Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: DjVegas98 » piątek, 9 kwietnia 2021, 12:25

Jak wyjdzie z klina to ostatnia przeszkoda 60100.

Obrazek

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
9

Postautor: mesrotten » piątek, 9 kwietnia 2021, 13:02

I.
mesrotten pisze: wtorek, 30 marca 2021, 20:50
Obrazek

II.

Obrazek

III.

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » piątek, 9 kwietnia 2021, 14:01

Bycze przecięcie na 4h:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » piątek, 9 kwietnia 2021, 17:42

Odbiło się od lokalnych szczytów (02.04, 06.04). Teraz krótka piłka, nowa 4h za chwilę wskoczy i albo zaczną wyciągać, albo cały ten mini optymizm byczy szlag trafi ;) Ewentualne podparcie po zejściu gdzieś w okolicach 56k, ale moim zdaniem z dużym ryzykiem zaznaczenia nowego LL na 54k. (stamp 4h). Męcząca sprawa.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamC » piątek, 9 kwietnia 2021, 17:59

Granica dwóch bilionów kapitalizacji jak zaczarowana, jak tylko się do niej zbliżamy, następuje zawrotka. Bez znaczenia, czy ciągną alty czy bitek, dobre kilka razy w przeciągu ostatnich tygodni taka sytuacja się powtarza. Chyba pora zacząć pod to grać.

Początkujący
Reputacja: 172
Reputacja postu: 
0

Postautor: spidersEverywhere » piątek, 9 kwietnia 2021, 18:01

Lord_Bafford pisze: piątek, 9 kwietnia 2021, 17:42Ewentualne podparcie po zejściu gdzieś w okolicach 56k
idziemy w kanale więc jeszcze wcześniej chyba okolice 57,8k ale zamkneli calkiem ok chyba.

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
1

Postautor: lordzuk » piątek, 9 kwietnia 2021, 18:06

A @Fibo jakaś aktualizacja wg EW co tam u Ciebie w falach słychać ? :)

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
4

Postautor: socjolog2008 » piątek, 9 kwietnia 2021, 20:35

I po takim odreagowaniu poprzedzonym długimi dniami mulenia w tych przedziałach WY byki nadal przekonani o pewnej drodze na ath pewnie i zapewnionej wspinaczce dalej ;)
Obrazek
S x 15 i x20 oczywiście z SL
Obrazek
59.5 minimum się marzy pewnie :mrgreen:
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Początkujący
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
8

Postautor: teff » piątek, 9 kwietnia 2021, 21:20

Abstrahując od wykresów, natrafiłem na pewną informacje jakoby inwestorzy instytucjonalni z Grayscale będą mogli od 14 kwietnia zrzucać większe ilość btc które mieli zablokowane na pół roku od zakupu a największe zakupy były właśnie wtedy. Jak myślicie może to mieć wpływ na cenę i potencjalną korektę? Czy lepiej nie sugerować się filmami speców z youtube? ;)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
1

Postautor: AdamC » piątek, 9 kwietnia 2021, 21:25

teff pisze: piątek, 9 kwietnia 2021, 21:20Jak myślicie może to mieć wpływ na cenę i potencjalną korektę? Czy lepiej nie sugerować się filmami speców z youtube?

Wiem, o którym filmie mówisz. Powiało grozą, a co gorsza, brzmi to sensownie, wszak potencjalnie są to dziesiątki tysięcy sztuk, które mogą zostać zrzucone przez instytucje, dla których stopa zwrotu rzędu kilkaset procent to miliardy dolarów zysku.
Z drugiej strony, być może właśnie instytucje w jakiś sposób będą chciały wywołać "rajd ostateczny", by maksymalnie napompować cenę, zgarnąć maksymalne zyski i tym samym zakończyć bańkę. To oczywiście myślenie życzeniowe, aczkolwiek na tym rynku wszystko jest możliwe.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
5

Postautor: virtualdeamon » piątek, 9 kwietnia 2021, 21:31

@teff
Zdecydowanie lepiej nie sugerować się youtuberkami i innymi tik tokami, zarówno moonowcami jaki i tym, którzy wróżą katastrofę.
Pieniądze lubią ciszę te elektroniczne też.

Początkujący
Reputacja: -215
Reputacja postu: 
1

Postautor: kirucha2 » piątek, 9 kwietnia 2021, 22:05

teff pisze: piątek, 9 kwietnia 2021, 21:20 Abstrahując od wykresów, natrafiłem na pewną informacje jakoby inwestorzy instytucjonalni z Grayscale będą mogli od 14 kwietnia zrzucać większe ilość btc które mieli zablokowane na pół roku od zakupu a największe zakupy były właśnie wtedy. Jak myślicie może to mieć wpływ na cenę i potencjalną korektę? Czy lepiej nie sugerować się filmami speców z youtube? ;)
ten janusz tydzien wczesniej mowil, ze najwieksze wzrotsy wlasnie przed nami. Takze ten teges :)

obstawil dwa scenariusze, po czym za tydzien powie a nie mowilem :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
1

Postautor: Lord_Bafford » piątek, 9 kwietnia 2021, 22:23

Do pęknięcia bańki brakuje mi tego elementu mocnej końcowej euforii pompującej wysoko i potężnego zrzutu. Mimo to biorę pod uwagę, że z tego miejsca może jeszcze minimalnie podrosnąć po czym definitywnie zabraknie energii i nastąpi duża korekta rzędu 40-50%. Prawdę mówiąc wolałbym tą drugą opcję, aby rozciągnąć temat hossy w czasie i dać podwalinę pod kolejne mocne wzrosty za 2-3 miesiące. Ale chcieć to ja sobie mogę :)

Weteran
Reputacja postu: 
5

Postautor: socjolog2008 » sobota, 10 kwietnia 2021, 07:35

Pobudka z powywalanymi SL hehe i kolejna próba 61+ co to jest za atencjusz i uparty muł. I teraz wg teorii wielu powinny jechać autobusy nowych poszukiwaczy cyfrowego złota - wypatruje :lol:
Spoiler:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » sobota, 10 kwietnia 2021, 07:41

socjolog2008 pisze: sobota, 10 kwietnia 2021, 07:35co to jest za atencjusz i uparty muł.
A może Ty jesteś ignorantem? Widziałem nieraz, że używasz ichimoku - na każdych interwałach bycze, nawet tu wrzuciłem bycze przecięcie na 4h czego mamy teraz efekty a Ty to shortujesz... I kto tu jest upartym mułem?
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja postu: 
6

Postautor: socjolog2008 » sobota, 10 kwietnia 2021, 07:49

@ergorg dla mnie btc jest przelewarowany i ma cenę z kosmosu. Przychologia tłumu może to wypchnąć dalej ,oczywiście. Po to są SL bo właśnie mam świadomość nie gram na palę ale też przypominam że złapałem cały ruch (Twitter na pamiątkę mi to notuje)61.7-47 więc złapiemy teraz ,kwestia czasu. Żeby się maxymalisci i byki nie oburzały - Bitcoin jest konsekwentny ,i ja. I spokojnie dla mnie to zastępstwo lotto /duży lewar + SL i na kotleta. Bez alarmów ,spokojny sen ,wejdzie to git nie wejdzie brak kotleta, a nie sprzedaż domu ;)
Idę spać dalej ,po 10 popatrzę
Potencjał na wzrosty tu jest 90% czasu to szanse zawsze większe dla byków ,no życie

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 111
Reputacja postu: 
51

Postautor: pisiont_groszy » sobota, 10 kwietnia 2021, 08:31

socjolog2008 pisze: sobota, 10 kwietnia 2021, 07:49dla mnie btc jest przelewarowany i ma cenę z kosmosu

Tyle lat na forum i tyle lat z BTC, a Ty dalej stoisz w miejscu. Ja z takiego myślenia wyleczyłem się po bańce 1200$ gdy cena urosłą do 5000$. Też uważałem, że to już za dużo itd. Sprzedałem. Zarobiłem świetnie ale po tym gdy urosło do 19k, dupa mnie bolała bardzo długo i wyciągnąłem wnioski. Poza tym ten wątek ciągnięty był tu wiele razy i nic mądrzejszego nt. wartości BTC niż @Bitmar się tu nie powie. Najwyraźniej przegapiłeś to w swoim bólu i amoku porażki MS na btc. Ochłoń. Może zrób sobie zapowiadaną przerwę i wróć z świeżą głową.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
5

Postautor: kozaki_wiesi » sobota, 10 kwietnia 2021, 08:45

socjolog2008 pisze: sobota, 10 kwietnia 2021, 07:49dla mnie btc jest przelewarowany i ma cenę z kosmosu
Kosztowałby 10$ i pisałbyś to samo. Tak już po prostu masz gdy rynek podąża w przeciwnym kierunku niż pożądany przez Ciebie.
Faktyczna przerwa od forum a nie taka zapowiadana z pompą i zaraz odwoływana, dobrze Ci zrobi.
"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Weteran
Reputacja postu: 
23

Postautor: socjolog2008 » sobota, 10 kwietnia 2021, 08:51

Matko ludzie. 3 karty temu złapany S 59-55 i nie pisaliście gratki ,fajno ,shorty teŻ czasami wchodzą ;) dalej kultywuje swoje czynności ,wstaje rano ,kawa ,sprawdzenie maila i czy jest potencjał pod S i to robię. Nic nowego i nadzwyczajnego a tu się aktywują domorośli psycholodzy ,doradcy oceniający całe jestestwo bytu na forum przez pryzmat obecnego zagrania. Beka. Wieczna beka jak jesteście na pozycjach ,jak wy potraficie dopierdalać i robić wycieczki personalne - znajdzie taki post u mnie, że as persona coś do kogokolwiek piszę ;)
Emocjonalnie jesteście za bardzo związani z tym ustrojstwem, to jeden z setek walorów spekulacyjnych na rynku ,i jak ma każdym gra się w obie strony z SL. A tu aktywacja wujków dobra rada :lol: pomagam @bitmar podtrzymywać dyskusje na forum ,bo chce mieć co czytać. Niech się każdy uzewnętrzni co jeszcze myśli o socjo ,sobie przy kawie poczytam 8-)
Przerwa od forum. Tu zostało 10 osób na mega bani stulecia - jak wy to interpretujecie ,dlaczego :?:
Poplisikujcie się teraz

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
1

Postautor: bitup » sobota, 10 kwietnia 2021, 09:05

Wbijcie sobie na tym forum do bani że medal ma dwie strony i nie wszyscy kochaja btc i dla wielu czytających socjo jest ziom

Info od @Vetz którego też przegoniliście .
Obrazek
:arrow: Zgodnie z wczesniejszym po potwierdzeniu impulsu na 4h i zamknieciu lokalnej swiecy na nizszych interwalach dotarlismy do RZ :arrow: Pytanie co teraz? :arrow: Wg wskaznika RSI korekta po zamknieciu kluczowych swiec 4h/1h

Wróć do „Przedszkole”