Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: amneziahaze » wtorek, 2 stycznia 2018, 00:07

soulnecturn pisze: TD
soulnecturn pisze: lub olać ten wskaźnik (ale nie powinien jeżeli są plany dalszych wzrostów grubych ATH...).
Jest spoko, choć w momentach kluczowych trochę niedokładny, skoro po 9, następują jeszcze kolejne 4, 5 o wiele wyższe silniejsze świece, no to trochę bez sensu. AO z tym cm stochem na przykład nie robi takich numerów.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 91
Reputacja postu: 
0

Postautor: VooCash » wtorek, 2 stycznia 2018, 00:41

Witam to znów ja z updatem.
Nie zmieniam teorii. Wszystko nadal zgodnie z trendem. Była mała korekta linii trendu bo kurs wybił ale po za tym dalej obstawiam target 10.5k-11.5k . RSI już w normie, sprzedający tracą paliwo. Czekamy na rozwój sytuacji. Wykresy 4h i 1D.
Obrazek
Obrazek

UWAGA.
Wariant nr 2. Z racji ze kurs przebija linie spadkową widać tutaj wyraźną korektę płaską. Jeśli nadal to się utrzyma to prawdopodobnie zobaczymy nowe ATH. Wykres 4h. Różowa ścieżka
Obrazek
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 stycznia 2018, 01:50 przez VooCash, łącznie zmieniany 2 razy.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 906
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeyt » wtorek, 2 stycznia 2018, 01:30

Spoiler:
Zeyt pisze: Widzicie ten uklad wedrowki kursu , wrecz idealny, przynajmniej na finexie, nigdy czegos takiego nie widziałem, tak jakby opór zniknal

Sorry, https://www.tradingview.com/x/akERehMJ
Byla duza presja jeszcze 1h temu na rynku a teraz nagle taki spokoj, niby wolumen pasuje ale to nie sa zrzuty po 10 bitów tylko ciagle po 0,068 itp

Idealnie linie po knotach, perfekcyjne
Obrazek

Siedze na minutówkach od 2 miesiecy po pare godzin dziennie, i nie widzialem takiego czegos, w sensie tak równego, dopracowanego, tak jakby mialo zaraz wystrzelic, ale w ktora strone to nie wiem
Tak jak przewidywałem, wydaje mi sie ze ktos steruje aktualnie rynkiem, ktos bardzo doswiadczony, albo takie idealne figury tworzy tlum, ciekawi mnie tez korelacja BTC/XRP w ktorej przy kazdym dolku BTC to XRP zbiera sie do boju, czyzby wojna bitka z bankami?

Początkujący
Reputacja: 26
Reputacja postu: 
0

Postautor: Radeq » wtorek, 2 stycznia 2018, 01:42

@Zeyt

Raczej wrogie przejęcie.
Ktoś tu wrzucał parę stron wcześniej teorię głosząca iż Xrp jest kupowane głównie za Btc tak aby publika wyleszczyła sie z Btc na rzecz bankowego centralnie sterowanego coina.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeyt » wtorek, 2 stycznia 2018, 02:31

@Radeq, To nie jest przejecie, ale moge sie mylic, ludzie chca Bitcoina nie jakies ripple zza siedmiu gór, wedlug mnie XRP teraz wyjdzie z klina zwyzkujacego dolem i zacznie sie wyprzedaz i wkupowanie w bita :)

Widzieliscie ETH?
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 stycznia 2018, 03:13 przez Zeyt, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » wtorek, 2 stycznia 2018, 02:52

Coś tam powoli zaczyna być widać, zwłaszcza na Dsh i Lsk ostatnie trzy dzienne świece ładnie przypominają coś w rodzaju odbicia. To samo na LTC po odbiciu od dolnej bandy. Obrazek Nic tylko czekać na rozwiązanie zagadki, czy to przypadkiem nie jest jakaś pułapka, jak przy każdej zresztą większej korekcie.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
2

Postautor: socjolog2008 » wtorek, 2 stycznia 2018, 03:30

@amneziahaze ile ma być tych pupalek. To już by była 4. Ja na LTC od wczoraj właśnie siedzę, tak liczyłem ze się obudzi bo na Bitku zamula strasznie z tym kursem,BTG co samo - trzyma wartość ale żadnych gwałtownych ruchów nie ma. Dzisiaj ma miejsce fork United Bitcoin : http://ub.com
Daje zarobić Super Bitcoin,te forki się mnożą a dziadek stoi w miejscu. Co by się było to grać trzeba też na altach ,forkach i wszystkim innym póki Bitek się w końcu nie otrząsnie i przebudzi. Ten czas nadejdzie :twisted:

Dodano po 25 minutach 56 sekundach:
Chociaż tak patrząc z drugiej strony na kapitalizacje i udział BTC na poziomie 36.5% to może być sporo na rzeczy w kwestii przeniesienia ciężaru bycia królem na kilku pretendentów do tronu. I zamiast królestwa będzie konglomerat. Grubasy się nie załadowany w taką ilość Bitów żeby trząść rynkiem, to postanowili rynek podzielić i stworzyć jak u króla Artura podział na kilku znaczących i jednego przewodnika (ale już takiego co bez reszty może sobie tylko pokrzyczeć - ale koronę jakby co ma 8-)
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zeyt » wtorek, 2 stycznia 2018, 06:33

No to mamy chyba ten złożony zygzak fali C o której napisał Fibo, na finexie jest tak duży ze 11 może pęknąc, chcialbym zajmowac powoli pozycje ale licze na jakis flashcrash jednak

https://www.tradingview.com/x/wlY0n7iE

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » wtorek, 2 stycznia 2018, 07:12

Niezła niespodzianka z rana.
Albo hipotetyczny duży trójkąt okazał się błędną hipotezą i mamy RGR (w dołku, ale podobno czasami bywa), albo gramy w trójkącie, ale nastąpiło załamanie przed dojściem do górnego oporu.
Tak czy tak, kiepskie to daje widoki na przyszłość.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » wtorek, 2 stycznia 2018, 07:18

@ekonokomik,
Kiepskie, niestety.
Na dodatek poszedlem spac czesciowo na bitach :-( bez SL i alarmow.
Spadek od 01:30 wyglada jak BDW wiec licze teraz na wyjscie gora i chociaz jakies chwilowe odreagowanie na malych skalach zeby uciec. Zobaczymy.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
3

Postautor: baggins » wtorek, 2 stycznia 2018, 08:04

albo właśnie balansujemy na dolnym ograniczeniu kanału wzrostowego zbudowanego na szczytach z grudnia (górne ograniczenie na 25k$ w tej chwili), kąty się pięknie na stampie zgadzają jak na razie
niedźwiadki proszę o wybaczenie.....ot taki noworoczny niepoprawny optymizm ;)

jak wypadniemy to możliwe stopy na 11200, nieco pod 10000 ("nieco" w zależności od timeingu)..... niżej już piekuuuuoo ;)
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Początkujący
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0

Postautor: maly_ZE » wtorek, 2 stycznia 2018, 10:27

Na bitbay nadal ponad 14.500 więc chyba ta giełda spadków nie przewiduje

rha
Weteran
Reputacja: 600
Reputacja postu: 
3

Postautor: rha » wtorek, 2 stycznia 2018, 11:04

Co to za wątpliwości co do trójkąta?
Od jakiegoś czasu kurs na Bitfineksie jest jak malowanie: ;)

Dolna krawędź mniejszego trójkąta to ten brzeg grudniowego wielkiego kanału.
Ostatnio zmieniony wtorek, 2 stycznia 2018, 11:14 przez rha, łącznie zmieniany 1 raz.

Wygadany
Reputacja: 347
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lais » wtorek, 2 stycznia 2018, 11:06

@maly_ZE,
bitbay powinna nazywać się arbitraż-bay :p, tam się sprzedaje a nie kupuje.
Problem zaczyna się gdy już się człowiek ze wszystkiego wyprzedał bo wtedy w PL nie ma gdzie kupić w normalnej cenie (czytaj: po kursie zbliżonym np do bitfinex)

Dyskutant
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Postautor: kadexor » wtorek, 2 stycznia 2018, 11:24

Ciekaw jestem czy przy podejściu pod 14k będzie kolejny mocny zrzut, aby kurs dalej nie rósł. Za około 2-4h znowu ten scenariusz będzie grany. Bardzo możliwe, że ZNOWU z 14k polecimy na 13-12,5k. Od 28 grudnia takie coś miało miejsce 8 razy z tego co widzę.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
3

Postautor: assassin » wtorek, 2 stycznia 2018, 12:16

Kłaniam się dobrzy ludzie. Forum śledzę od kilku miesięcy niemniej nie udzielam się z braku doświadczenia, które to staram sie budować w oparciu o wiedzę tu obecnych i własne eksperymenty :D

Zatem chciałbym przywitać się skoro i tak podglądam Was codziennie :D

Przy okazji chciałbym podzielić się pewnym przemyśleniem obserwując ostatnio rynek i będąc niejako w zastoju albowiem gram tylko w obrębie BB (które nie trzyma się niczego i ruchy są raczej spontaniczne ;[) i tylko na jednej walucie (BCH), z racji niewielkich środków i dużej zmienności ceny na tym walorze.

Odnoszę wrażenie, że zastój na BTC i pompka niektórych, niszowych do tej pory altów + zamknięta rejestracja na Finexie (piszecie, że nie tylko tam) to może być przygotowanie do dużego ruchu w górę. 15.01 na rynek wejdzie masa nowych graczy. Nie opłaca się zbijać ceny przed tym czasem dając masom okazję do tanich zakupów. Wydaje mi się, że środki zbierane na altach posłużą do wyniesienia BTC, w czym dodatkowo pomogą nowe środki i ewentualnie wtedy uruchomienie winy w dół.

Ma to sens?

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: kAArter » wtorek, 2 stycznia 2018, 12:18

Nie ma ponieważ większość graczy zdaje sobie sprawe że na altach idzie zarobić dużo lepiej.Przy tej korekcie alty już nie zjechały tak nisko jak w poprzedniej ( przy flash crashu na 10.7k btc na moment faktycznie wszędzie był wylew)
I o ile wcześniej wszyscy kochali btc tak teraz co druga osoba chce go zastąpić swoim królem :D

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
2

Postautor: miso20 » wtorek, 2 stycznia 2018, 12:58

Zeyt pisze: @Radeq, To nie jest przejecie, ale moge sie mylic, ludzie chca Bitcoina nie jakies ripple zza siedmiu gór, wedlug mnie XRP teraz wyjdzie z klina zwyzkujacego dolem i zacznie sie wyprzedaz i wkupowanie w bita :)

Widzieliscie ETH?
Ludzie chcą kasy. Większość ma w dupie Bitcoina, ripple czy inne krypto - chcą zarobić taka smutna prawda. A ripple dało ośmikrotny zysk w krótkim czasie, kiedy Bitek spadł zresztą o połowę. Teoria z przejęciem może i ma sens, ale obecnie to zwykła pompa jakich było na ripplu juz więcej.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » wtorek, 2 stycznia 2018, 13:19

socjolog2008 pisze: @amneziahaze ile ma być tych pupalek.
Mnie nie pytaj, specjalistą nie jestem.

Patrząc na 1D wciąż, pomimo tego niby odbicia w 4H, dywergencja jest czerwona, zaś AO jeszcze nie odwrócił koloru, więc jak dla mnie powinno tak do 16 godzin odbić się od górnej bandy i później będę szukać doła na longa. Wchodziłem już w połowie spadku na fali B, oczywiście się lekko nadziałem, ale ze względu na swoje nieogarnięcie, coś tam źle wcisnąłem na tabtrejderze i zamiast dać sell wysoko to kupiłem czerwone. Nie wiem jakim trzeba być nieogarem, by tak zrobić, ale chyba każdemu przynajmniej raz w życiu się to przytrafiło. Gdyby to był BCH albo Dash BTC to żaden problem, ale nastawiam sie na popularne alty z niską ceną i dostępnością giełda/fiat bez większych kombinacji z perspektywą na long i kolejnymi ATH.

Co do pułapek, no to ciężej grać na spadki, więc trochę ćwiczę arbitraż przy okazji, ale do lutego mogę sobie tylko pozwolić na longi, bo nie mam czasu tego pilnować po kilka godzin na dobę. Tak czy siak, czekam na zmianę trendu i nic poza tym.

Na ytubach i innych tviewach eksperci mówią, że kryptowaluty sa nadal w trendzie wzrostowym. Jest taki jeden popularny z TV i też yt, ale nie ma go prawdopodobnie na tym forum. On mówi że cały czas idziemy up, a to tylko korekta i argumentuje to elliotem i poziomami AT. Jak dla mnie pro, choć jakoś wolę już żeby przebiło "moje" poziomy i wtedy wchodzę ze spokojem. A teraz to się tylko bawię w łapanie albo noży, albo testuje inne techniki. Według mnie 14-15.000usd to już jest coś pewnego, ale jak widać, wciąż nie chce wrócić na ten poziom. Przypomnę tylko wcześniejsze odbicia na BTC trwały czasami bardzo szybko, nawet do dwóch dni, a teraz coś długo się ciągnie ta depresja. :)

Dodano po 10 minutach 8 sekundach:
A i jeszcze dodam bo bym zapomniał. Warto sobie sprawdzać cały market, i tutaj widać, że górki sa coraz wyższe od tego zjazdu, lecz do przebicia tej najwyższej trochę zostało. Ale idzie do góry, a nie w dół, zaś wydaje mi się, że to BTC osłabia się na cąłym rynku krypto, jak dziwnie by to nie zabrzmiało. :P

Początkujący
Reputacja: 72
Reputacja postu: 
2

Postautor: Verdas » wtorek, 2 stycznia 2018, 13:22

Nie mamy tu czasem invHS na 4H? Czarna linia jako linia szyi.
Obrazek

Wróć do „Przedszkole”