Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: KrzyFah » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 12:14

Chyba jedziemy jeszcze raz odbędnić 33k

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
5

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 12:24

Zeyt pisze: poniedziałek, 11 stycznia 2021, 11:42 Miejsca na spadki jest jeszcze sporo :roll:
Retest starego ATH od góry byłby jak najbardziej na miejscu, chcemy silnych wzrostów, potrzebujemy silnego wsparcia, zobaczymy jak tygodniową zamkną
Obrazek

@Zeyt albo należy pogodzić się z tym, że w tym bull runie spadki rodem z 2017 nie wystąpią, co może wynikać z charakterystyki kupujących, którymi aktualnie są b. duzi gracze.

Obrazek

Podczas gdy retail sprzedawał to liczba adresów z ponad 1k btc gwałtownie wzrosła, duże ryby nie śpią.

Co nie zmienia faktu, że możemy spaść sporo niżej. Ja tam skaluję zakupy, głównie eth przy 1k.

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
29

Postautor: fusywszklanejkuli » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 12:41

bitup pisze: poniedziałek, 11 stycznia 2021, 07:53 Pękają indexy , nowe szczepy wirusa w Japoni i jeszcze inne w Wielkiej Brytanii , za 4 dni sprawa w sądzie w sprawie tethera , zamieszki i zagrożenie impichmentem prezydentruy Trumpa :arrow: z zapowiadającymi się komplikacjami pewnie w dniu zaprzysiężenia Bidena , dane makro ekonomiczne za IV kwartał 2020 słaby... pisanie że wirtualny żeton mający zastosowanie podobne do Dogecoina z wyceną za poziomie 128000 zł :shock: to ma być promocja :shock: :shock: :shock:
Zupełne niezrozumienie sytuacji i przyczyn wzrostu BTC, czyli nic nowego u Ciebie. Najprawdopodobniej weszliśmy na BTC w fazę im gorzej na świecie tym lepiej dla BTC (polisa ubezpieczeniowa), co nie znaczy, że nie będzie korekt, być może początek, a może koniec, większej właśnie obserwujemy. Poza tym, jeśli BTC to wirtualny żeton (sam go czasem w przypływie czułości tak nazywam), to BSV to wirtualny ekskrement, który z niecierpliwością czeka w wirtualnym klozecie na wirtualne spuszczenie wody.

Nic to, reklama cudownie odrodzonej najstarszej polskiej giełdy, prestiżowej bidextreme odfajkowana, a to się przecież liczy - pomagam i ja, :!: BidExtreme.pl :!: BidExtreme.pl :!: BidExtreme.pl :!:
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 906
Reputacja postu: 
6

Postautor: Zeyt » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 12:42

@mesrotten Ja raczej trzymam się teorii, że niezależnie kto jest prowodyrem wzrostów, reakcja rynku zawsze będzie taka sama.
Czy kupuję mały, czy duży, efekt jest zawsze taki sam.
Póki co nauczyli nas, że korekty są bardzo płytkie, przyjdzie czas też na naukę, że nie wolno trzymać się schematów.
Czy to już jest ten czas, czy nie, rynek pokaże
Przy tych cenach bitcoin dla mnie jest zwyczajnie mało atrakcyjny, a ryzyko jakie bym musiał podjąć z nadzieją na jeszcze większą parabole w 1W zbyt duże.
Alty to już inna bajka
Skupuj strach, sprzedawaj euforie ;)

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
6

Postautor: bitup » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 13:27

fusywszklanejkuli pisze: sobota, 23 maja 2020, 19:37upadek BTC, BCH, BSV i wejście ETH na pozycję zdecydowanego lidera segmentu

Jest taka opcja , jestem fanem ETH i mam i Tron i mam i Waves i mam w portfelu każdą
fusywszklanejkuli pisze: sobota, 23 maja 2020, 19:37Pomijając już kwestie techniczne, które są i tak drugoplanowe dla przyszłości krypto, życzenie BTC śmierci przez fanatyków forków jest groteskowym podcinaniem gałęzi, na której sami siedzą

Nie życzę btc żadnej śmierci , to wasz fanatyzm że jak próbuje coś powstać obok i robić inaczej to jest wróg . Jakaś psychoza
fusywszklanejkuli pisze: sobota, 23 maja 2020, 19:37To BTC eksperymentuje z innowacyjnym rozwiązaniem podstawowego problemu każdej kryptowaluty - skalowalności, poprzez wdrażanie Lightning Network (a czy ten pomysł wypali, to się jeszcze okaże). W tym aspekcie BCH i BSV tym bardziej nie mają nic do zaoferowania, bo poprzestają na architekturze on-chain, nie przejmując się późniejszymi konsekwencjami w postaci oligopolu potentatów górniczych oraz znikomej liczby pełnych węzłów weryfikujących blockchain

Zobacz bez plucia jadem na alternatywne kryptowalutowe projekty :arrow: https://www.relayx.com
Oceń wykonaną pracę i działające produkty a nie zapowiadane czy niszowe i wtedy merytorycznie żeby nie śmiecić tutaj zapraszam do wątków traktujących o bsv . Fan innej kryptowaluty musi się tutaj czuć z marszu źle bo wy załadowani 10 lat temu w btc bronicie tego jak niepodległości :shock: Ok taka wasza narracja i prawo , ale kulturalne to nie jest . Jesteście fanatykami i nie nazywam btc żadnym bcorem , po prostu dzieje się coś po za tym kurnikiem też i warto żeby ludzie wchodzący w kryptowalutyo tym też wiedzieli . Nie tylko spekulacyjnie co najwięcej kosztuje jak tu świeczka godzinna potrafi mieć 5000$ to szybciej stracą niż zarobią bez umiejętności gry

Dodano po 22 minutach 47 sekundach:
Obrazek btc long

Dodano po 15 minutach 51 sekundach:
i +60% na lewarze x20 zabieram i zapraszam do wątku w którym wstawiam pozycję , bo nie chce agresji tylko dlatego że piszę post a bo lubi bsv . Opamiętajcie się :lol: viewtopic.php?f=55&t=34643

Początkujący
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Postautor: BobekBTC » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 13:31

https://biznes.interia.pl/waluty/aktual ... Id,4979838
Spekulacja na tym cyfrowym tulipanie kwitnie! Ponownie zalecam ostrożność i nie angażowanie w Bitcoin istotnej części swoich oszczędności. Polecam za to regularne inwestowanie z @Moje_PPK" - napisał w poniedziałek na Twitterze szef PFR.
Made my day :D
Ciekawe ile btc ma pokitrane na portfelu...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 6831
Reputacja postu: 
1

Postautor: BitJanusz » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 13:35

Pewnie zero. Dużo oldtimerów szczerze uważa BTC za gówno. Nie ich czasy.
Pomogłem? Tipuj! Chciwy Janusz ucieszy się z każdego grosza.
LTC: LPRbb7aQyrfqMTXP8Q9GBJNUeSPxAdMssM

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: odisue » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 14:02

anagamidev pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 22:42W idealnym świecie BTC powinien wbić 44k$, później spaść do 24-26k$ i odbić do 60k-100k$
wykrakałeś? ale w to, że żyjemy w idealnym świecie ciężko mi uwierzyć :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 15:08

No to lecim na Szczecin! - powiedzieli mieszkańcy Międzyzdrojów... ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pleasek89 » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 15:11

Ponad -25% od topu. Wkraczamy w obszar duzego ryzyka wyleszczenia przy sprzedazy (jesli jest to korekta uptrendu).

Obstawiam, ze jedyni, ktorzy sprzedaja w tej chwili to retailisi, ktorzy kupowali BTC w ciagu ostatnich kilku tygodni i przy trzesacej sie rece i pelnym pampersie wciskaja masowo przycisk sell.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4807
Reputacja postu: 
0

Postautor: mesrotten » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 15:22

bottom?

Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: KrzyFah » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 15:27

Wygląda na to że tak. Teraz up

Początkujący
Reputacja: 89
Reputacja postu: 
0

Postautor: olena » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 16:20

"Inwestujący w krypto mogą stracić wszystkie pieniądze - ostrzega brytyjski Financial Conduct Authority, o czym informuje CNBC
https://www.cnbc.com/2021/01/11/crypto- ... warns.html

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
0

Postautor: miso20 » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 16:21

@olena Prawdę rzekli - chciałem przypomnieć wszystkim 8-)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: KrzyFah » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 16:40

Przecież każdy wie że to głównie spekulacja :D
Kto myśli że nie ma ryzyka, niech lepiej nie wchodzi.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 16:56

RSI na 4h w okolicach 30, kolejne zejście niżej powinno dać już większe odbicie. No chyba, że jakiś DB.

Zaraz zamykamy 4h, stawiam, że kolejna to będzie zielony młot czy jak niektórzy mawiają zielone dildo.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 14
Reputacja postu: 
0

Postautor: remix » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 17:00

Longów wyparowało dzisiaj mniej więcej tyle co 4 stycznia, ale mamy największą świece spadkową od marca :twisted:

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
2

Postautor: Lilka95 » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 17:16

Wiem, ostrzegaliście.... wiem, nieposluchalam... jednak możliwość szybkiego zysku była silniejsza.... teraz proszę niech ktoś podpowie czy wychodzić w tym momencie czy czekać aż resztę oszczędności życia szlak trafi...

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 257
Reputacja postu: 
0

Postautor: CounterStrike » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 17:20

First sell off za nami, zaraz bear trap :D

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: odisue » poniedziałek, 11 stycznia 2021, 17:21

Lilka95 pisze: poniedziałek, 11 stycznia 2021, 17:16teraz proszę niech ktoś podpowie czy wychodzić w tym momencie czy czekać aż resztę oszczędności życia szlak trafi...
nikt pewnie nie zagwarantuje jak potoczy się dalej ale bazując na danych z przeszłości duże szanse są, że w tej chwili wychodzenie z krypto to błąd.

Wróć do „Przedszkole”