Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na nadchodzące odbicie ( możliwa nawet zmiana trendu ). Świetne obserwacje tutaj na górze chłopaki poczynili, na prawdę obiecująco to wszystko wygląda. Ja sam odpaliłem asekuracyjnego longa w tym lokalnym dołku i czekam z SL-em na 6890. Uważam, że jeśli tam sięgniemy, to na pewno spadniemy niżej, bo zbyt wiele osób liczy na odbicie w tym miejscu.
Następne przystanki to 6600 oraz 6450. Na tym drugim znajduje się mocarny opór, bo mniej więcej w te okolice sięgnął poprzedni dołek, oraz jak poprowadzimy LT po dołkach z listopada i lutego to właśnie tędy ta LT przechodzi. Kolejny opór to dołek z lutego czyli 6k. Szczerze powiedziawszy to namieszaliście mi w głowie trochę, bo zakładałem, że jest szansa byśmy w najgorszym scenariuszu zeszli poniżej tego 6k. Ale patrząc na te wszystkie wskaźniki to już sam nie jestem pewien.
@BitJanusz, @pabloj,
Myślicie, że RSI jest na tyle dokładne by próbować na jego podstawie wyznaczyć dołek? Sam nigdy z tego nie korzystałem, a na BitMEX-ie tego nigdzie nie widzę, więc nie mam zielonego pojęcia na ile można ufać temu wskaźnikowi.
@depar,
Tu masz fajny poradnik na temat BitMEXa:
Ogólnie też wydaje mi się, że jest tam jeszcze jakaś opłata, bo cost jest zawsze większy niż bazowa wartość którą niby mnożymy poprzez dźwignię, ale nigdzie nie znalazłem informacji na ten temat.
@CzajaX,
Nooo, RGRy i Wyckoffy zauważane w każdej formacji. Nawet widziałem, że ktoś dopasował sobie schemat Wyckoffa do całej tej korekty od grudnia

To, że coś sprawdziło się kilkukrotnie nie znaczy, że teraz pod każde zawahanie należy ten schemat podstawiać, bo to zwyczajnie głupie i tylko w błąd może wprowadzić człowieka...