Adres Bitcoin

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Adres Bitcoin

Postautor: majkel » czwartek, 15 marca 2012, 18:51

Miałem w polmine zdefiniowany adres odbioru środków (prawdopodobnie używany przeze mnie gdzieś na innym komputerze). No i wysłałem bitcoiny na ten adres. No i niestety środki zaginęły. Co można teraz zrobić. Jak "podpiąć" klienta do odpowiedniego adresu?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Re: Adres Bitcoin

Postautor: Bitmar » czwartek, 15 marca 2012, 19:05

majkel pisze:Miałem w polmine zdefiniowany adres odbioru środków (prawdopodobnie używany przeze mnie gdzieś na innym komputerze). No i wysłałem bitcoiny na ten adres. No i niestety środki zaginęły. Co można teraz zrobić. Jak "podpiąć" klienta do odpowiedniego adresu?
trochę mało jasne to co napisałeś.
Miałeś portfel na jakimś komputerze i adres ten podałeś na polmine do wypłat ? Tam tez wpłaciłeś jakieś środki. Teraz żeby je wypłacic musisz skorzystać z tego portfela który miałes na poczatku. Co z nim zrobiłeś ? jak skasowałeś to zapomnij o tych bitcoinach chyba że, uda Ci się ten portfel jakoś odzyskać.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel » czwartek, 15 marca 2012, 19:09

No właśnie, najpewniej skasowałem z któregoś kompa.
Czyli nie ma szans na odzyskanie tych monet? Cofnięcie transakcji czy jakoś tak ?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » czwartek, 15 marca 2012, 19:17

majkel pisze:No właśnie, najpewniej skasowałem z któregoś kompa.
Czyli nie ma szans na odzyskanie tych monet? Cofnięcie transakcji czy jakoś tak ?
Niestety nie. Pilnuj portfela podobnie jak pilnujesz portfel z gotówką. Rób kopie, na pendrivy czy gdziekolwiek.

Weteran
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » czwartek, 15 marca 2012, 20:09

A miałeś ten portfel tylko jedną kopię, którą skasowałeś, czy jeszcze gdzieś masz? Nawet starsza wersja może być, zrobiona zanim otrzymałeś Bitcoiny.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel » czwartek, 15 marca 2012, 22:46

Nigdy nie backupowałem, więc najpewnej miałem tylko jedną kopię. W najlepszym wypadku mogłem ją gdzieś mieć i odinstalować po prsotu klienta...

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » piątek, 16 marca 2012, 11:34

Jak odinstalowałeś klienta, to plik portfela powinien nadal tam być. Nie pamiętam gdzie na windowsie się on znajduje, chyba gdzieś w katalogu Users. A jak kopii nie znajdziesz, to już niestety nie odzyskasz bitcoinów.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » piątek, 16 marca 2012, 12:37

Prze_koles pisze:Jak odinstalowałeś klienta, to plik portfela powinien nadal tam być. Nie pamiętam gdzie na windowsie się on znajduje, chyba gdzieś w katalogu Users. A jak kopii nie znajdziesz, to już niestety nie odzyskasz bitcoinów.
Tu jest wszystko napisane gdzie znajduje się portfel (plik wallet.dat):
http://bitcoin.pl/index.php/jak-zaczac
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » piątek, 16 marca 2012, 14:11

Racja, nie mogę się przyzwyczaić, że na bitcoin.pl już jest jakaś treść :) btw literówka tam jest "domyślnie znajduję się w: ~/.bitcoin/"

aha, jeszcze co do tematu. To teoretycznie można odzyskać jeszcze usunięty plik, tak jak się odzyskuje dane z dysków. Ale nie robiłem tego i nie wiem jak to się robi, choć nie powinno być skomplikowane. Ale to zależy ile straciłeś i czy chce ci się w takie coś bawić.

Wróć do „Przedszkole”