Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4681 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4679
- 4680
- 4681
- 4682
- 4683
- …
- 4707
- Następna
- Dyskutant
- Reputacja: 241

Postautor: Tazz28 » czwartek, 19 czerwca 2025, 14:56
Tazz28
- Weteran
- Reputacja: 946
Postautor: adamjttk » czwartek, 19 czerwca 2025, 15:46
Panie kochany, jak BTC spadnie do 60k (nawet na jeden dzien) na kilka miesiecy przed koncem statystycznego cyklu halvingowego to jak na moje mozemy zamykac forum bo nastapi kilkuletnia zima.
Tak jak piszesz rynek zczyscil by sie do zera a Kowalskich straumatyzowanych finansowo i emocjonalnie (na dlugie lata) przez krypto bylyby miliony.
Jak na moje zostaloby juz wtedy tu pogorzelisko i jedno wielkie PTSD, o zadnym powrocie do obecnego ATH wtedy juz by nie bylo mowy jak na moje przez kilka lat. Nie po takim shillowaniu i takich zakupach instytucjonalnych.
adamjttk
- Początkujący
- Reputacja: 23

Postautor: technic-figure » czwartek, 19 czerwca 2025, 15:49
Ktoś tu się chyba naoglądał "napletko-nienormatywnych pogadanek" i dystrybuuje jedynie-słuszną narrację "państwa położonego tam gdzie chce" - niech Pan ochłonie (z notorycznymi arcy-optymistycznymi wykwitami odnośnie aktywa BTC podobnie...).adamjttk pisze: ↑ środa, 18 czerwca 2025, 11:17Nie zartuj sobie, Izrael w ciagu kilku dni zniszczyl cale iranskie dowodztwo (precyzyjne zabojstwa), zniszczyli iranska OPL, niszcza systematycznie wyrzutnie rakiet, lotniska, energetyke, samoloty, nawet TV. Zapewnili sobie calkowite panowanie nad iranskim niebem co jest kuriozum jak na taki duzy kraj jak Iran. Iran okazal sie papierowa wydmuszka jezeli chodzi o swoja obronnosc.
technic-figure
- Początkujący
- Reputacja: 238
Postautor: kisiel » czwartek, 19 czerwca 2025, 17:53
kisiel
- Weteran
- Reputacja: 3799

Postautor: akos » czwartek, 19 czerwca 2025, 18:29
Aha, dobrze wiedzieć, w takim razie podbijam pytanie pani Davis

Jeśli ktoś jeszcze nie przywykł do tego stylu, to najwyższa pora to zrobić, ponieważ do końca kadencji (lub życia) pomarańczowego słońca maga narodu nie będzie ani pokoju ani spokoju, szczególnie tam gdzie najbardziej byśmy tego chcieli, czyli na rynku BTC, który stety/niestety również reaguje na wydarzenia polityczne.
akos
- Początkujący
- Reputacja: 692

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 20 czerwca 2025, 11:26
przy poprzedniej konsoli pisałem, że utrata mid i takie pukanie od dołu przy odrzucie doprowadzi do wyjścia dołem, i tym razem byki muszą odzyskać 106 na 1D i przełamać trend.

Odrzut tu i lecimy na low 101 i imo niżej. Pierwsza szansa po ściągnięciu płynności spod 100 k, imo ok. 96/97. Niżej już coraz cieplej. 87/88 i okolice 1700 na eth byłyby fajnym hl.

mess_on_a_mission
- Weteran
Postautor: adamjttk » piątek, 20 czerwca 2025, 12:33
Trump powie w sobote --> "jedziemy z koksem i zbombardujemy Iran ze kamien na kamieniu nie zostanie z ich instalacji atomowych". Wtedy przywitamy ~80-90k w kilka h, alty beda szukac nowego dna, dominacja dojdzie do 70%.A po wakacjach, scieciu stop i uspokojeniu sytuacji na bliskim wschodzie zrobimy ten mityczny rajd 100% i odbebnimy cykl. W sumie by sie wszystko zgadzalo.mess_on_a_mission pisze: ↑ piątek, 20 czerwca 2025, 11:26Odrzut tu i lecimy na low 101 i imo niżej. Pierwsza szansa po ściągnięciu płynności spod 100 k, imo ok. 96/97. Niżej już coraz cieplej. 87/88 i okolice 1700 na eth byłyby fajnym hl.
adamjttk
- Początkujący
- Reputacja: 43
Postautor: Pablos.Escobar65 » piątek, 20 czerwca 2025, 15:24
Ale zazwyczaj oczywiste sytuacje są najbardziej logiczne.
Jeżeli tak to prawdopodobnie podbicie i piekło

No ciekawe co się wydarzy.
Pablos.Escobar65
- Początkujący
- Reputacja: 692

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 20 czerwca 2025, 17:43
rozumiem, że apki i jutuby pokazują, że jest ok, tak się zastanawiam ino czy 10 lat temu tutaj byście dawali long czy short

jak dla mnie coraz bliżej do przełamania kolejnego paradygmatu czyli wzrosty bez blow off topu/bańki/paraboli, przełamania cykliczności i kontynuacja ruchania tych, którzy w to ciągle wierzą. w najlepszym wypadku wszystko się może przeciągnąć w czasie ZNACZNIE
i żeby nie było widzę np. szansę na DB i wzrosty.... nawet do 800 k przed masakryczną recesją. i to w ciągu do roku, 1.5.
póki co jeszcze jest szansa, ale chyba coraz bardziej oczywiste jest to, że trzeba zebrać płynność, spot vol jest martwy, narracja o paraboli i alt sezonie nie ma racji bytu bo do tego potrzeba sprzyjających warunków, ulicy i fomo
mamy kolejne lower high na 106.5. mogę się mylić, ale niech ktoś mnie wyprowadzi merytorycznie z błędu jeśli nie jest chujowo (poniżej 107 k

mały off top eth. póki co bardzo podobnie jak po pęknięciu bańki ostatnio. nowy range - test mid - odrzut = prawdopodobne wyjście dołem

e/
of eth 40 dni konsoli, prosta piłka

mess_on_a_mission
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » piątek, 20 czerwca 2025, 21:22
mess_on_a_mission pisze: ↑ piątek, 20 czerwca 2025, 17:43ej pomarańczowi i niebiescy, jak tam cykle?
ani S ani L, raz na 4 tygodnie sprawdzę co na forum a na 2-3 kurs na tradingview.
Taka filatelistyka czy jak śledzenie kursu mPay`a albo producenta białka z robaków z Robakowa. Osobiście mam wrażenie że przy kompletnym braku rozwoju technologicznego od dobry 6-7 lat to przechodzi w tryb takiego inwestycyjnego 4 świata, ciekawostka bez większego celu. Bez tego Saylora i wpuszczenia jako spekuła ETF w USA zeszło by dawno do poziomu handlu komiksami z Romkiem i Atomkiem albo kasetami wideo (nadal są użytkownicy i posiadacze odtwarzaczy VHS i takie fora...)
socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 16
Postautor: kamilgen » piątek, 20 czerwca 2025, 22:51
mess_on_a_mission pisze: ↑ piątek, 20 czerwca 2025, 17:43póki co jeszcze jest szansa, ale chyba coraz bardziej oczywiste jest to, że trzeba zebrać płynność, spot vol jest martwy, narracja o paraboli i alt sezonie nie ma racji bytu bo do tego potrzeba sprzyjających warunków, ulicy i fomo
Wiesz co, te warunki, fomo i ulica to jest szczerze kwestia wywalenia w kosmos kursu btc. Wystarczy żeby nagle serio zabrakło tych bitków i jak skoczy na 130-150-200k to fomo i ulica sama się nakręci momentalnie jak wszędzie będzie trąbienie nowobogackich ;d. W drugą stronę wiadomo że tez może polecieć i saylorek spadnie z rowerka no ale kto to wie. Sam już od dłuższego czasu czekam na te rajdy i alt sezony ale jak narazie to totalnie bez rewelacji ;d
kamilgen
- Początkujący
- Reputacja: 563
Postautor: Eazzy0 » sobota, 21 czerwca 2025, 12:55
Ulica to była nakręcona na przełomie 23/24 roku ale przebiliśmy ATH o 7% i spadaliśmy przez 200 dni robiąc -35% (na altach -60%/-90%) ulica zaczęła się nakręcać w listopadzie 24 ale po 5 tygodniach wzrostów i przebiciu magicznej bariery 100k o 10% znów spadaliśmy ponad 100 o prawie 35% (na altach kolejne -60%/-90% mimo że większość nawet nie odreagowała do poziomów z przełomu 23/24.
Stąd nastroje takie jakie są na rynku mimo że BTC cały czas powyżej 100k. Ci którzy się nakręcają na FOMO wchodzą małym kapitałem szukając dużych zysków więc pchają się w alty i na ten moment w każdym momencie w którym to FOMO zaczynało być nakręcane weszli i dostali rekta całkowitego
Mamy BTC -7% od ATH gdzie alty są gdzieś w zakresie od -70% do -99% od ATH, a jesteśmy w takim miejscu cyklu że nie wykluczone że z obecnych poziomów zaraz dostaną kolejne -90%
Eazzy0
- Weteran
Postautor: adamjttk » sobota, 21 czerwca 2025, 13:33
Tez mam taki nastroj, iscie grobowy, zazwyczaj jednak jak jest taka narracja to dzieje sie odwrotnie i wcale mnie nie zdziwi jak ni z gruchy ni z pietruchy alty poleca 30-40% up w ciagu tygodnia.
Jak sie patrzy na te staruchy - LTC, DOT, ADA, ETH, DOGE to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac, tu sie zgadzam z socjo ze swiat o nich zapomnial i nikogo to juz nie interesuje, jakas filatelistyka, sa zupelnie niemodne bo nie ma pump&dump, nic sie nie dzieje.
Ci co siedza w BTC - nuda i mozolne wzrosty, (i jeszcze raz nuda), ci co siedza w altach (praktycznie wszystkich) - jeden wielki rekt i oczekiwanie na dzisiaj na break-even a nie na zyski bo wygladaja jakby mialy zniknac i dostac kolejne -90%
Generalnie ja osobiscie jestem mega znudzony calym krypto natomiast wiara w dalsza, stabilna aprecjacje BTC jest we mnie olbrzymia ze wzgledu na ultra pozytywne regulacje w USA i ogolnie na swiecie wszyscy juz sie z BTC oswoili widac.
Jak patrze na inne aktywa - zloto, nieruchomosci, akcje etc to na dzisiaj jezeli chodzi o zwrot z inwestycji (np 100% w przeciagu kilku lat) to BTC jawi mi sie jako najlepszy wybor (bedac o zgrozo raptem kilka % ponizej ATH)
adamjttk
- Dyskutant
- Reputacja: 241

Postautor: Tazz28 » sobota, 21 czerwca 2025, 17:13
Napaleni na dalsze wzrosty jak w 2021 z taka różnica że alty zdechnie te i tylko parę z nich zrobiło fajny % pod koniec 2024.
Lecimy z btc na 80k i alty -50% a później się zobaczy
Tazz28
- Weteran
- Reputacja: 486
Postautor: fetek » sobota, 21 czerwca 2025, 17:41

Po za tym zobaczcie sobie wolumeny na rynkach tradycyjnych, tam jest masakra a krypto ma rosnąć ?
Dodano po 5 minutach 34 sekundach:
z tym 500 usd to ostra prognoza...mess_on_a_mission pisze: ↑ piątek, 20 czerwca 2025, 17:43 mały off top eth. póki co bardzo podobnie jak po pęknięciu bańki ostatnio. nowy range - test mid - odrzut = prawdopodobne wyjście dołem
fetek
- Początkujący
- Reputacja: 394
Postautor: odoja » sobota, 21 czerwca 2025, 21:02
odoja
- Weteran
- Reputacja: 4878

Postautor: prap0n » sobota, 21 czerwca 2025, 21:11
https://x.com/visegrad24/status/1936497029418504422
//edit Do tego jeszcze przeprowadzaja jakies ewakuacje, wiec moze jednak kolejna noc gdyby nie zdazyli. Kto wie, ale mniej wiecej mozna szacowac.
https://x.com/remarks/status/1936509561831133309?s=46
//edit2
Reuters donosi ze Izrael podejmie operacje zniszczenia osrodka w Fordow samodzielnie, dezinformacja albo zapewne USA wejda do gry tylko gdy to sie nie powiedzie
https://www.reuters.com/world/middle-ea ... 025-06-21/
https://x.com/Faytuks/status/1936517783950438872
prap0n
prap0n
- Weteran
- Reputacja: 486
Postautor: fetek » niedziela, 22 czerwca 2025, 08:47
Tylko czasy i okoliczności się trochę zmieniły a wy ciągle myślicie że schemat będzie powtarzany. Nie mówię że nie ale czy dostaniemy tradycyjnego kopa ?odoja pisze: ↑ sobota, 21 czerwca 2025, 21:02Fetek, poczekaj tylko na odpowiedni czas...krypto ma swoje najlepsze momenty raptem w kilku % swojego całego istnienia, 95% czasu to jest nuda i dywagacje o niej jak się to nic nie dzieje. I za każdym razem z 90% ludzi moment nudy przegapia. Oczywiście za każdym razem dywagując o paradygmatach, jakieś tam są łamane, zobaczymy co teraz. Póki co szału nie ma jak 2017, BTC sobie robił swoje,rósł, spadał, a alty leciały w większości jak teraz na południe.
Albo inaczej, dla mnie krypto zawsze było śmieciem, gdy kilka lat temu pisałem rzeczy które dzisiaj są oczywistością zostałem wywalony z forum bo przecież sieje herezje. Krypto nie ma przyszłości, na pewno nie w tej formie, niczego nie dowiozło, niczego nie naprawiało, niczego nie usprawniło i ludzie już o tym wiedzą. Teraz na topie jest AI, zmiana świata, miejsca pracy i inne pierdoły..w tym złamanie BTC
Możemy jedynie liczyć na naiwność noobie która słyszała jedynie że na krypto można się dorobić, tą narracje należy podtrzymać

Dodano po 3 minutach 19 sekundach:
Na X info było już w środę / czwartek przed południem, do tego systematycznie wpadały informacje o przegrupowaniach jednostek.prap0n pisze: ↑ sobota, 21 czerwca 2025, 21:11Steve Banon doradca DT ktory z nim sie spotkal pare dni temu. zasugerowal ze USA zaatakuja Iran i to juz w ten weekend. Wiec mozna zalozyc <12h, zeby zminimalizowac oddzialowanie na gielde. Wszystkie jednostki na ktore oczekiwano dotarly okolo 3h temu. Obecnie w teheranie mamy 23:00, wiec jesli cos ma sie wydarzyc to w nastepnych godzinach nocnych. Poza tym sa inne wskazania, takie jak izrael czyszczacy przedpole jak i atakujacy iranskie jednostki w strefie przyportowej, tak zeby nie zablokowali ciesniny hormuz.
jak dzisiaj prowadzić wojnę

fetek
- Moderator
- Reputacja: 5811
Postautor: koparki » niedziela, 22 czerwca 2025, 09:55
Ma w dobie likwidacji gotówki(limitowania jej użycia) i sankcji międzynarodowych, wojen jako system płatności i przerzutu kapitału z jurysdykcji A do B ale nie jako codzienny pieniądz bo raz- jest tu hiperinflacja różnych konkurujących TOP krypto , dwa: gdyż są targane bardzo wysokimi wahaniami jak nieduża spółka notowana na giełdzie, trzy: są zaKYCowane na śmierć np w EU.
koparki
-
Strona 4681 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4679
- 4680
- 4681
- 4682
- 4683