Minergate

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Minergate

Postautor: FuraTeściowej » niedziela, 19 kwietnia 2020, 03:24

Witam
Jestem zielony w temacie kopania i trafiłem na stronę minergate.

Obrazek

Według powyższej grafiki przy 5 kartach mogę zarobić 30k USD :idea:
5 kart to koszt 10k PLN - złoty interes.
Wytłumaczy mi ktoś tak na serio czy kopanie ma sens? Mam prąd "w cenie" all in i chciałbym na tym skorzystać ale według dostępnych kalkulatorów przy sprzęcie z neta np " Koparka Kryptowalut 245Mh/s 8x GTX 1070 8GB" zarobek 1year to jakieś 1000 dolców przy kosztach 10k pln za kopakę.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Weteran
Reputacja: 2281
Reputacja postu: 
2

Minergate

Postautor: adiqq » niedziela, 19 kwietnia 2020, 06:23

te wyniki to fake.
sprawdz sobie tutaj https://whattomine.com/coins
nawet jak masz prąd po 0,03$ do 1k$ rocznie jeszcze daleko...
gotowe koparki z neta są kosmarnie drogie, nie wiem czy to już zauważyłeś...za kwotę którą wymieniłeś, można prawdopodobnie złożyć na nowszych kartach riga co więcej będzie kopać i zużywać mniej prądu. Piszę prawdopodobnie, bo od jakiegoś czasu tego nie śledzę.
Określenie "prad w cenie" też mi się nie podoba, bo jak to nie jest jakaś duża instalacja PV której jesteś właścicielem, to tani/darmowy prąd szybko się kończy....
odpowiadając na twoje pytanie - kopanie nie ma sensu.
To się pewnie zmieni, jeśli ceny krpypto mocno pójdą do góry....ale w takim przypadku, jeśli przewidujesz wzrosty, to lepiej te pieniądze zainwestować w krypto, zamiast w sprzęt do miningu.

Początkujący
Reputacja: 113
Reputacja postu: 
1

Minergate

Postautor: ttbit » niedziela, 19 kwietnia 2020, 11:49

Według Whattomine, 5 kart 1070Ti ukopie $2.14 dziennie kopiąc algorytm Ethash, ten wynik się oczywiście zmienia w czasie w zależności od trudności wykopu i cen krypto, 2.14*365 = $781.1
I tyle właśnie ukopiesz po całym roku katowania sprzętu, te $700 +/- $250, na więcej nie licz. Chyba że przyhodlujesz waluty, które kopiesz - ale wtedy równie dobrze mógłbyś je po prostu kupić i hodlować, zamiast katować sprzęt przez cały rok.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
1
Napiwki: S-LN47-W4F3-6GZE-6HTXH

Minergate

Postautor: r00ts » niedziela, 19 kwietnia 2020, 14:24

FuraTeściowej pisze: niedziela, 19 kwietnia 2020, 03:24Jestem zielony w temacie kopania i trafiłem na stronę minergate.
Ten serwis to raczej do zabawy. Większość użytkowników tam to "telefoniarze". Około 4 lat temu testowałem ich i ciągle około 15% mocy sprzętu gdzieś "znikało".

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
1

Minergate

Postautor: FuraTeściowej » niedziela, 19 kwietnia 2020, 15:30

Wszystko już wiem. Temat do zamknięcia

Wróć do „Przedszkole”