Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 265
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: mediabooker » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:35

Tak, tak @artbit są nas miliony, przenieśmy góry, wyrównamy koryta rzek, a potem na Księżyc;) Widać, że nie zaliczyłeś jeszcze jakiegoś spektakularnej klapy inwestycyjnej typu - 50%. Ja dla odmiany już shortuję bita. Może nawet rosnąć do 5k usd, jestem na to przygotowany^^

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: breezerpl » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:36

A Goldman wieszczy, że dźwig podjedzie jeszcze +500$ i dopiero wtedy usłyszymy Bungee! Osobiście jestem tym szaleńcem, który czeka na ten okrzyk od 2800$ na fiatach

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:37

@breezerpl, jakieś źródło? Prosiłbym bardzo :D

Początkujący
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
1

Postautor: chemik » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:38

Najnowsza prognoza analityka Goldman Sachs, sprzed godzinki. Wg niego BTC dojdzie jeszcze na tej fali wzrostów do 4800 USD/BTC, potem korekta i to spora - spadek o ponad połowę.
https://www.cnbc.com/2017/08/14/goldman ... -more.html

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 75
Reputacja postu: 
0

Postautor: artbit » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:41

mediabooker pisze: Tak, tak @artbit są nas miliony, przenieśmy góry, wyrównamy koryta rzek, a potem na Księżyc;) Widać, że nie zaliczyłeś jeszcze jakiegoś spektakularnej klapy inwestycyjnej typu - 50%. Ja dla odmiany już shortuję bita. Może nawet rosnąć do 5k usd, jestem na to przygotowany^^
Spektakularną klapę zaliczyłem na niejednokrotnie na dźwigniach, dlatego na nich nie gram. Wolę daytrading, jest o wiele bezpieczniej. Nawet jeśli będzie głębsza korekta - nie pali mi się, poczekam na kolejne odbicie w górę. Zauważ, że gram środkami które w razie całkowitej utraty nie wpłyną na mój poziom życia. To jest podstawowa zasada tradera, moim zdaniem.
breezerpl pisze: A Goldman wieszczy, że dźwig podjedzie jeszcze +500$ i dopiero wtedy usłyszymy Bungee! Osobiście jestem tym szaleńcem, który czeka na ten okrzyk od 2800$ na fiatach
Gratuluję wytrwałości. Ja bym nie usiedział na fotelu tyle czasu bez żadnych ruchów i chociaż tych minimalnych emocji :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
0

Postautor: fusywszklanejkuli » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:42

Jak to z oznaczeniami fal, poprzednia prognoza Goldman Sachs została unieważniona, więc potrzebna lekka rewizja (przebiło $3691, potem $3915, potem $4132, więc kolej na $4827). Coś słabo im idzie to rzekome sterowanie rynkiem...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:43

Tak czyli wedle Goldbita wykonujemy 5 falę od urodzenia ?

Obrazek
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:45 przez minerek, łącznie zmieniany 1 raz.
Make Bitcoin great again

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:44

breezerpl pisze:A Goldman wieszczy, że dźwig podjedzie jeszcze +500$ i dopiero wtedy usłyszymy Bungee! Osobiście jestem tym szaleńcem, który czeka na ten okrzyk od 2800$ na fiatach Obrazek
Skoro Goldman tak pisze to znaczy, że już opylili ile trzeba komu trzeba i potrzebują chwilę czasu aby wywalić resztę i nie przestraszyć tłumu :mrgreen: A tłum im wierzy więc będzie grzecznie czekać na te dodatkowe 500 baksów profitów, no bo przecież Goldman się nie myli ;) . I tu będzie czekała niespodzianka :P

Dyskutant
Reputacja: 97
Reputacja postu: 
4

Postautor: hornet » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:47

@artbit ma rację. większość z nas siedzi od trzech baniek w BTC. gdzie wyszliście ostatnio? ja za każdym razem wychodziłem na poziomie ~30% ostatecznego wzrostu. Po prostu nie wierzyłem, że pójdzie wyżej. Teraz, za pierwszym razem, po roku holdowania, wyszedłem tuż po forku BCH i po sprzedaży BCH na samej górce jakimś cudem. Później bałem się wejść, bo skorekci. Od ostatnich trzech dni wchodziłem i wychodziłem naprzemian starając się stracić jak najmniej fiatów. z sukcesem, za to BTC się uszczupliło o 15%.

Wiem jak trudne, niemożliwe wręcz, jest świadome łapanie szczytów i dołków, ale to, że my odczuwamy strach nie jest chyba jednak wskaźnikiem. Większość z nas jest zmęczonymi "dziadkami", którzy mają odwagę marzyć, ale nie mają odwagi sięgać po te marzenia zadowalając się półśrodkami - kilkudziesięcio/setprocentowym wzrostem.

Dlatego zazdroszczę wizardkingowi, mimo że bywały posty, które strasznie mnie irytowały. Może właśnie przez to, że on naprawdę wierzy w to, co sobie zamarzył.

Piszę to załadowany dorobkiem bitcoinowym w BTC, ale na pewno brakuje mi wiary w to, że postąpiłem słusznie. Wybaczcie post nieanalityczny, ale chciałem się podzielić czymś, co rynek wpływ ma przeogromny - nastrojem i emocjami.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Animus » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:47

Jesteśmy na razie wsparci na 4.200. Zgodnie ze scenariuszem #jpktraders po wybiciu powinno poszybować ładnie. Jak odskoczy w górę to wchodzę z ustawionymi alarmami na wykresach na noc żeby chronić kapitał. Jak się załamie to trudno.

Co będzie to cholera wie. Dużo osób chyba jest już nakręconych na 5.000 po przebiciu oporu 4.200, a dodatkowo sprzyja temu trend kreślony przez ostatnie dni... Może sobie tak spokojnie jeszcze rosnąć i rosnąć.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:48 przez Animus, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: breezerpl » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:48

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 22:55

@breezerpl, dziękuję. Swoją drogą ciekawe, że pojawiło się to dopiero godzinę temu :D Czyżby nie zdążyli się wyładować? :D Może starzy wyjadacze i bagholderzy zrobili ich w konia :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 23:01

Goldman dał uznaniowego maxa - jak on mowi to jednak może tak być - może rzeczywiscie ma w tym jakis biznes albo musi sie wysprzedac. Ja troche boleje nad tym że pojawiaja sie tacy certyfikatorzy ktorzy kreca rynkiem

Bitcoin is nearing its target for the "fifth wave" that theoretically leads to a correction - pisze

A przecież w EW pojawiają sie tak zwane Wave Extensions. Pojawiają sie one jako osobliwości w

Futures markets, with their extreme leverage, can induce short term price extremes that would not occur in cash markets. Even so, overlapping is usually confined to daily and intraday price fluctuations and even then is extremely rare

Coś mi sie wydaje że tam ostro jadą na dzwigni na tym BMExie w Barbados
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 23:07 przez minerek, łącznie zmieniany 1 raz.
Make Bitcoin great again

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 23:03

anagamidev pisze:@breezerpl, dziękuję. Swoją drogą ciekawe, że pojawiło się to dopiero godzinę temu :D Czyżby nie zdążyli się wyładować? :D Może starzy wyjadacze i bagholderzy zrobili ich w konia :D
No właśnie o tym napisałem, że zostało im zapewne jeszcze trochę do wyrzutu :) więc dali rekomendację na kolejne 500$ up aby zdążyć a lud poczeka :mrgreen: z wiarą na nowe ATH i łatwe powiększenie portfela :P
A tu będzie zonk :P

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
0

Postautor: fusywszklanejkuli » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 23:09

minerek pisze: Tak czyli wedle Goldbita wykonujemy 5 falę od urodzenia ?

Obrazek
Nie kupuję oznaczenia, które każe fali IV najwyższego rzędu w ruchu 6-letnim trwać miesiąc. Ale nie pocieszę Cię, można oznaczyć tak jak w zielonej wersji z mojego posta https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 85#p348085, wtedy też byśmy byli w V najwyższego rzędu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 23:15

Tak - dlatego widzę i piszę że max jest uznaniowy a potem jak wiadomo wielkość zniesienia. Generalnie wykres teraz zatrzymał się w koncowym trójkącie i wyszedł z niego ładnie do góry ( tak w mikro-skali)

Po za tym fakt - trzeba zwrocic uwagę na granularyzację fali 5 - ona tęz bedzie miala jakieś podfale - korekta jako średnia czworka bylaby wskazana i normalna - chyba nie bedzie to taki swiecowy pionowy wykres do 4800 ?
Make Bitcoin great again

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 23:31

rha
Weteran
Reputacja: 600
Reputacja postu: 
0

Postautor: rha » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 23:49

Nie piszcie, że prognoza Goldmana jest sprzed godziny!
"Goldman Sachs' chart analyst Sheba Jafari said in a Sunday report"
Jest tam takie kluczowe słówko "Sunday".

Dodano po 10 minutach 10 sekundach:
W 5m rysuje się HS (inaczej RGR). Być może nie będzie to zmyłka.

Zakres piątej fali goldmanowej jest od 3690 do 4827. To większe, to nie jest cel, tylko limit.
Zawrócić może już teraz, zwłaszcza, że środek arytmetyczny zakresu to 4258.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 309
Reputacja postu: 
0

Postautor: wizardking76 » poniedziałek, 14 sierpnia 2017, 23:54

po co się kłócić kurs i tak będzie taki jak zechce rynek. Może spaść a może wzrosnąć nawet do iluś tam... Póki co same zagrożenie potencjalnym konfliktem z Koreą Północną może wyciągnąć kurs dużo bardziej niż można sobie wyobrazić. Tam mieszkają społeczeństwa lubiące nowości i bardzo bogate.
Teraz w Japonii mamy kurs 4342 USD

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
0

Postautor: elemeleq » wtorek, 15 sierpnia 2017, 00:08

no właśnie - ktoś rozumie dlaczego ten konflikt napędza kurs? czy w sytuacji zagrożenia nie powinno wszystko lecieć na łeb na szyje? i co ma Korea Północna wspólnego z BTC?

Wróć do „Przedszkole”