Tworzenie kopalni

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Tworzenie kopalni

Postautor: Mzateusz » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 16:34

Witam, panowie krotko zwiezle i na temat. Chcial bym zakupic 4 antminery s9 14th/s. I stworzyc malutka kopalnie. Zadam kilka pytan :
1) Pracuje za granica kopalnia byla by stworzona w Polsce czy musze zarejestrowac na siebie firme?
2) Jake zagrozenia czychaja na mnie kiedy kopalnia bd chodzila dodam ze bedzie monitorowana przez 24h. Przez osobe.
3)Czy przy 4 antminerach będzie duzy chalas?
4) czy potrzebuje do tego dodatkowego systemu chlodzoacego?
5) Instalowanie dodatkowych zabezpieczeni wrazie przepiecia co polecice ?
6) Czy taka kopalnie mogę ubezpieczyć w razie pożaru? Ewentualnie nie przewidzianych skutków ubocznych

Prosze o konkrety.

Pozdrawima Mateusz

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Tworzenie kopalni

Postautor: MichuuuB » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 22:47

5) Polecam kable ktore sie zwęglają w razie duzego skoku napięcia zeby koparka sie nie spaliła 1) po co firma kopalnia ile masz tych koparek i gdzie trzymasz bo jak w domu to nie (na 4 koparki takie małe nie ) 2) zagrozenia no dokładnie to prawdopodobnie żadne tylko prąd trzeba opłacać i koparka dobrze by było jak by była sprawdzana najmniej raz dziennie a takto co 12h 4) nie musisz koparka ta pracuje w temperaturze 25 stopni więc ma dobre chlodzenie 6) dom tak mozesz ale koparke nie sądzę 3) taki średni chałas nie głosny ale bedzie coś słychać zobacz na yt testy koparki tej i posłuchaj raczej porównaj go do mowy tego faceta ktory właczy tą koparke i bedzie mówił ................. Sorka ze nie od 1-6 tylko tak 5-1-2-4-6-3 (daj mi na tej stronie reputacje :P ) życze powodzenia w kopaniu

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 932
Reputacja postu: 
2

Tworzenie kopalni

Postautor: KryptoBanita » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 23:21

MichuuuB pisze: 5) Polecam kable ktore sie zwęglają w razie duzego skoku napięcia zeby koparka sie nie spaliła
Zamiast kosmicznej technologii za cha wie ile, zastosuj stary, dobry korek topikowy i wyjdzie na to samo ;)

ad 1. Nie musisz, możesz, jeżeli jesteś masochistą.
ad 2. To jest szeeeroki temat te czyhające zagrożenia... Osoba może zacząć czchać, gluty wpadną do koparki i... Poszły konie po betonie :roll:
Mzateusz pisze: dodam ze bedzie monitorowana przez 24h. Przez osobe.
Masz coś do kotów? Aaaa... Ty jesteś z tych dobrych mężów i żonę uważasz za osobę?
ad 3. Ludzie mają domy obok lotnisk, przy torach kolejowych... Nie przesadzajmy - antki aż tak nie hałasują, żeby żona nie wytrzymała ;)
ad 4. Nie, choć klimatyzacja, zmywarka, pralka się czasem żonie może przydać :?
ad 5. Normalnie wykonana instalacja elektryczna - nie pomieszane zero z uziemieniem + dobra listwa powinny wystarczyć
ad 6. Można, niektórzy na piorunach robią biznes...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Tworzenie kopalni

Postautor: Mzateusz » wtorek, 5 grudnia 2017, 00:20

KryptoBanita pisze:
MichuuuB pisze: 5) Polecam kable ktore sie zwęglają w razie duzego skoku napięcia zeby koparka sie nie spaliła
Zamiast kosmicznej technologii za cha wie ile, zastosuj stary, dobry korek topikowy i wyjdzie na to samo ;)

ad 1. Nie musisz, możesz, jeżeli jesteś masochistą.
ad 2. To jest szeeeroki temat te czyhające zagrożenia... Osoba może zacząć czchać, gluty wpadną do koparki i... Poszły konie po betonie :roll:
Mzateusz pisze: dodam ze bedzie monitorowana przez 24h. Przez osobe.
Masz coś do kotów? Aaaa... Ty jesteś z tych dobrych mężów i żonę uważasz za osobę?
ad 3. Ludzie mają domy obok lotnisk, przy torach kolejowych... Nie przesadzajmy - antki aż tak nie hałasują, żeby żona nie wytrzymała ;)
ad 4. Nie, choć klimatyzacja, zmywarka, pralka się czasem żonie może przydać :?
ad 5. Normalnie wykonana instalacja elektryczna - nie pomieszane zero z uziemieniem + dobra listwa powinny wystarczyć
ad 6. Można, niektórzy na piorunach robią biznes...
Naprawde ubawilem sie czytajac to. Ale tak napowaznie to oczekiwal bym konkretow? A co do poola gdzie najlepiej kopac 4 antkami?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 932
Reputacja postu: 
0

Tworzenie kopalni

Postautor: KryptoBanita » wtorek, 5 grudnia 2017, 00:50

Nie napisałem najważniejszego - lepiej zamiast koparek kupić kryptę, ale nikt mnie nie słucha...
Ja mam koparkę na GPU tylko dlatego, że postanowiłem ogrzewać tak chałupę i jak do tej pory sprawdza się wyśmienicie.
6x470 +2x580 ogrzewam powierzchnie 60m2 i mam spokojnie 20C przy obecnych temperaturach (dom ocieplony). Czasem przepalam w kozie.
4 antki będą trochę grzały i musisz wziąć to bardziej pod uwagę niż hałas.
Poszukaj na forum - na pewno było już gdzie kopać antkami.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Tworzenie kopalni

Postautor: MichuuuB » wtorek, 5 grudnia 2017, 17:35

Naprawde ubawilem sie czytajac to. Ale tak napowaznie to oczekiwal bym konkretow? A co do poola gdzie najlepiej kopac 4 antkami?[/quote]

no spoko ja tam próbowałem ci pomóc ale tam wiesz nwm co cie tam rozśmieszyło :roll:

Wróć do „Przedszkole”