Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: kryptokanaly » czwartek, 8 kwietnia 2021, 17:06

Zapraszamy na najnowszą "Analizę Rynków" na kanale Krypto Raport.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 935
Reputacja postu: 
2

Postautor: Kutalisk » czwartek, 8 kwietnia 2021, 18:05

@mxxm977 nie miałem zamiaru wyśmiewać/piętnować Twojego planu. Jeżeli tak to odebrałeś to przepraszam.

Chodziło mi o przytoczenie kilku postów z kilku ostatnich dni. Kto pamięta 2017 zauważy podobieństwo. Masa żółtków na forum, którzy byli hura optymistyczni. Ty masz już trochę doświadczenia ale błędnie zakładasz, że wystarczy "tylko" 4x 20% na kapitale i masz +100%. Pobawiłeś się w trading i sam widzisz, że tak różowo i łatwo nie jest. Wystarczy 1x -50% zrobić i zaczynasz w punkcie wyjścia albo niżej.

Co do kursu $$$ leci w dół więc nic dziwnego, że mamy odreagowanie wczorajszych spadków na krypto. Ja konsekwentnie trzymam się planu i czekam na 90-100k z wyjściem wkładem. Co do SL to mam szeroki okolice 28-30k to "moje" wsparcie. Poniżej tego mogę potrzebować pampersa...

I jeszcze parę ciekawych cytatów (chodzi mi o nastroje "żółtków" to nic osobistego ani żadne nasmiewanie):
Maciej071 pisze: czwartek, 8 kwietnia 2021, 17:06Ja właśnie od pewnego czasu tak skacze i skacze - efekt jest taki że jestem na minus i parę siwych włosów więcej. Gdybym przetrzymał to co miałem to był bym grube procenty do przodu. Cóż chyba faktycznie trzeba coś kupić i przetrzymać parę miesięcy.
RevWolt pisze: czwartek, 8 kwietnia 2021, 17:07ostatecznie przed tą korektą co była miałem kupić ada/xrp/xlm za 20% tego co mam gdzie większość miała iść na xrp pomysł był dobry ale spóźniłem się o jeden dzień. Zmieniam alty bardzo szybko i z tego jest zysk, jednak lepszy miałbym gdybym potrzymał te alty troszkę dłużej bo np. MBL miałem kupione przed tą pompą uciekło 120k zysku. NKN również sprzedany godzinę przed pompą a tu już zysku straconego nie liczę, lune jeszcze pamiętam kupywałęm po 5zł a sprzedałem po 8zł, xrp kupiłem tego samego dnia co go zaczynali pompować ale nie sprzedałem go i kisiłem, doge sprzedałem jak zrobił 40% (kolejnego dnia zrobił ponad 1000%). Teraz muszę odrobić straty i kupię ADA10%/xrp5%/xlm5% ewentualnie zastanowię się nad czymś jeszcze
Rysa pisze: czwartek, 8 kwietnia 2021, 17:10uważam podobnie. Cudem jest trafić z kupnem w dół i sprzedać na górze gdy analiza fundamentalna nie sprawdza się tutaj prawie wcale a i technicznie z wykresów ciężko jest przewidzieć konkretny ruch. Dlatego jestem zwolennikiem jednego dobrego zakupu i trzymania w opór. Obawiam się tylko, że każdy zakłada cykliczność btc i altów jakby się jeszcze nie nauczył, że ten rynek jest nie do przewidzenia i nie zdziwiłbym się gdyby nie doszło do żadnego drastycznego spadku na btc tylko rósłby spokojnie a alty zostałby na takim poziomie jak są, czyli część rosła część spadała z ogólną tendencją wzrostową na bardzo niskim poziomie (podobnie jak uważam, że będzie teraz na btc, czyli bez boomu będzie stale powoli rósł z delikatnymi do 15% obsuwami.) Ale jak będzie czas pokaże.

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
1

Postautor: RevWolt » czwartek, 8 kwietnia 2021, 18:39

@Kutalisk Te nastroje (moje) są bardziej optymistyczne czy to tylko ja mam taki optymizm? Może kiedyś taki optymizm był zwiastunem apokalipsy? Generalnie dla mnie zabawa się rozkręca i bardziej boję się nagłego wbicia ath jak tej korekty co była teraz, chociaż ogólne nastroje były dość ponure zwłaszcza na altach. Od 2015 jestem tylko obserwatorem, a od stycznia biorę w tym udział. Jakbym miał prognozować jak to długo będzie trwać to obstawiłbym do końca roku 80-100k a potem albo korekta -50% albo stabilizacja ceny btc i kolejny etap tej gigabańki która trwa od 2010r czyli rozwój altów (no bo ile można tego btc pompować) inflacja musi pójść troszkę naprzód by cena wzrosła gwałtownie a alty mają jeszcze sporo miejsca na wzrosty.

Początkujący
Reputacja: 172
Reputacja postu: 
2

Postautor: spidersEverywhere » czwartek, 8 kwietnia 2021, 19:31

Panowie ;) ja dalej męcze się z tym i jednak czuję, że można poprawić wcześniej wrzucony przeze mnie rysunek. Wiem, że to może być próba naginania rzeczywistości do mojego czarnowidztwa ale nie daje mi to spokoju. Poniżej poprawiona wersja:

Obrazek

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
1

Postautor: kozaki_wiesi » czwartek, 8 kwietnia 2021, 19:52

Ciekawostka - dzisiaj mija miesiąc podczas którego bitcoin nie spadł poniżej 50k$
"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » czwartek, 8 kwietnia 2021, 21:00

@kozaki_wiesi wygadałeś się :shock: a wczoraj wspominałem o 57.6 a i tak muł musiał te swoje ,,U’’ narysować na h4 i przebić 58. Uparte to jest ,że hej ale teraz jakie za a jakie przeciw skoro przemuliło te poziomy tygodniami do sześcianu :?:
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Dyskutant
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
12

Postautor: jjodwald » czwartek, 8 kwietnia 2021, 21:04

Póki co wszystko wygląda dobrze i nie ma najmniejszych powodów do paniki.
https://www.tradingview.com/x/PYsOQDOp/
https://www.tradingview.com/x/MwSZKTKn/

W 4h obiliśmy od EMA200, przy jednoczesnym odbiciu od EMA34 w skali 1d. Mamy zbieg dwóch ważnych średnich kroczących w 4h i 1d i odbicie od tych średnich co wskazywałoby na końcówkę konsolidacji przed kolejnym mocnym ruchem w górę. Dla mnie ostatni byczy bastion to EMA300 na 4h, która trzyma nieprzerwanie od poziomów $10k w październiku. Dopiero przebicie tej linii trendu i nieudany retest od dołu sprawi, że przyodzieję skórę niedźwiedzia.

Dodatkowo mamy całą masę wskaźników onchain, które w żaden sposób nie wskazują końca bańki i pozostawiają miejsce na dalsze wzrosty. Nie wspominając już o bardzo prostej, ale jakże skutecznej analizie fundamentalnej: dodruk i stimulusy trwają w najlepsze i póki co końca nie widać, giełdy dalej w trendzie up, niektóre konta na CT zaliczają przyrosty dzienne rzędu 30% followersów, nie wspominając już o tym co dzieje się na TG i wszystkich launchpadach.

Mi to wygląda bardziej na to, że mocniej przyspieszamy, ale nie widzę żadnych przesłanek do końca hossy tu i teraz. Co oczywiście nie oznacza, że sytuacja nie może się w krótkim czasie odwrócić, ale jest to według mnie jednak dalece mniej prawdopodobny scenariusz.

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
1

Postautor: Rysa » czwartek, 8 kwietnia 2021, 21:24

@Kutalisk Nie bardzo chce mi się tracić czas na czytanie całego wątku, wytłumaczę tylko dlaczego jestem zwolennikiem takiej strategii - pewnie dlatego, że tak udało mi się ugrać 500% w pół roku. Czy to jest dużo? nie wiem, ale gdyby te pieniądze leżały na koncie to by nic nie zarobiły. Dlatego dla "żółtków" strategia wejścia w jeden projekt i trzymania 6 miesięcy nie wydaje się taka zła. pozdro

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
3

Postautor: kozaki_wiesi » czwartek, 8 kwietnia 2021, 21:48

socjolog2008 pisze: czwartek, 8 kwietnia 2021, 21:00Uparte to jest ,że hej ale teraz jakie za a jakie przeciw skoro przemuliło te poziomy tygodniami do sześcianu
Jeszcze się nie zdarzyło by hossa na #btc skończyła się boczniakiem.
"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Eth
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 397
Reputacja postu: 
7

Postautor: Eth » czwartek, 8 kwietnia 2021, 21:57

I nic nie zdarza się pierwszy raz.

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

Postautor: RevWolt » czwartek, 8 kwietnia 2021, 22:30

Może im mniej poważniej ktoś podchodzi plus cierpliwość gwarantuję spory zysk? Mi brakuje niestety cierpliwość...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
1

Postautor: shinya56 » czwartek, 8 kwietnia 2021, 22:45

RevWolt pisze: czwartek, 8 kwietnia 2021, 22:30Może im mniej poważniej ktoś podchodzi plus cierpliwość gwarantuję spory zysk? Mi brakuje niestety cierpliwość...

Najlepsze pieniądze robi się na długich trendach.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
0

Postautor: virtualdeamon » czwartek, 8 kwietnia 2021, 23:23

Dobrze, że BTC zaczał się ruszać. Przynajmnjej wątek trochę odmulił. Aktywność (ilość postów) w ciągu 2 ostatnich dni +200%

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
1

Postautor: łabondź2020 » piątek, 9 kwietnia 2021, 00:43

spidersEverywhere pisze: czwartek, 8 kwietnia 2021, 16:18Już w 2017/2018 przetrzymałem i stopniało mi ~70% wartości
To co ty chłopie na szczycie wchodziłeś? Gdzie wy wszyscy jesteście jak krypto szoruje po dnie... :D

Dodano po 3 minutach 57 sekundach:
@Kutalisk Popatrzyłem na te kilka tekstów, które zacytowałeś i powiem krótko-masakra. Ci ludzie teraz wchodzą i chcą zarabiać grube procenty... Z drugiej strony komuś to musimy sprzedawać :D

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
6

Postautor: Jazda » piątek, 9 kwietnia 2021, 00:59

łabondź2020 pisze: piątek, 9 kwietnia 2021, 00:47Ci ludzie teraz wchodzą i chcą zarabiać grube procenty...

Dla nas siedzących w tym od dawna te poziomy są sufitem, i nie dopuszczamy do głowy informacji iż to dopiero początek drogi to the moon :mrgreen: I prawdopodobnie Ci co teraz wchodzą zarobią grube procenty, i to właśnie oni przekażą informację swoim znajomym czytaj ulicy jak to się łatwo i pięknie, i w dodatku dużo zarabia na krypto nie robiąc nic :mrgreen: Wtedy właśnie ulica uwierzy i tłumnie przybędzie zwabiona zyskami swoich znajomych, wpłacając kasę ze skarpety, kredytów oraz pożyczek. Prawdopodobnie to dopiero ta grupa ludków będzie tą grupą docelową która zostanie z ręką w nocniku :lol:

A to że jakaś tam cześć z nas zarobiła już spory profit kompletnie nic nie znaczy, bo siedzimy cicho w domowym zaciszu nie tworzymy filmików na yt czy tiktok lub innych tego typu. Nie chwalimy się na osiedlu i w lokalnym pubie i nie opowiadamy znajomym jak to się zarabia na krypto. Dla prawdziwej ulicy kompletnie nie istniejemy.
Fortuna lubi, gdy podwajać ją, A my lubimy się narażać. :mrgreen:

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » piątek, 9 kwietnia 2021, 01:05

@Jazda Wręcz przeciwnie, dopuszczamy do głowy, że to nie sufit i dlatego nie wyprzedajemy się z całości, ale też realizujemy zyski, bo przeżyliśmy przynajmniej jedną bańkę. Teraz raczej odcinamy kupony tak ciężko zbierane podczas bessy. Zgodzisz się z tym? :D

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
1

Postautor: pael » piątek, 9 kwietnia 2021, 08:03

Jazda pisze: piątek, 9 kwietnia 2021, 00:59 I prawdopodobnie Ci co teraz wchodzą zarobią grube procenty,

Zakladasz, ze po wzroscie dajmy na to z 15 na 60, 4x, urosniemy jeszcze grubo? Na btc przy tej kapitalizacji?
Oczywisice jest to mozliwe, ze fundusze beda kupowac bez konca, a janusze nigdy nie spojrza na wykres liniowy BTC. Dodatkowo sadze, ze jednak wieksza czesc ulicy inwestycyjnej juz byla na tym rynku, a reszta ma inne problemy na glowie w tych czasach.

Początkujący
Reputacja: 80
Reputacja postu: 
0

Postautor: warchlakozaur » piątek, 9 kwietnia 2021, 10:54

Sam zamierzam stopniowo wychodzić od 65k, chyba, że będą jakieś wcześniejsze sygnały do ewakuacji (wróciłem pod koniec zeszłego roku, a co do sarkazmu odnośnie zakupionego kursu - dużo pracuję i nie miałbym czasu samemu zdobywać wiedzy, a i procenty sam bym gorsze wykręcił). O ile sam tak długo nie będę trzymał nic, to gdzieś mnie świerzbi z tyłu głowy, że szczyt może być w okolicach 110k - jeśli psychologiczne 100k zostanie przekroczone, to wydaje się to być idealnym momentem na wkręcenie niedzielnych inwestorów, bo już tylko "moon". Rynek zweryfikuje

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
3

Postautor: bitup » piątek, 9 kwietnia 2021, 11:27

Przekaz od @Vetza
Obrazek
Ruch w kierunku opisanych poziomow powinien sie rozpoczac po wybiciu i potwierdzeniu impulsu tj zamkniecie swiecy powyzej 58,05 :arrow: Trzeba tez dodac, ze miedzy 58,05 do okolic strefy nie ma nic, wiec ruch bedzie dynamiczny :arrow: Nalezy tez pamietac, ze jesli takowy ruch zostanie wykonany bedziemy mieli nie sprzyjajace warunki do wybicia RZ :arrow: Jednak dlugoterminowo jesli zamkniemy swiece powyzej 58,05 bedziemy mieli szanse na konsolidacje pod RZ, ktora w dluzszym okresie powinna zostac wybita dosc solidnie :arrow: Ciezko mi jednak oszacowac target po wybiciu tej strefy :arrow: W przyblizeniu powinno to byc okolo 63k w ruchu poczatkowym :arrow: Lokalni jesli nie potwierdzimy impulsu tj zamkniecie swiecy bedxziemy szukac kolejnego dolka lokalnego, jednak poki co nie powinnismy poglebic poprzedniego, chodzi tu bardziej o lokalny dolek w ruchu od poprzedniego dolka

Początkujący
Reputacja: 63
Reputacja postu: 
0

Postautor: Fridaytrader » piątek, 9 kwietnia 2021, 11:57

@bitup
mówimy o świecy 4h zgodnie z wykresem, który wrzuciłeś?

Wróć do „Przedszkole”