Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 60
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Jimmy4k » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:04

Z tym Grayscale to jakieś potwierdzone info czy po prostu sobie tak powiedzieli? Równie dobrze mogą teraz też skupować i nikomu o tym nie mówić.

Początkujący
Reputacja: 109
Reputacja postu: 
0

Postautor: wloczykij78 » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:08

Mnie to pachnie zejściem niżej. Zerknijcie sobie na coinmarketcap powiedzmy 1-szej dwudziestki krypto za ostatnie 7 dni. Nie wydaje wam się dziwne że tam tak zielono? ;-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
9

Postautor: anagamidev » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:10

Spoiler:
anagamidev pisze: piątek, 23 października 2020, 08:55 @shinya56 no nie do końca, bo tak jak mówię, że jeśli ten ISHS się realizuje to może być najpierw 21000$, a poźniej właśnie spadek i dopiero 12600$ czy coś :D No i tak retest ISHS jest na cenach 12500$, zatem nie powinniśmy spadać poniżej tego poziomu, jeśli ten poziom zostanie przebity to będę musiał zrewidować swój pogląd na rynek w tym momencie oraz też warto na chłodno spojrzeć na przegrzane RSI to tu to tam i nie napalać się na jedną opcję, ale tak jak mowię, w długim terminie ciężko będzie pobić regularnie skupującego HODL'era, zatem warto w oparciu o tę daną podejmować działania na tym byczym rynku :D

Być może teraz będzie jakaś beztrendowa konsola na wychłodzenie i reakumulację. Na na razie ewidentnie jesteśmy w hossie od marca, coraz wyższe szczyty coraz wyższe dołki :D

I na logu, bo "reakumulacja" trwa już 469 dni ok. :D
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:12 przez anagamidev, łącznie zmieniany 1 raz.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
5

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:11

Ta druga nóżka to mgło być już to, ale póki co nie ma jakichkolwiek oznak siły. Dobrze byłoby od teraz robić hh i nie spaść poniżej 31.3.

Sprzedawał wieloryb z coinbase, szły paczki po 150 btc na minutę. Pewnie ten sam co kupował od 28k i zafundował cały up pod nieobecność Grayscale. Lawina likwidacji zrobiła swoje. Mieliśmy mały marzec. Liczę, że jak i wtedy niedługo zrobi się zielone V.

Wielu czekało na dużą korektę, jest 27%, będziecie czekać aż spadnie o jeszcze 3? ;) Ja tam się załadowałem prawie na full na eth na podkreślonych miejscach. SL 50% pod dołkiem gdyby przecena miała się pogłębić. Bo rzeczywiście jawi się pytanie czy aktualnie ma kto kupować żeby móc zwiedzać nowe szczyty.

Patrząc na eth to mamy powtórkę z ruchu btc - gwałtowny shake out (33%!) tuż przed podbiciem pod ath, teraz należałoby liczyć na konsolkę w okolicach 1.2 i jakieś 2.8-3 k przeciągu miesiąca/dwóch ;) Do odpalenia kontraktów CME akurat prawie miesiąc, później może być powtórka z odpalania kontraktów na btc :mrgreen:

Pierwszą jaskółką odwilży będzie pokonanie lt spadkowej, ponowny zjazd w dół to raczej pogłębienie dołka i wyjście z kanału dołem..

Obrazek
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:15 przez mesrotten, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabblo_pl » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:12

Jimmy4k pisze: poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:04 Grayscale to jakieś potwierdzone info
A jak zrobił byś TY, czekał aż wzrośnie?
To samo ETH, zakładam że są załadowani w 80%, reszta to pic na wodę.
Tak jak pisze @BitJanusz ogłaszasz po zakupie a nie przed..
Teraz to oni ulicy chcą sprzedać te BTC i ETH..

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 448
Reputacja postu: 
0

Postautor: murlok » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:14

Jimmy4k pisze: poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:04Z tym Grayscale to jakieś potwierdzone info czy po prostu sobie tak powiedzieli? Równie dobrze mogą teraz też skupować i nikomu o tym nie mówić.

Grayscale cały czas prowadzi akcje kupna i SPRZEDAŻY w styczniu. Można to sprawdzić poniżej.
https://pl.tradingview.com/chart/n27Ub87o/

Początkujący
Reputacja: 138
Reputacja postu: 
4

Postautor: Apogeum_vel_Vetz » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:16

poki co to rynek zmienia sentyment graczy, macie od lokalnego dolka, ktory nie potwierdzil jeszcze ani "dolka dolkow" ani tez nie rozbudowal impulsu LT, ktora tworzy trojkacik, kilkanascie minut wyplaszczania i prawdopodobienstwo testowania 34,05 dosc spore

jedyne, co moze martwic to struktura swiec, ktora poki co swiadczy o tym, ze po skorygowaniu spadkow byc moze znowu bedzie konsolidowac i znowu bedziemy czekac na "zamkniecie luki" jak przed wybiciem na poziomie 16k? czy 10? nie pamietam, wieksi gracze moga wykorzystac ten moment na nabicie altow, wykorzystujac niepewnosc rynku, i skupujac alty, za kazdym razem zbijajac BTC po to by utrzymywaly niski poziom altcoinow przed konkretniejszym wybicim BTC i korelacyjnym ruchem altow
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:22 przez Apogeum_vel_Vetz, łącznie zmieniany 2 razy.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 2566
Reputacja postu: 
23

Postautor: KubaKoń » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:20

BitJanusz pisze: poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:03Pytałem wtedy, spytamn i teraz - nie wydaje Wam się to dziwne, że podmiot skupujący olbrzymie ilości bitków radośnie sobie ogłasza, że kupi ich więcej?
Wysyłałem już artykuł gdzie bardzo dokładnie wyjaśnione jest w jaki sposób to działa w kontekście TYLKO Grayscale. To nie jest tak, że oni sobie wrzucą na tweeta czy gdzies info "Elo mordeczki, chyba se kupimy BTC za 5mld $ 3 lutego, trzymajcie palec na zielonym przycisku LONG". Przeczytaj skrupulatnie skąd te daty i informacje ;)

https://hackernoon.com/grayscales-gbtc- ... ow-0gu340l

Polecam jeszcze ten wykres: https://cryptoquant.com/overview/full/413?window=day
Na tym cryptoquant można też ustawić sobie alert mailowy, że jak z coinbase na nieznany portfel wypłynie >12k dostajesz od razu info. Dlaczego 12k? Od września do grudnia co jakiś czas z coinbase nagle wypływało 11-12k BTC, po czym po 2-3 dniach następował wystrzał kursu do góry. Pięknie to było widać w okresie świątecznym i noworocznym, gdzie nagle wypłynęło w przeciągu 1-2tyg 3x12k BTC, i po każdej takiej "transzy" następował nagły skok kursu w górę. W momencie kiedy BTC był po 29,5k osobiście nie wierzyłem, że BTC przekroczy barierę psychologiczną 30k, ale nagle wieczorkiem dostaję info, że wypłynęło z coinbase 12k BTC i myk, +5k na kursie 3 dni później - w kuluarach mówi się, że to właśnie Grayscale. Warto prześledzić ten wątek. Ja czekam na potwierdzenie kolejnych spływów 12k z coinbase na zimne portfele i będę śledził dalej zachowanie kursu. Może to przypadek, może nie, ale instytucje pakują się na potęgę na chwile obecną i planują dalej. Hossa dopiero się rozpoczyna ;)

P.S polecam też telegram Jarvis Labs. Oni też informują o tych spływach i efekcie grayscale itd itp. Pisałem tutaj o tym pod koniec grudnia, ale temat nie cieszył się zainteresowaniem, a dla mnie osobiście to taki mały święty graal, przynajmniej na razie - kwestia przetestowania.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:25 przez KubaKoń, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: -28
Reputacja postu: 
-6

Postautor: GregJaw » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:23

Ja czytając niektóre posty po prostu aż się śmieje. Wcześniej pisali: „to the moooon!” Potem „bitcoin za 100k to minimum przy tej bance”, były lekkie korekty oczywiście fachowcy: „korekty to normalka”, „bitcoin taki jest zaraz up!” Zaczęły się większe spadki i już spekulacje czy to nie koniec BTC :) wystarczył tydzień. Ja mam wrażenie se połowa tutaj ludzi to chłopaki którzy włożyli kase z 18ki i chcieli zostać milionerami.

Co do kursu, niejednokrotnie tu pisałem. Ze bitcoin nas zaskoczy i nie wierze ze tak dużo ludzi sprzedało za Ok 41-42 a teraz kupują. Zrobiła to garstka. Widać to po sprzedaży, jak świeca leciała w dół wszyscy w panice naciskali sell sell. Dlatego mamy takie spadki. Zauważcie na interwały 15min kiedy sprzedają momentalnie odkupują wchodzą nowi i znowu. I tak impulsywnym krokiem lecimy w dół :) panika. Ja osobiście trzymam. Chodź sam nie wiem kiedy to się skończy. A grubasy? Grubasy czekają i gdy już skończy się panika zaczną kupować ;)

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
3

Postautor: owen12 » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:44

Jako HODLer się wypowiem. Najlepiej nie czytać nic, zapomnieć. Im więcej się czyta ogląda tym gorzej. Nauczyły mnie akcje CDP które sprzedałem za 80 zł z zyskiem 5k i ciesząc się jak głupi do sera. Emocje na giełdzie są najgorsze. Tylko najtwardsi zwyciężą. Dziękuję. Pozdrawiam. Dobranoc.

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: Witek_64 » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:59

Ja HODLuję od lutego 2017. Przybliżony target - emerytura :)
Jedyny przykry moment, to jak w marcu 2017 cena spadła do 888$ (na Finexie), ale potem to już luzik.
Tylko najgorzej z tym "zapomnieć". Już prawie 4 lata sprawdzam kurs kilkadziesiąt razy dziennie :D

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: tookie » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:01

Witek_64 pisze: poniedziałek, 11 stycznia 2021, 21:59Już prawie 4 lata sprawdzam kurs kilkadziesiąt razy dziennie

Do emerytury się wykończysz :mrgreen:

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: KrzyFah » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:02

Witek Ty juz chyba powinieneś być na emeryturze (64+3) :D

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
1

Postautor: kozaki_wiesi » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:04

Ledwo drgnęło, panuje pewnie przekonanie, że zaraz jedziemy po nowe ATH.

Obrazek
"Wszystko mija, nawet najdłuższa żmija"
S.J. Lec

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:09

Na jakich stronach sprawdzacie ratio long/short ?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Witek_64 » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:15

KrzyFah pisze: poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:02 Witek Ty juz chyba powinieneś być na emeryturze (64+3) :D
Rocznik 64, to w tym roku 57 lat. Jeszcze mi trochę zostało :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 83
Reputacja postu: 
0

Postautor: burzolak » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:22

Dwa - trzy lata temu fake newsy trząchały tym rynkiem jak po tęgim sikaniu siusiakiem. Grubas z opasłym portfelem powiedział ,że BTC to szmelc i z kursem jedziemy w dół, za chwilę "to żyła złota" i jedziemy w górę. Można tutaj grać wg. wykresu, można przewidzieć ruchy, wróżyć z odbytu orangutana. Kto sprzedawał ETH na szczycie marzec/kwiecień 2017 to później pluł na wszystkie strony. Pół roku później było 4x tyle.
Reasumując szmbo wybiło, rozlało się. Teraz czas na lekkie przyschnięcie, zebranie sił i z nowym fetorem ku gwiazdom (skala 3 mc?). Pro tip jako pewniak - "wykres pójdzie f prawo ->"

Początkujący
Reputacja: 15
Reputacja postu: 
3

Postautor: Nibyjato » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:23

shinya56 pisze: poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:09 Na jakich stronach sprawdzacie ratio long/short ?
https://datamish.com/

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: mat2807 » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:24

Ulica za rogiem:)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Witek_64 » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:25

tookie pisze: poniedziałek, 11 stycznia 2021, 22:01 Do emerytury się wykończysz :mrgreen:
Gdybym grał, to bym się wykończył, :D ale HODLowanie to raczej spokojne zajęcie.

Wróć do „Przedszkole”