Co jest bardzo ciekawe, w dzisiejszej tetherowej bańce wyraźnie da się wyróżnić wybicie poprzedzające ostateczną falę spadkową, która przybrała bardzo podobny kształt do tego z dużej bańki Goxowej. Jednym słowem doszło do testu jednego z ostatnich szczytów i dopiero przejście w ostateczną fazę minutowej bessy.

Co równie ciekawe, test doszedł do przedostatniego szczytu przed dołkiem, z którego nastąpiło wybicie. Bardzo podobnie wygląda schemat pękającej dużej bańki Goxowej. Czy to czary? Czy to znak od Boga? Polecam też zwrócić uwagę jak rozwleczone w czasie są kończące fale spadkowe w obu bańkach.

Jeśli miałbym wytypować szczyt, do którego nastąpi test dla obecnie trwającej bańki 1D jeżeli schemat jak powyżej miałby się zrealizować, to byłyby to okolice 8,5k, chociaż 10 k też miałoby u mnie szanse.
To co można powiedzieć o porannym zdarzeniu na chwilę obecną to:
1) rynek został wypchnięty z miejsca niekorzystnego dla byków. Czy tego chcemy, czy nie, myślę że poziomem, od którego powinniśmy zacząć dalszą analizę są okolice 6400-6500. Stąd zaczynamy dalszą zabawę w epickim trójkącie, który jeszcze nie dobiegł końca,
2) Jeśli chodzi o pieniądze, to ja nie wierzę w przypadki. Myślę, że znajdą się osoby/grupy (najprawdopodobniej powiązane z usdt i Finexem na co wskazuje dzisiejszy spread między giełdami usd a usdt, może też minerzy), które nie chcą spadku poniżej obecnych poziomów i naturalnie przebiegającej bessy, która byłaby długa i nudna (dwa ostatnie obrazki). Giełdy straciłyby część klientów, minerzy musieliby podjąć ryzyko kopania na minusie. Z drugiej strony obecni opiekuni kursu być może czują na karkach oddech tych, na których wszyscy czekają, a którzy są o wiele gorszymi skurczybykami. Wiedzą, że impreza nie potrwa wiecznie (np. pojawiające się na horyzoncie stablecoiny). Z drugiej strony exit pump najlepiej robić dosłownie tak, jak wskazuje nazwa - z pompą, co sprzyja wygodnej dystrybucji.
3) W jednym z moich ostatnich postów wrzucałem dwa rysunki - ten na podstawie kresek @Clinic i ten z wachlarzem fibo. W obu przypadkach przebicie tych kresek byłoby mocnym sygnałem dla niedźwiedzi, że jeszcze nie czas na zimowy sen

PS. wszystkie wykresy w liniowej, mój błąd.