dokumentacja klienta bitcoin

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

dokumentacja klienta bitcoin

Postautor: janiu65 » piątek, 9 grudnia 2011, 10:32

Potrzebuję informacji na temat dokumentacji klienta bitcoin, ze szczególnym uwzględnieniem zagadnienia robienia kopii zapasowej danych (pliku portfela), tj. które pliki trzeba skopiować i gdzie one są przechowywane. Pytanie ile danych klient ściągnął z sieci i zapisał na dysk po pierwszym uruchomieniu?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Re: dokumentacja klienta bitcoin

Postautor: Kimono » piątek, 9 grudnia 2011, 19:07

Miałem dokładnie ten sam problem na samym początku. Jeśli chodzi o tę kopię zatem, to istotny jest tu wyłącznie plik „walet.dat”, znajdujący się w katalogu, który program kliencki bitcoin tworzy sobie w „Documents and Settings”. Inne pliki, w tym również dane ściąganie przez klienta po pierwszym uruchomieniu nie mają w kontekście tworzenia kopii zapasowej żadnego znaczenia. Polecam przećwiczyć sobie ten manewr „na sucho” - przy zerowym lub minimalnym stanie konta. Ważne jest też, by program kliencki był zamknięty, gdy taką kopię tworzymy. W przeciwnym wypadku mogą wystąpić potem problemy z poprawnością pliku.
Every decent man is ashamed of the government he lives under.
H. L. Mencken

Obrazek
18CkxM3HfPsJkUgfi4xfXo8k8iE5HwXtEo
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Re: dokumentacja klienta bitcoin

Postautor: prezes » piątek, 9 grudnia 2011, 20:16

W windowsie XP walet.dat jest dokładnie w C:\Documents and Settings\użytkownik\Dane aplikacji\Bitcoin (należy pamiętać żeby włączyć "Pokaż ukryte pliki i foldery") w windowsie 7 i 8 plik walet.dat nie jest w „Documents and Settings” w Viście chyba też ale nie mam pod ręką żeby sprawdzić
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Wróć do „Przedszkole”