Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: lisek » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 14:59

Wieloryby coraz wieksza sciane stawiaja na 20k teraz już 3.6k BTC na bitfinex i czekaja aż ulica to skupi :lol:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:03

Spokojnie @wymazywanie ja ciebie sprowadze na normalą ściżkę i udowodnie ile watre są twe prognozy albo papa.

Wygadany
Reputacja: 367
Reputacja postu: 
2

Postautor: ognos » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:09

Ludzie ogarnijcie się, kłocicie zamiast merytorycznie dyskutować, aż się odechciewa tu zaglądać. Każdy ma swoją wizje jaka będzie przyszłość BTC i po co nawzajem się próbujecie do swoich wizji przekonać. @wymazywanie ciągle mamrota, że zaraz jebnie, @amneziahaze farmazoni, że będą za chwile moment wzrosty do 100k i jak tylko ruszy w którąś z tych stron to od razu z podnieceniem piszecie "haha miałem racje Ty nie".

Patrzcie na dyskusje tu o kursie BTC przez pryzmat tego, że dużo nowych ludzi tu zagląda w poszukiwaniu porad, a widzi wojne w piaskownicy. Od dłuższego czasu jest 20 postów o dupie marynie "spadnie, nie spadnie", a jeden merytoryczny.

Co do samego BTC to uważam, że BTC za szybko urósł na możliwości giełd (głównie obsługa nowych użytkowników, ich weryfikacja) dlatego nie będzie takiej petardy jak z listopada (z 5k do 11k). Kupujący nie radzili sobie przy 19k, więc obstawiam konsolidacje na tym poziomie albo nawet o 1k niższym.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:15 przez ognos, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:11

@Wymazywanie, Mnie to zawsze zastanawuiało jakim trzeba być durniem by tak sie wplątać i uwodawać kogoś z tych stron choć i tak jesteś słaby gość, i tylko manipulujesz tymi ludźmi wokół zupełnie bez sensu. No bo co Ci to da :|
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:16 przez amneziahaze, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 33
Reputacja postu: 
0

Postautor: cinex » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:13

ognos pisze:Ludzie ogarnijcie się, kłocicie zamiast merytorycznie dyskutować, aż się odechciewa tu zaglądać. Każdy ma swoją wizje jaka będzie przyszłość BTC i po co nawzajem się próbujecie do swoich wizji przekonać. @wymazywanie ciągle mamrota, że zaraz jebnie, @amneziahaze farmazoni, że będą za chwile moment wzrosty do 100k i jak tylko ruszy w którąś z tych stron to od razu z podnieceniem piszecie "haha miałem racje Ty nie".

Patrzcie na dyskusje tu o kursie BTC przez pryzmat tego, że dużo nowych ludzi tu zagląda w poszukiwaniu porad, a widzi wojne w piaskownicy. Od dłuższego czasu jest 20 postów o dupie marynie "spadnie, nie spadnie", a jeden merytoryczny.
No i w punkt. Merytorycznie to coraz więcej ludzi dopiero się rejestruje na giełdach, a w USA to jest jeszcze temat prawie nieznany.
Moim zdaniem jeszcze trochę potrwa, będzie bujać, czasami nawet bardzo, ale kapitał będzie dopływał.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:21

Kwestia ogólna, bo myślę czy naprawdę jesteś trejderem czy tylko tworzysz show to się dowiedzieć jakie sa Twoje prognozy na 2018. Ja swoje mam ale zacznijmy od wiecznego mędrca btc forum... moim zdaniem żenua poziom. Tylko przeszkadzasz./

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 32
Reputacja postu: 
0

Postautor: KR2615 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:25

amneziahaze pisze: Mało jest trejderów.
Ilu jest prawdziwych trejderów dowiemy się, gdy przyjdzie rynek niedźwiedzia IMO bo w tej chwili nawet ja siebie mógłbym tak nazywać
wizardking76 pisze: i teraz pomyśl sobie ile miałbyś kasy więcej gdyby Ci w BTC wypłacali...
Kasy? Lepiej zapytajsie, ile dóbr miałbyś więcej. Niewiele osób potrafiłoby hodlować do dzisiejszych poziomów bo raz, że nikt nie ma jaj ze stali a dwa, że mamy gospodarkę w której bardziej opłaca się konsumować niż oszczędzać.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: debek » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:35

Czy myślicie, że jakby kurs btc spadł o połowę to altcoiny z nim powiązane też zaczną spadać?

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
4

Postautor: maxi82 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:36

amneziahaze pisze: Ja was nauczę jak grać na krypto.
Ja cie zdaje się nauczę jak nie robić chlewa z wątku :evil:
Masz jakiś problem to sobie załóż wątek w HP i tam wylewaj "gorzkie żale".

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 57
Reputacja postu: 
0

Postautor: diamanti » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:41

debek pisze: Czy myślicie, że jakby kurs btc spadł o połowę to altcoiny z nim powiązane też zaczną spadać?
Tak

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 296
Reputacja postu: 
0

Postautor: hassejo » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:42

@debek, było o tym parę stron wstecz.

Weteran
Reputacja: 1954
Reputacja postu: 
0

Postautor: RuckenFetard » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:49

Ja też mam jakieś scenariusze, jeden z nich to taki, że zmasowany plankton siedzący cierpliwie w BTC ( który miał zawsze rosnąc) straci cierpliwość w chwili kiedy zorientuje się ze od dłuższego czasu wszystko rośnie po 100% oprócz BTC, to będzie zapalnik do armagedonu , jak grubsze osobniki to zwęszą to mogą zrzucić swoje BTC....

Swoją drogą coś się dzieje z BCH , to jeden z kandydatów do tronu na Coinbase ....
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 grudnia 2017, 16:10 przez RuckenFetard, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 309
Reputacja postu: 
0

Postautor: wizardking76 » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 15:52

Smule pisze:
wizardking76 pisze: @smule nie ... potrzebuję lewara 1:10 na pewnej stronie takiej jak bitmex.... tylko bez przesady nie z takimi opłatami...
no to tam jest 1:10. Na terminówce nie ma fundingu i nie płacisz nic za trzymanie pozycji. Płacisz jedynie opłatę za otwarcie i zamknięcie pozycji (0.075% taker i -0.025% maker). Opłaty za trzymanie pozycji są jedynie na XBTUSD i jako że kurs cały czas idzie do góry, to funding jest non stop dodatni (czyli longi płacą shortom). Na XBTH18 tego nie ma, jak otworzysz i zamkniesz pozycję makerem to dostajesz 0.05% i nic nie płacisz :D

kontrakt terminowy do marca:

https://www.bitmex.com/app/trade/XBTH18
hmm ale jedna rzecz mnie w tym niepokoi : Auto-Deleveraging Enabled Yes: This contract is highly speculative and manages loss through auto-deleveraging.
Są jakieś zasady co do tego ?

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: zaxbit » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 16:11

Heh, więc tak - wczoraj wszedłem dokładnie przy 19,2k $ i był nawet moment, że byłem kilkadziesiąt zł do przodu (pokryło to w całosci dosyć dużą prowizję 2% i fee) no i po 3-4 h zaczęło kurna spadać... obecnie jestem w plecy jakieś 60 zł. Słabe to uczucie, mimo że tę kasę spisałem na straty ;) Widzę, że BCH podskoczyło, więc pewnie za jakiś czas ludzie będą ponownie przeżucać się na BTC. Podobną nerwówkę przeżyłem przy poziomach 4k$, też jak wszedłem zaczęło potem spadać. Grunt, to nie panikować :)

ps. moja strategia była taka, że jak ostatnio przy kontraktach rosło, to teraz też będzie rosło. Czytałem niektóre Wasze opinie na ten temat i powiem tyle: po fakcie to każdy jest mądry :) Obecne spadki wydaje mi się że mogą też wynikać z okresu świątecznego - wielu osobom zabrakło na prezenty :)
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 grudnia 2017, 16:13 przez zaxbit, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 16:13

BTW: na trading view jest juz dostepna cena futuresow. Rowniez bez opoznien za opłatą.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: swietymikolaj » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 16:20

Jeszcze 20 blokow i będzie fork?

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
2

Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 16:32

Korelacja Btc w dół, BCH up znowu w grze.
amneziahaze pisze: Spokojnie @wymazywanie ja ciebie sprowadze na normalą ściżkę i udowodnie ile watre są twe prognozy albo papa.
Alkohol i forum to kiepskie połączenie. Chyba musisz sobie dać autobana i na trzeźwo potem poczytać co nawypisywałeś.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 18 grudnia 2017, 16:42 przez kozaki_wiesi, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 57
Reputacja postu: 
0

Postautor: diamanti » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 16:35

zaxbit
ty tak na poważnie ? przejmujesz sie 6 dyszkami ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1042
Reputacja postu: 
0

Postautor: wrip » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 16:46

domator pisze:BTW: na trading view jest juz dostepna cena futuresow. Rowniez bez opoznien za opłatą.
Tam jest kilka do wyboru, możesz opisać który wykres co pokazuje? Są jakieś BTC1! BTC2! oraz BTCF2018 BTCG2018 BTCH2018 BTCM2018.
NANO - zdecentralizowana i ultraskalowalna kryptowaluta z błyskawicznymi i darmowymi przelewami.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
1

Postautor: domator » poniedziałek, 18 grudnia 2017, 16:55

Wg tej tabelki:
http://www.cmegroup.com/trading/equity- ... tcoin.html
handlowane sa glownie kontrakty najkrotsze czyli JAN2018. Jak klikasz w ikone wykresu to widac ze to sie nazywa CME:BTCF2018 i ja wybralem ten asset. Kolejne miesiace to G, H, itd... Nie wiem czym sa BTC1! i BTC2!
Przygladam sie wlasnie na 1m czy to pies macha ogonem czy ogon psem :-)
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Wróć do „Przedszkole”