wpłata oraz wypłata dużej kwot pln do mtgox, jak to działa?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

wpłata oraz wypłata dużej kwot pln do mtgox, jak to działa?

Postautor: wirtualnypieniadz » wtorek, 17 kwietnia 2012, 13:19

Witam, załóżmy teze wpłacam 20tys pln z mojego konta na moje konto w mtgox, które nie jest zweryfikowane, chcę zostać anonimowy, kupuję za tą kwotę bitcoinsy, po jakims czasie sprzedaje i całą kwotę chcę wypłacić spowrotem na moje konto i moje pytania są następujące:

1. Jaką prowizje zapłace przy wypłacie takiej kwoty?
2. Czy przy próbie wypłaty mogą ja anulować i poprosić o weryfikacje danych?
3. A jesli będe chciał przelać całą kwotę na konto mojego kolegi, nie będzie z tym problemów?
4. A jesli będe chciał przelać całą kwotę na konto zagraniczne mojego kolegi, przykładowo w euro nie będzie z tym problemów?
5. I czy przelew z mtgox napewno po jakims czasie dojdzie do mnie?

Jestem w tym zielony a nie chciałbym być stratny na tego typu transakcjach, proszę o pomoc.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Re: wpłata oraz wypłata dużej kwot pln do mtgox, jak to dzia

Postautor: skrzypu » wtorek, 17 kwietnia 2012, 16:26

wirtualnypieniadz pisze:Witam, załóżmy teze wpłacam 20tys pln z mojego konta na moje konto w mtgox, które nie jest zweryfikowane, chcę zostać anonimowy, kupuję za tą kwotę bitcoinsy, po jakims czasie sprzedaje i całą kwotę chcę wypłacić spowrotem na moje konto i moje pytania są następujące:

1. Jaką prowizje zapłace przy wypłacie takiej kwoty?
2. Czy przy próbie wypłaty mogą ja anulować i poprosić o weryfikacje danych?
3. A jesli będe chciał przelać całą kwotę na konto mojego kolegi, nie będzie z tym problemów?
4. A jesli będe chciał przelać całą kwotę na konto zagraniczne mojego kolegi, przykładowo w euro nie będzie z tym problemów?
5. I czy przelew z mtgox napewno po jakims czasie dojdzie do mnie?

Jestem w tym zielony a nie chciałbym być stratny na tego typu transakcjach, proszę o pomoc.
1.Prowizja to 0,5zl (zakladam ze wyplacasz zlotowki)
2.Tak
3.Przelać czy wypłacić?
4.Zapewne zawołają dokumenty o weryfikacje
5.Jeśli go zlecisz i nic nie napiszą to dojdzie

Ogólnie jeśli zawołają dokumenty i ich nie przedstawisz to zapomnij o kasie. Nie wiem czy ją blokują czy poprostu zostawiają na koncie. Jedyny sposób to kupno BTC i przelanie ich do siebie (to chyba nie wymaga weryfikacji :P)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: wirtualnypieniadz » wtorek, 17 kwietnia 2012, 16:59

Rozumiem, a jesli majac juz zakupione btc na swoim koncie w mtgox i przelalbym je komus tez na konto w mtgox to powinno przejsc bez problemu i raczej szybko tak? a pozniej ten ktos przy pelnej weryfikacji konta w mtgox może już bez problemu wypłacić w PLN bitcoinsy na swoje konto?

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: skrzypu » wtorek, 17 kwietnia 2012, 20:11

Tak mi się wydaje, przelewając btc nigdy nie kojarze zeby kogos chcieli weryfikowac, co innego z prawdziwa waluta

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » wtorek, 17 kwietnia 2012, 20:51

skrzypu pisze:Tak mi się wydaje, przelewając btc nigdy nie kojarze zeby kogos chcieli weryfikowac, co innego z prawdziwa waluta
Spokojnie można przelać BTC, sprzedać i wypłacić (w granicach limitu). Jeśli się wpłaca zł to wtedy się zwykle czepiają i to dużo poniżej limitów.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: wirtualnypieniadz » wtorek, 17 kwietnia 2012, 21:37

To chyba najlepiej odrazu zweryfikować konto, przesłać im skan dowodu i poźniej nie będzie problemu z wpłatą PLN oraz wypłatą, a czy mogą prosić jeszcze jakies inne dokumenty? I czy znacie może inne tego typu kantory czy jakies serwisy gdzie w łatwy i szybki sposób mogę wpłacić PLN i kupić za to btc?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » wtorek, 17 kwietnia 2012, 21:51

wirtualnypieniadz pisze:Rozumiem, a jesli majac juz zakupione btc na swoim koncie w mtgox i przelalbym je komus tez na konto w mtgox to powinno przejsc bez problemu i raczej szybko tak? a pozniej ten ktos przy pelnej weryfikacji konta w mtgox może już bez problemu wypłacić w PLN bitcoinsy na swoje konto?
skrzypu pisze: Ogólnie jeśli zawołają dokumenty i ich nie przedstawisz to zapomnij o kasie. Nie wiem czy ją blokują czy poprostu zostawiają na koncie. Jedyny sposób to kupno BTC i przelanie ich do siebie (to chyba nie wymaga weryfikacji :P)
Nie ma znaczenia czy przelewasz BTC czy zł ,$ lub inną walutę, jak chcą weryfikacji to nie przelejesz niczego nawet na konto kolegi w mtgox kodem mtgox
wirtualnypieniadz pisze:To chyba najlepiej odrazu zweryfikować konto, przesłać im skan dowodu i poźniej nie będzie problemu z wpłatą PLN oraz wypłatą, a czy mogą prosić jeszcze jakies inne dokumenty? I czy znacie może inne tego typu kantory czy jakies serwisy gdzie w łatwy i szybki sposób mogę wpłacić PLN i kupić za to btc?
sam dowód nie wystarczy, potrzebny jeszcze jest rachunek za media wystawiony na ta sama osobe i adres co w dowodzie lub potwierdzenie zameldowania wydane przez urząd meldunkowy

łatwiej załatwisz sprawe w intersango, tyle ze przy duzych kwotach ceny mozesz miec mniej konkurencyjne
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: wirtualnypieniadz » środa, 18 kwietnia 2012, 13:01

Czyli do wyboru tylko intersango lub mtgox? nie ma już innych tego typu serwisów?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » środa, 18 kwietnia 2012, 13:18

wirtualnypieniadz pisze:Czyli do wyboru tylko intersango lub mtgox? nie ma już innych tego typu serwisów?
oczywiście, że są:
http://bitcoincharts.com/markets/
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: wirtualnypieniadz » czwartek, 19 kwietnia 2012, 12:18

A który Waszym zdaniem market jest najmniej problemowy, bezpieczny i przy okazji będe mógł zostać anonimowy?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0

Postautor: the_prince » czwartek, 19 kwietnia 2012, 13:41

imo intersango (jeszcze - bo im będzie większy tym ciężej mu będzie takim pozostać).

Wróć do „Przedszkole”