Dane osobowe - Bank>Intersango

BDG
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dane osobowe - Bank>Intersango

Postautor: BDG » środa, 8 sierpnia 2012, 03:38

Witam wszystkich jestem NEW :D.

Mam pytanie odnośnie intersango.Kupiłem "coś" i chcę za to zapłacić przelewem poprzez swój bank i teraz mam pytanie czy jak wpłacę sprzedającemu na jego nr.referencyjny w intersango to czy on będzie miał jakiekolwiek moje dane bankowe np. imie i nazwisko?jeżeli nie to jakie dane mu się wyświetlą,że kto wpłacił?

Pozdrawiam ;)

Orator
Reputacja postu: 
0

Re: Dane osobowe - Bank>Intersango

Postautor: r50zyry5 » środa, 8 sierpnia 2012, 10:27

BDG pisze:Witam wszystkich jestem NEW :D.

Mam pytanie odnośnie intersango.Kupiłem "coś" i chcę za to zapłacić przelewem poprzez swój bank i teraz mam pytanie czy jak wpłacę sprzedającemu na jego nr.referencyjny w intersango to czy on będzie miał jakiekolwiek moje dane bankowe np. imie i nazwisko?jeżeli nie to jakie dane mu się wyświetlą,że kto wpłacił?

Pozdrawiam ;)
On raczej nie, ale giełda, jako administratorzy owszem.

Pozdrawiam
r50zyry5
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

BDG
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: BDG » środa, 8 sierpnia 2012, 17:50

To w takim razie co mu się wyświetla ? skąd wie,że to akurat ja wysłałem ?.

Weteran
Reputacja: 1215
Reputacja postu: 
0

Postautor: qertoip » środa, 8 sierpnia 2012, 18:21

BDG pisze:To w takim razie co mu się wyświetla ? skąd wie,że to akurat ja wysłałem ?.
Tylko na giełdzie Bitmarket.eu uczestnicy handlują bezpośrednio między sobą i mają potrzebne dane drugiej strony transakcji.

Na innych giełdach tak naprawdę sprzedajesz Bitcoiny giełdzie a ona natychmiast drugiej skojarzonej osobie. Nie ma bezpośredniego przepływu ani PLN ani BTC pomiędzy uczestnikami. Wszystko idzie za pośrednictwem giełdy. Nie wiesz z czyją ofertą dopasowała się Twoja oferta.
We only have one shot at making digital scarcity experiment work. If Bitcoin fails within a timeframe relevant for a human, then digital scarcity claim gets falsified. Like it or not, Bitcoin must succeed for your coin to succeed.

BDG
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: BDG » środa, 8 sierpnia 2012, 19:27

Nie rozumiem...Przecież sprzedający dostaje Bitcoiny na intersango z mojego przelewu na ich konto intersango WBK oni księgują i przelewają mu Bitcoiny i on żadnej informacji nie dostaję kto przelał te pieniądze?.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: qertoip » środa, 8 sierpnia 2012, 20:52

BDG pisze:i on żadnej informacji nie dostaje kto przelał te pieniądze?.
Nie dostaje. A po co mu?
We only have one shot at making digital scarcity experiment work. If Bitcoin fails within a timeframe relevant for a human, then digital scarcity claim gets falsified. Like it or not, Bitcoin must succeed for your coin to succeed.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » środa, 8 sierpnia 2012, 20:53

BDG pisze:Nie rozumiem...Przecież sprzedający dostaje Bitcoiny na intersango z mojego przelewu na ich konto intersango WBK oni księgują i przelewają mu Bitcoiny i on żadnej informacji nie dostaję kto przelał te pieniądze?.
Tak. Wszystkie kantory tak działają. Wystawiasz ofertę, ktoś ją akceptuje i na twoim koncie pojawiają się PLN a znikają BTC, to wszystko. Lub inne waluty, jak wolisz. Następnie podajesz swój numer konta bankowego (administrator kantoru je zna bo musi wysłać tam twoją kasę) i kantor robi Ci przelew PLN.

BDG
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: BDG » środa, 8 sierpnia 2012, 21:17

qertoip pisze:Nie dostaje. A po co mu?
To skąd taki ktoś wie,że to JA wysłałem a nie ktoś inny? :)
lenny pisze:Tak. Wszystkie kantory tak działają. Wystawiasz ofertę, ktoś ją akceptuje i na twoim koncie pojawiają się PLN a znikają BTC, to wszystko. Lub inne waluty, jak wolisz. Następnie podajesz swój numer konta bankowego (administrator kantoru je zna bo musi wysłać tam twoją kasę) i kantor robi Ci przelew PLN.
Ja nie wystawiam żadnych ofert ja po prostu coś kupiłem i chcę za to zapłacić w sposób:Moj bank przelew>intersango WBK>Sprzedający i tutaj chodzi jakie on dostaje info :P.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » środa, 8 sierpnia 2012, 22:30

Czyli tak:
Twój przelew PLN z banku -> Intersango, kupujesz BTC -> przelewasz BTC sprzedawcy bezpośrednio z kantoru. Tak?
W ten sposób sprzedający nie otrzyma o Tobie ŻADNYCH informacji.

Weteran
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: virus » środa, 8 sierpnia 2012, 22:37

Ja bym nie wpłacał komuś kto chce przelew na konto w intersango czy innym kantorze, chyba ze towar już dostałeś.

BDG
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: BDG » czwartek, 9 sierpnia 2012, 03:40

lenny pisze:Czyli tak:
Twój przelew PLN z banku -> Intersango, kupujesz BTC -> przelewasz BTC sprzedawcy bezpośrednio z kantoru. Tak?
W ten sposób sprzedający nie otrzyma o Tobie ŻADNYCH informacji.
Nie:)

Mój bank(w tytule wpisuje nr.ref.)>Intersango WBK>I oni tam księgują i dostaje sprzedawca BTC i co mu się wyświetli gdy dostanie BTC ?że od kogo ten przelew?żadne dane moje nie wyświetlą mu się ?.Jeżeli nie to skąd sprzedawca będzie wiedział,że to akurat JA wysłałem?
virus pisze:Ja bym nie wpłacał komuś kto chce przelew na konto w intersango czy innym kantorze, chyba ze towar już dostałeś.
Nie towaru nie dostałem dostane po wpłacie po paru transakcjach będę dostawał pierw towar potem kasa/btc.Zresztą to pewniak więc będzie wszystko w porządku ;).

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: qertoip » czwartek, 9 sierpnia 2012, 09:17

BDG pisze:Mój bank(w tytule wpisuje nr.ref.)>Intersango WBK>I oni tam księgują i dostaje sprzedawca BTC i co mu się wyświetli gdy dostanie BTC ?że od kogo ten przelew?żadne dane moje nie wyświetlą mu się ?.Jeżeli nie to skąd sprzedawca będzie wiedział,że to akurat JA wysłałem?
Nie będzie wiedział! Weź użyj klienta Bitcoin choć raz, poprzesyłaj grosze na jakieś charity, wpłać / wypłać Bitcoiny z giełdy i wtedy skumasz jak to dziala, zamiast zadawać te same pytanie piąty raz.
BDG pisze:Nie towaru nie dostałem dostane po wpłacie po paru transakcjach będę dostawał pierw towar potem kasa/btc.Zresztą to pewniak więc będzie wszystko w porządku ;).
Nikomu za nic nie płać dopóki dobrze nie zrozumiesz jak działa Bitcoin i giełdy, bo na pewno zrobią Cię w wała.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » czwartek, 9 sierpnia 2012, 09:26

Stary prościej dla Ciebie będzie, jak zalożysz sobie konto na jakimś kantorze(może być Intersango) kupisz BTC i przelejesz te BTC temu handlarzowi.
Wtedy będziesz miał pewność, że Twoje dane zna tylko administracja, że jak zapłacisz za towar w BTC to go dostaniesz.

Pozdrawiam
r50zyry5
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » czwartek, 9 sierpnia 2012, 09:32

r50zyry5 pisze: Wtedy będziesz miał pewność, (...), że jak zapłacisz za towar w BTC to go dostaniesz.
r50zyry5
no tej pewności to raczej nie będzie miał
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Wróć do „Przedszkole”