Ledger i inwestycja w BTC

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: minerek83 » czwartek, 4 lipca 2024, 12:47

Hej, jestem calkiem nowy w temacie krypto. Mam konto binance, dla zabawy troche zainwestowalm w BTC i Etherum zbey zoabczyc jak to dziala. Nabylem Ledger i teraz chcialbym wplacic wiecej i tylko na BTC. Czy lepiej uzyc gieldy DEX jak np GMX? mysle o bezpieczenstwie i anonimowosci. mam tez kilka innych pytan:
1. Jesli kupilem ETC i BTC na binance, moge przeniesc te srodki na ledger bez sprzedazy?
2. Jak wplacic srodki bezposrednio na ledger? czy musze to robic za posrednictwem innych stron czy gield? moze lepiej szukac bitomatu tylko chyba prowizje sa dosc spore?
Dla wielu z was te pytania sa pewnie glupie ale naogladalem sie sporo filmow a niestety nie mam praktyki.
Dzieki z gory za pomoc

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » czwartek, 4 lipca 2024, 13:24

minerek83 pisze: czwartek, 4 lipca 2024, 12:47Jesli kupilem ETC i BTC na binance, moge przeniesc te srodki na ledger bez sprzedazy?
minerek83 pisze: czwartek, 4 lipca 2024, 12:47Jak wplacic srodki bezposrednio na ledger?
chyba prościej i szybciej zajrzeć niż pisać posta :D
https://www.binance.com/pl/support/faq/ ... 0ef2fceafd
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek83 » czwartek, 4 lipca 2024, 13:55

Czyli jesli przekaze te srodki na ledger to one beda widoczne wciaz na binance tylko przechowywane zostana na zewn portfelu? czy je przeniose? bo tego nie ogarniam :D
Ale pytanie bylo takze o koszty, co wybrac jesli DEX - jaka gielda do BTC i jak najtaniej przelac srodki (gotowka, karta czy przelew), chodzi o minimalizacje oplat tranzakcyjnych

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » czwartek, 4 lipca 2024, 16:22

minerek83 pisze: czwartek, 4 lipca 2024, 13:55Czyli jesli przekaze te srodki na ledger to one beda widoczne wciaz na binance tylko przechowywane zostana na zewn portfelu? czy je przeniose?
a jak zrealizujesz przelew tradycyjny to środki, które masz do dyspozycji będą mniejsze czy pozostaną takie same? ;)
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Wróć do „Przedszkole”