Pleasek89 pisze: Aha, gwoli przypomnienia wrzucam moją predykcję sprzed 2 miesięcy za którą dostałem -20 pkt od new06:
Maz rację, lecimy w kosmos, tylko, że do góry nogami

Postautor: osobliwy_nick » czwartek, 11 października 2018, 02:28
Pleasek89 pisze: Aha, gwoli przypomnienia wrzucam moją predykcję sprzed 2 miesięcy za którą dostałem -20 pkt od new06:
osobliwy_nick
Postautor: Wymazywanie » czwartek, 11 października 2018, 02:52
Bitcoin to nie jest religia ani Bóg, by w niego wierzyć. Jakby @ekonokomik nie doceniał wynalazku BTC, na pewno dałby sobie spokój po pierwszej bańce (miał późne zakupy). Zresztą pisanie krytyczne o tym rynku to nie żaden "brak wiary", ale realizm. Stanowczo za dużo na tym rynku dzieciarni z mentalnością facebookowo-wykopową, co kocha jak wzrosty, jak spada to gówno, a o samym BTC wie mało ale na pewno, że "wyprze fiaty" itp. brednie.
A jak długo jesteś? Śledzenie newsów to żadna wiedza o Bitcoinie, tylko śledzenie szumu informacyjnego w mediach kryptowalutowych, a to co innego. Duża część artykułów z rzeczy typu Coindesk to strata czasu i żadna wiedza, ale materiały reklamowe pod szyldem niby-artykułów.
Wymazywanie
Postautor: osobliwy_nick » czwartek, 11 października 2018, 02:57
Można tę linię pociągnąć dowolnie daleko i w dowolnej chwili rynek może zawrócić, wytracić tempo (pożyjemy zobaczymy, im dalej w las, tym więcej danych będzie i tym lepsze będzie można robić predykcje). Ale przy obecnym zestawie danych, sądzę, że to jeszcze zdecydowanie nie ta chwila. Ledwie wyszliśmy z poziomu formacji "V" (a właściwie jeszcze nie wyszliśmy). Zaliczamy dopiero pierwszy porządny opór. Później następny i znów pewnie "boczniak", wahanie i tak w kółko.
osobliwy_nick
Postautor: Wymazywanie » czwartek, 11 października 2018, 03:08
Wymazywanie
Postautor: osobliwy_nick » czwartek, 11 października 2018, 03:08
osobliwy_nick
Postautor: prap0n » czwartek, 11 października 2018, 03:12
prap0n
Postautor: Wymazywanie » czwartek, 11 października 2018, 03:13
Wymazywanie
Postautor: kAArter » czwartek, 11 października 2018, 03:13
kAArter
Postautor: Wymazywanie » czwartek, 11 października 2018, 03:13
Czekaj czekaj, będzie jutro ustalanie, że to reakcja na SP500 a BTC i tak "byczy".
Wymazywanie
Postautor: prap0n » czwartek, 11 października 2018, 03:14
Swoja droga nie dziwi was ta korelacja poraz kolejny ze stockami?
prap0n
Postautor: Wymazywanie » czwartek, 11 października 2018, 03:15
Tak. Przez 1h 15min zrobiono na Bitfinex tyle vol, co przedwczoraj przez 24h lub wczoraj przez 12h.
Nie, ale dość opóźniona, a sam spadek BTC mi wynika tylko z gównianego odbicia ostatniego (+2% czyli słynny "wyszczał").
Wymazywanie
Postautor: Wymazywanie » czwartek, 11 października 2018, 03:19
Kiedy? To pod 6k z trudem by szło na szybko. A po drodze 5.7, 5.4... 5k możliwe, ale chyba nie bez walki na wcześniejszych poziomach.
Wymazywanie
Postautor: kAArter » czwartek, 11 października 2018, 03:19
kAArter
Postautor: osobliwy_nick » czwartek, 11 października 2018, 03:21
Wcale mnie to nie dziwi, takie pułapki na BTC w mniejszych interwałach zdarzają się bez przerwy. Nic więc dziwnego, że i na dniowej się zdarzyło.Wymazywanie pisze: Odnoszę wrażenie, że rozegrano ładnie pułapkę. Wyciągnięto dzienną wczorajszą do góry z tego sporego pika, tak, by pozostało w kształcie trójkąta. A teraz na nowej dziennej jadą konkretnie w dół wywalając świeczkę z zagrody mini trójkącika. 6500$ na Bitfinex wygląda jak typowy rozsądny SL... ...pod który teraz chyba leci. Może się zachowa nad... Ciekawe.
osobliwy_nick
Postautor: Wymazywanie » czwartek, 11 października 2018, 03:22
Wymazywanie
Postautor: prap0n » czwartek, 11 października 2018, 03:23
prap0n
Postautor: Wymazywanie » czwartek, 11 października 2018, 03:26
Wymazywanie
Postautor: Wymazywanie » czwartek, 11 października 2018, 03:32
Wymazywanie
Postautor: Bagder » czwartek, 11 października 2018, 03:35
Bagder
Postautor: voltari » czwartek, 11 października 2018, 03:36
voltari
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).