Też jestem na shorcie ale coś zaczynam w niego wątpić.
Postautor: RafaelGrey » czwartek, 16 listopada 2017, 10:15
RafaelGrey
Postautor: Pretendin » czwartek, 16 listopada 2017, 10:47
Tym sposobem btc staje się zakłądnikiem własnej ceny, a popmować w nieskończoność się nie da. I ten kto to pomuje prawdopodobine zdaje sobie z tego sprawę. O ile bch faktycznie jest takim zagrożniem dla btc, bo sam już nie wiem...
Pretendin
Postautor: ekonokomik » czwartek, 16 listopada 2017, 11:04
2-3K niebezpieczny? Toż to po prostu korekta by była.
ekonokomik
Postautor: Pretendin » czwartek, 16 listopada 2017, 11:06
Ok, zgadzam sie, tylko korekta, ale chodzi mi o konsekwencje takiej korekty w "aktualnej rzeczywistości".ekonokomik pisze: 2-3K niebezpieczny? Toż to po prostu korekta by była.
Spadek <$1000, o, to już by niektórym dało do myślenia.
Pretendin
Postautor: ognos » czwartek, 16 listopada 2017, 11:09
Pretendin pisał nie o tym, że kogoś może się przerazić niską cena, tylko o tym, że kopalnie przestaną kopac BTC bo będą miały bardziej opłacalną alternatywę w postaci BCH, dawniej ASICsy nie miały niczego innego sensownego. A z długim okresem dostosowywania trudności w BTC, długo idącymi przelewami, wysokimi opłatami i z taką dużą korektą BTC byłby jedną nogą w grobie.ekonokomik pisze:2-3K niebezpieczny? Toż to po prostu korekta by była.
Spadek <$1000, o, to już by niektórym dało do myślenia.
Ale po każdej bańce podnoszą się głosy, że to już koniec BTC. Póki nie ma zdecydowanych i skoordynowanych (ważne!) działań ze strony państw i banków, to zawsze gdzieś na horyzoncie jest kolejna bańka.
Ta też zaskoczyła wielu swoim rozmiarem (mnie też). Pokazuje to zresztą, że nie można wprost wyciągać dokładnych wniosków "z szeregu". Bo patrząc na fakt, że każda kolejna z poprzednich 4 baniek była procentowo mniejsza, spodziewałem się, że ta nie dojdzie wyżej niż do $3000.
Tymczasem obecna bańka już pobiła pod tym względem bańkę goxową z 2013.
ognos
Postautor: wizardking76 » czwartek, 16 listopada 2017, 11:19
wizardking76
Postautor: ekonokomik » czwartek, 16 listopada 2017, 11:30
ekonokomik
Postautor: Bit-els » czwartek, 16 listopada 2017, 11:32
Bit-els
Postautor: soulnecturn » czwartek, 16 listopada 2017, 11:34
soulnecturn
Postautor: ekonokomik » czwartek, 16 listopada 2017, 12:12
Ale, ale! To były dwie osobne bańki: wiosenna, zwana "cypryjską" i jesienna: "goxowa"
ekonokomik
Postautor: wizardking76 » czwartek, 16 listopada 2017, 12:35
wizardking76
Postautor: domator » czwartek, 16 listopada 2017, 12:39
@ekonokomik ma racje.
domator
Postautor: świeżak » czwartek, 16 listopada 2017, 12:45
świeżak
Postautor: bitloteiros » czwartek, 16 listopada 2017, 12:53
bitloteiros
Postautor: minerek » czwartek, 16 listopada 2017, 13:03
minerek
Postautor: wizardking76 » czwartek, 16 listopada 2017, 13:36
wizardking76
Postautor: house11 » czwartek, 16 listopada 2017, 13:47
Zawsze się zastanawiam jak to się dzieje, że Ci użytkownicy z 2010-2012 roku, wciąż grają spekulacyjnie na chwilowe ruchy, szukając dołków i górek.ekonokomik pisze: Ale, ale! To były dwie osobne bańki: wiosenna, zwana "cypryjską" i jesienna: "goxowa"
Nie chodzi mi o poziomy, ale też tam byłem i pamiętam jak to wtedy rozpatrywaliśmy. Wielu po bańce wiosennej spodziewało się długich miesięcy stagnacji i dalszych spadków (bo np. w 2011 spadek był z $26 do $2).
house11
Postautor: wizardking76 » czwartek, 16 listopada 2017, 13:51
wizardking76
Postautor: pabloj » czwartek, 16 listopada 2017, 13:54
Nawet Warren Buffet aktywo kupione po $10 sprzedałby dużo wcześniej w poprzednich bańkach, przecież już przy pierwszej bańce wzrost był 20krotny, jeśli nie wyprzedałby się wtedy to już na pewno wszystko oddałby po cenie +-$1000 naliczając 100 krotny zysk. Mało? Procent holderów, który kupili po $10 i świadomie trzymają do teraz jest zapewne grubo poniżej 1.house11 pisze:Zawsze się zastanawiam jak to się dzieje, że Ci użytkownicy z 2010-2012 roku, wciąż grają spekulacyjnie na chwilowe ruchy, szukając dołków i górek.ekonokomik pisze: Ale, ale! To były dwie osobne bańki: wiosenna, zwana "cypryjską" i jesienna: "goxowa"
Nie chodzi mi o poziomy, ale też tam byłem i pamiętam jak to wtedy rozpatrywaliśmy. Wielu po bańce wiosennej spodziewało się długich miesięcy stagnacji i dalszych spadków (bo np. w 2011 spadek był z $26 do $2).
Minęło tyle czasu, a oni wciąż nie odrobili lekcji, której uczą tak osoby jak m.in. Buffett - "jak znajdziesz dobre aktywo, to najlepszą decyzją jest trzymać".
To forum powinno być gniazdem milionerów, a sądząc po aktywności i wpisach użytkowników EA, nie wygląda na to.
pabloj
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 16 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).