1D bullish hammer niby, więc chyba bardziej inverted

Buy the dip

4h

1h
@Jahu no ktoś kto sprzedaje BTC na 1.2k$ musi być faktycznie niepoważny. Ale spójrzmy na to z drugiej strony. Jeśli ktoś rozumie jak działa giełda, to będzie skupował po prostu i trzymał. Chyba nie chcemy, żeby jakiś chłystek, który kiedyś kopał na swoim komputerku za grosze BTC nagle zrzuci 1000 bitków na 100k$ i wygoli pół rynku, a tak to ma okazję spanikować

Ja zalecam akumulację w miarę możiwości za 1% zarobków przykładowo co miesiąc, żeby zawsze mieć te trochę BTC, żeby była decentralizacja, a nie, że grubas sobie skupi sporo na 1k$

A co jeśli bottom is in, co bardzo możliwe, bo już raz spadliśmy na 3k$ i tam wtedy też poszły rekordowe świece, może dużo osób liczyło na powtórę, ustwiło isę wyżej, a kurs wyhamował już na 3.2k$

Dużo osób wpada w pułapkę, że skoro BTC leci w dół, to może warto sprzedać i odkupić niżej więcej, ale im niżej spada tym mniejsza płynność, a więcej chętnych do kupna

Jedni sprzedają i grają na spadki, inni akumulują. Ja po prostu to często zauważam na altach, sam się na to łapałem, że grałem na konsolidacji, pięknie się uśredniało, rosły BTC i alt, ale w pewnym momencie następował wystrzał na 30-300% i okazywało się, że warto też było akumulować, bo cena później długo nie wracała, albo już nie wróciła do tak niskich poziomów

Ogólnie przez analogię, to gra na spadki z 3k$ do 1k$ to trochę gra na wzrost z 18k$ na 20k$ czy 20k$ na 22k$ ; )

Chociaż procenty inne

Z drugiej zaś strony jeśli chodzi o procenty jeśli ktoś kupował na 20k$ i liczył na 40k$, to teraz podobnie może kupić na 4k$ i sprzedać na 8k$, dużo bezpieczniej, a potencjalny zysk będzie taki sam
### edited: 2019-03-11 07:37 ###
@SirJack a co z tym wick'iem na 7788$ na fioletowym/różowym polu?

Zresztą warto zauważyć, że jeśli faktycznie ma się to powtórzyć, to lepiej skupić tą panikę, bo tam w trymiga wróciło do poziomu, z którego spadło

Tak więc kolejna okazja zakupowa na long do końca życia, tylko skoro tyle osób o tym wie, czy to jest możliwe