo może tak podpytam nieco offtopicowo: zajmujesz się też EW innych rynków? co sądzisz o dow jones na chwilę obecną?

a co do BTC to pozwoliłem sobie skorzystać z wróża macieja i dostałem:
Spoiler:
Obrazek
12,2 k jakoś niedługo a potem się zobaczy.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » czwartek, 4 lipca 2019, 18:47

Vetz pisze: środa, 3 lipca 2019, 22:36rzucali sie jak socjolog na shorta
BitJanusz pisze: czwartek, 4 lipca 2019, 09:18myślę, że nas jako traderów powinno to ostatecznie walić, skąd brana jest kasa. A choćby i z tethera - zysk to zysk
Pleasek89 pisze: czwartek, 4 lipca 2019, 15:07Zobaczycie, że dominacja Bitcoina przekroczy 80% w ciągu dwóch lat. Naprawdę nie ma potrzeby spamować rynku nic nie wnoszącymi altami które wyłącznie kopiują ideę BTC

To kupuj nowe technologie i stawiaj na protoplastów, a są nimi BTC, ETH, Zcash, Iota(chociaż ten to raczej obiecanki cacanki i mocno w toku)i te bankowe XRP..
Reszta faktycznie to kopie, kopie z innym algo, forki, forki forków i mixy (ale i wśród tych nawet forków i kopii są ciekawe, np. z miningiem GPU wyłącznie).
Nic nie trzeba robić, i tak robię. Taka czarodziejska strategia :mrgreen: ZEC i eksperyment na kotleta w moim przypadku..
Spoiler:
Dodano po 27 minutach 21 sekundach:
anagamidev pisze: czwartek, 4 lipca 2019, 18:43@socjolog2008 i nic realized?

Na 15-16 zamknę małego i zamienię na Zcasha, na 100k resztę hehe. To lepszy cwaniak, jak wspomniał @ergorg w komentarzu może i nawet poleci więcej kotletów na wakacjach, ba nawet de voleille ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
6

Postautor: anagamidev » czwartek, 4 lipca 2019, 18:53

socjolog2008 pisze: czwartek, 4 lipca 2019, 18:47Na 15-16
widzę, że zmiana skóry na byka Ci pasuje, no i prawidłowo :D 100k$ soon :D Swoją drogą ten ZEC to na 1500$ mógły pójść za jakiś czas nawet :D
Spoiler:
Spoiler:
### edited: 2019-07-04 19:52 ###
Drukarnia działa sprawnie dzisiaj :D
Ostatnio zmieniony czwartek, 4 lipca 2019, 19:51 przez anagamidev, łącznie zmieniany 4 razy.

Weteran
Reputacja postu: 
2

Postautor: socjolog2008 » czwartek, 4 lipca 2019, 18:56

anagamidev pisze: czwartek, 4 lipca 2019, 18:53widzę, że zmiana skóry na byka Ci pasuje, no i prawidłowo 100k$ soon

Ale wypluj te słowa. Ja po prostu nie patrzę, się nawet przyłączam. Nie chce ale muszę. Doceniam waszego przyjaciela BykiUSDT

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 275
Reputacja postu: 
1

Postautor: SirJack » czwartek, 4 lipca 2019, 19:50

Kuba wykorzysta kryptowaluty do omijania amerykańskich sankcji i zwiększania dobrobytu obywateli
Komunistyczny rząd Kuby poinformował w narodowej telewizji, że planuje rozpocząć wykorzystywanie kryptowalut dla poprawienia sytuacji finansowej obywateli kraju i złagodzenia skutków sankcji ekonomicznych nałożonych przez Stany Zjednoczone. Tym samym Kuba chce pójść drogą, jaką w zeszłym roku obrała ogarnięta hiperinflacją i wewnętrznymi konfliktami Wenezuela.

Jak poinformował w rządowej telewizji premier Kuby Miguel Diaz-Canel, w ramach pakietu reform mających na celu podniesienie poziomu życia obywateli, rząd planuje wykorzystanie kryptowalut. Wedle premiera Kuby, ma to pozwolić na zwiększenie krajowej produkcji i stymulację wzrostu gospodarczego. Wykorzystanie kryptowalut miałoby polegać na wypłacaniu za ich pomocą części świadczeń socjalnych i wynagrodzeń pracownikom administracji publicznej, co rzekomo mogłoby doprowadzić nawet do podwojenia ich wartości.

Obecnie trudno stwierdzić w jaki sposób miałoby do tego dojść, a także jaką kryptowalutę chciałby wykorzystać rząd Kuby. Trudno bowiem oczekiwać, aby Kuba zdecydowała się na wykorzystanie otwartej i publicznej kryptowaluty, jak np. bitcoina (BTC). Znacznie bardziej prawdopodobne jest stworzenie własnego tokenu, na wzór wenezuelskiego Petro, które jednak okazało się niewypałem. Stworzenie „rządowej kryptowaluty” jest również o tyle prawdopodobne, że Kuba znajduje się w bliskich stosunkach dyplomatycznych z Wenezuelą.

Wykorzystanie kryptowalut pozwoliłoby również na przynajmniej częściowe ominięcie sankcji gospodarczych nałożonych przez Stany Zjednoczone, jednak w przypadku tworzenia własnego tokenu pod znakiem zapytania stałoby to, które kraje zdecydowałyby się na jego akceptację. Jeżeli bowiem Kuba stworzy własną „kryptowalutę”, szybko zostanie ona objęta restrykcjami przez USA.

https://www.fxmag.pl/artykul/kuba-wykor ... sZMeOzKeQ0

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
3

Postautor: ekonokomik » czwartek, 4 lipca 2019, 22:07

Wzrosty o kształcie takim jak przez ostatnie 3 dni (odwrócona parabola, czy też prawie ćwiartka koła) bardzo rzadko kończą się wyjściem górą. Byłby to dowód wyjątkowej siły byków w mojej ocenie. Najczęściej kończą się ostrą szpilą w doł i tego się spodziewam.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » czwartek, 4 lipca 2019, 22:13

@ekonokomik, wykrakałeś. :P
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: socjolog2008 » czwartek, 4 lipca 2019, 22:13

@ekonokomik czy pod to jest otwarty short ;) ps. siła Tethera i pewnie taka sraczka o 300$ w dół i 600 w górę. Jeszcze teraz z nimi nie wygramy...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: BitJanusz » czwartek, 4 lipca 2019, 22:15

Upsik?

Obrazek

może jakiś boczniak dla nabrania siły. Widać byki trochę zmęczyły się już wykładniczym pchaniem ceny.

Lokalny trend też już niespecjalnie po ich stronie.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 343
Reputacja postu: 
1

Postautor: depar » czwartek, 4 lipca 2019, 22:35

Amerykanie mają dzisiaj święto narodowe (4 VII) a od 15-tej to głównie oni nadają ton na giełdzie. Możliwe że dzisiaj nie przykładają się zbyt mocno do gry.
Na swojej stronie https://zdalnyprofit.pl/category/kryptostrategia/ szczegółowo opisuję prostą strategię btc/usd dla początkujących

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: Corso » czwartek, 4 lipca 2019, 22:39

Fibo pisze: czwartek, 4 lipca 2019, 12:40 Spadło lekko poniżej 0.5 fibo, ostatnie oznaczenie zagrożone. Spadek poniżej niebieskiej linii do gry wchodzi poniższe oznaczenie z flatem pędzącym od 3 lipca godz. 3:30. Utrzymanie nad czerwoną nowe oznaczenie żyje…

Obrazek

lekki upust krwi , ale dopóki niebieska linia od @Fibo nie padła - byki nada w natarciu :!:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -68
Reputacja postu: 
0

Postautor: Grand81 » czwartek, 4 lipca 2019, 22:42

tworzą się dwa cycuszki

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » czwartek, 4 lipca 2019, 22:46

Obrazek
Spoiler:
viewtopic.php?p=585503#p585503
wczesniej wrzucana liniaj przetestowana, jednak nieco wyzej, a nie na splocie punktow
Ostatnio zmieniony czwartek, 4 lipca 2019, 22:56 przez pael, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » czwartek, 4 lipca 2019, 22:50

ergorg pisze: czwartek, 4 lipca 2019, 22:13 ekonokomik, wykrakałeś. :P
Zaczęło spadać gdy pisałem ;) Ale na razie jest wciąż byczo. Po nocnym wyjściu nad kanał, kurs go udanie przetestował i zaczął się zsuwać wzdłuż niego, ale, co ważne, nad nim. Dopóki nie wróci do kanału, byki nie mają się czego bać ;)

kanal2.jpg

Wróć do „Przedszkole”