@BitJanusz
Ale tylko dla takiego, który raczej wie o tym wcześniej. Lub jest na tyle bogaty, że ma sztab doradców, prawników, menadżerów itd. A tacy ludzie jak już doradzą crypto, to dosłownie 1-5% portfolio takiemu gościowi.

Nie wiem jaki % ludzi kupuje w ten sposób, jako zabezpieczenie na czas wojny, ale wydaję mi się to takim pomysłem od czapy by robiło to znaczący popyt nagle. Sądzę, że większość obrotów giełdowych to boty + daytraderzy + gracze shortterm (kilka dni max tygodni). Przy takiej dynamice i płynności warunki są dobre do gry więc ludzie grają.
Odnośnie gry ja wywaliłem rano to co kupiłem w nocy, wyszło ze 150$ na bicie. Potem poszło wyżej tradycyjnie niż moje sell ale musiałem odespać trochę nockę i ja jestem happy już od ogarnięcia 50% jakiegoś ruchu w DT. Głupie +1-2% ale często, nawet dzień w dzień, robią bardzo robotę. Na razie nie mam BTC i sytuacja wygląda dla mnie zagadkowo. Wygląda to chyba na konsolidacje wysoko pod wzrost, chyba, że zjedzie pod rejon koło 10.5k Finex.
Ps. Mierzyliście ile jesteśmy od ATH? To już jest tylko ciut więcej niż 40% (%
od ATH nie
do ATH).

Fajna sprawa, jak kilka miesięcy było to aż -80% i więcej. Oczywiście mimo małej odległości % od ATh, to naprawdę gruba jazda tam znów dotrzeć (wątpię, że ten rok).
edit
@patyczak94 Nie, kilkoma i jest spoko. Ale nawet i z 0.1 -0.5btc można tłuc ładnie bez dźwigni jak ktoś jest pracowity i uparty. Wielu zaczynało od 0,xxx BTC a doszło rzędy wyżej pracowitością w grze.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#