Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4878
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH (2018)

Postautor: prap0n » wtorek, 13 lutego 2018, 00:24

Zeby sie nie okazalo ze to dystrybucja ;)

Weteran
Reputacja: 852
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabloj » wtorek, 13 lutego 2018, 00:26

@H4lski, To sobie moment wybrałeś na spadkowe nastroje gdy właśnie przebijamy ważną linię oporu, która otwiera drogę do $9400 ;)

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: H4lski » wtorek, 13 lutego 2018, 00:28

@pabloj to się jeszcze okaże ;) nie mówię że jestem nieomylny.. ale mam nadzieję że zapamiętasz tą wypowiedź i zobaczymy co za chwilę się wydarzy :)

Weteran
Reputacja: 852
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabloj » wtorek, 13 lutego 2018, 00:32

@H4lski, Na pewno zapamiętam, nie mówie, że na 100% tak będzie, ale obecne ruchy zwiększają prawdopodobieństwo tego scenariusza ;) To nie jest wojna na to kto ma rację, bo nikt jej do końca nie ma.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 45
Reputacja postu: 
0

Postautor: plnxODIN » wtorek, 13 lutego 2018, 00:38

spychacz pogania bidem 600btc do góry podciągając ciągle ściankę wyżej

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chillout » wtorek, 13 lutego 2018, 00:44

Obrazek

Takie 3 chamskie szpile na m15 finex, ktoś mocno się stara aby to 9k$ nie zostało przebite...
Teoretycznie w BTC wszystko na 3 razy... czy tym razem próba czwarta zostanie podjęta?
Volumen spadł, być może szykuje się jakaś akumulacja na 4 próbę bicia tej 9k$.
Taka jedna szpila na m1 lub dwie załatwiłyby temat, oczywiście przy odpowiednim volumenie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 13 lutego 2018, 01:15

domator pisze: @bitloteiros, to chyba niezbyt dobrze dla wzrostow. Jak wszyscy juz kupili to kto bedzie kupowal dalej?
Jak to "wszyscy"? Nigdy "wszyscy" nie mają lub sprzedali.
Jeśli posiadanie bitów przez spekulantów to pochodna własnej analizy/oceny, to czytając oceny w ostatnich dniach sporo forumowiczów jest sceptyczna, uważa że spadnie, czeka na niższe ceny itd.

Dodano po 19 minutach 6 sekundach:
jogas pisze: Czy my czasem nie poruszamy się w takim kanale?
Tak. Jest jak mówisz, wyszliśmy z niego i wróciliśmy. Wyjście nie neguje tego kanału.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » wtorek, 13 lutego 2018, 07:48

@Wymazywanie,
Uzylem slowa "wszyscy" jako oznaczenia duzej ilosci. Oczywiscie ze nie wszyscy kupili. Ale jesli mamy najwiecej otwartych longow od poczatku banki to jednak swiadczy o tym ze "bardzo duzo kupilo" :-)
Tak czy inaczej marnosc tego przebijania, o ktorej wczoraj pisalem, spowodowala powrot. Trzeba jednak przyznac, ze nie paniczny, wiec moze jeszcze ta akcja nie jest skonczona?
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Wygadany
Reputacja: 367
Reputacja postu: 
0

Postautor: ognos » wtorek, 13 lutego 2018, 09:19

Nie ma mocy zielonych, obstawiam retest tego oporu co przebilismy wczoraj, a to okolice 8000-8100$.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » wtorek, 13 lutego 2018, 09:30

Wymazywanie pisze: Te wszystkie mazaje na wykresach to ma być własna twórczość. Taka próba ujęcia wykresu w analizowalne kształty.
Nie byłbym sobą.

W sumie to nawet prymitywny automat można sobie nakreślić i nie zastanawiać się nad SL. Po prostu jeżeli nie ma się intuicji czy wielkiego rachunku to nawet najgłupsze poziomy sobie wyznaczasz, wedle których może iść po Twojej myśli bądź nie. A jeżeli dodasz nawet odpowiednie w miarę wskaźniki to... tylko sobie uprościsz życie. Natomiast co do czystego wykresu i przewidywania fal, zachowania rynku, w sensie podobne schematy fal, no to nawet rzekłbym profeska, wbrew pozorom może nawet lepsza droga od wskaźników i tendencji AT, które też nie są niezawodne. No bo... albo się sprawdzają albo jest zanegowanie formacji.
Wymazywanie pisze: Kopiowanie gotowych kresek od innych raczej nie przybliży nikogo do nawiązania bardziej intymnej relacji z wykresem(...)
A to przecież sama esencja.
Wymazywanie pisze:(...) i naprawdę masz już w miarę dobrą grę wstępną do dalszych etapów rozbierania wykresu.
Dlatego automat - piramidowanie/ob. Nie ma rozterek, wyrzutów sumienia... po prostu wchodzisz i wychodzisz. Bez zbędnych uczuć.
bitloteiros pisze: To się nazywa trend spadkowy
No dlatego ja widzę 4H obecnie i myślę nawet, że up słabnie, zatem albo wyjście na zero, albo powrót do dywergencji rosnącej i profity poprzedzone o nowe transze.
Wymazywanie pisze: A kwiatki są pachnące i Słonko mocno grzeje.

Wygadany
Reputacja: 367
Reputacja postu: 
1

Postautor: ognos » wtorek, 13 lutego 2018, 09:35

@damczech to że możemy testować od góry poprzedni opór nie oznacza już, że lecimy na morde do 5k. To raczej standardowy ruch. Dopiero jutro po tym posiedzeniu obstawiałbym zdecydowany ruch góra/dół. Teraz jest duże niezdecydowanie, cał czas spadający wolumen i ewentualnie insiderzy robiący zakupy/sprzedaż małymi paczkami.

Początkujący
Reputacja: 147
Reputacja postu: 
1

Postautor: krakan » wtorek, 13 lutego 2018, 10:26

Tutaj jest jakies info http://www.cftc.gov/PressRoom/PressReleases/pr7690-18 jednak nie jestem przekonany, ze to jest wlasnie TO przesluchanie.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 906
Reputacja postu: 
1

Postautor: Zeyt » wtorek, 13 lutego 2018, 10:30

Nie jestem pewien ale na finexie w skali 30m mamy chyba luke bessy o godzinie 7:30-8, moze ktos to potwierdzic?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
0

Postautor: plugmyduck1 » wtorek, 13 lutego 2018, 10:33

Jezeli to przesluchanie jest live. To przeciez jest to smietanka spekulacyjna :D Popcorn do lapki i obserwowac.

Czy osoby, ktore maja srodki na finexie. Wyplacacie na czas przesluchania ? Czy twardo ufacie ?

Początkujący
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
1

Postautor: mattbigblue » wtorek, 13 lutego 2018, 10:36

16-18 lutego to Chiński nowy rok. Przejrzałem wykresy od 2015 roku i za każdym razem następował wzrost w okolicach nowego roku lub zaraz po. Ciekawe jak będzie w tym roku. Wydaje mi się, że w tym roku może być bull-trap, bo wszyscy oczekują "tego odbicia" albo "return to normal", kurs może wzrośnie, do upragnionych 10k, może 11, wszyscy się zapakują a potem może być zjazd do nowego minimum i ostateczne wyleszczenie.

To takie moje wróżenie z fusów :P

Początkujący
Reputacja: 33
Reputacja postu: 
-1

Postautor: cinex » wtorek, 13 lutego 2018, 10:38

mattbigblue pisze:16-18 lutego to Chiński nowy rok. Przejrzałem wykresy od 2015 roku i za każdym razem następował wzrost w okolicach nowego roku lub zaraz po. Ciekawe jak będzie w tym roku. Wydaje mi się, że w tym roku może być bull-trap, bo wszyscy oczekują "tego odbicia" albo "return to normal", kurs może wzrośnie, do upragnionych 10k, może 11, wszyscy się zapakują a potem może być zjazd do nowego minimum i ostateczne wyleszczenie.

A na jakiej podstawie spodziewasz się, że ten rok będzie inny?

Początkujący
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
-1

Postautor: mattbigblue » wtorek, 13 lutego 2018, 10:46

cinex pisze:
mattbigblue pisze:16-18 lutego to Chiński nowy rok. Przejrzałem wykresy od 2015 roku i za każdym razem następował wzrost w okolicach nowego roku lub zaraz po. Ciekawe jak będzie w tym roku. Wydaje mi się, że w tym roku może być bull-trap, bo wszyscy oczekują "tego odbicia" albo "return to normal", kurs może wzrośnie, do upragnionych 10k, może 11, wszyscy się zapakują a potem może być zjazd do nowego minimum i ostateczne wyleszczenie.

A na jakiej podstawie spodziewasz się, że ten rok będzie inny?
Wydaje mi się, że jest zbyt duża chęć, aby było tak jak zawsze, aby kurs znowu rósł, bo chiński nowy rok i zawsze tak było. Wydaje mi się, że nikt, nawet starzy wyjadacze nie dopuszczają myśli, że BTC spadnie w okolice 3--5k i będzię się tam kisił miesiącami (to, że spadnie, sporo osób tak myśli, ale tak naprawdę on tam musi spaść i zostać przez dłuższy czas, aby zniechęcić ludzi do grania, po to aby grubsy się napchały).
Wiem to brzmi jak herezja, ale mało osób tak myśli, więc jest to jeden z możliwych scenariuszy.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
1

Postautor: GetBitCoin_pl » wtorek, 13 lutego 2018, 11:00

Ciekawe porównanie wrzucili na TV ktoś pod to gra?
https://www.tradingview.com/chart/BTCUS ... fferences/
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
3

Postautor: ekonokomik » wtorek, 13 lutego 2018, 11:14

@GetBitCoin_pl, takie porównania są BARDZO zawodne. Ale parę razy już tu się przewinęło.
Wg mnie nie sprawdzi się.

Ja ostatnio nie udzielam się, bo wg mnie jesteśmy w no-trading-zone. Zarabiałem jakieś drobne, grając ostrożnie na małych ruchach, ale ostatecznie wczoraj sprzedałem (prawie) wszystko) i czekam.

Moje przewidywania: spadek do okolic 6k7 - 7k4 , ale bez pogłębiania dołka a potem odbicie do okolic 12k.
Patrząc na wykres 1w widać, że poprzednia świeczka, zamknięta w nocy z niedzieli na poniedziałek miała bardzo długi knot. Obecna powinna zamknąć się już na zielono, a kolejne 3-5 w większości zielonych świeczek doprowadzić nas do oczekiwanego odbicia widocznego w skali 3d i 1w (okolice 12k).
Uważam ten scenariusz za najbardziej prawdopodobny, ale jest to prawdopodobieństwo na poziomie 60 - 65%, więc zachowuję czujność i elastyczność.
30% daję na wybicie w górę z poziomów >8k.
A jedynie około 5% na pogłębienie dołka (<6k) w jednym ruchu.

Początkujący
Reputacja: 169
Reputacja postu: 
0

Postautor: kierownikł » wtorek, 13 lutego 2018, 11:31

plugmyduck1 pisze:to przesluchanie
to pewnie strach na wróble

Wróć do „Przedszkole”