HD5830 jak zainstalować aby miner ją widział

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

HD5830 jak zainstalować aby miner ją widział

Postautor: Rafi » czwartek, 17 listopada 2011, 08:27

Witam
Próbuje odpalić minera SC do kopania na HD 5830 ale w programie są cały czas widoczne tylko rdzenie procesora 1 i 2.
Zainstalowałem sdk 2.5 ale nic się nie zmienia. Wywalałem sterowniki kilka razy instalowałem różne wersje ale tak jak by cały czas nie było opencl. Może ktoś pomoże bo już nie mam do tego siły :)

PS
Zapomniałem dodać że chodzi o instalację na xp bo do linuxa to jest trochę opisów.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Re: HD5830 jak zainstalować aby miner ją widział

Postautor: batouzo » czwartek, 17 listopada 2011, 11:08

Rafi pisze:Witam
Próbuje odpalić minera SC do kopania na HD 5830 ale w programie są cały czas widoczne tylko rdzenie procesora 1 i 2.
Zainstalowałem sdk 2.5 ale nic się nie zmienia. Wywalałem sterowniki kilka razy instalowałem różne wersje ale tak jak by cały czas nie było opencl. Może ktoś pomoże bo już nie mam do tego siły :)

PS
Zapomniałem dodać że chodzi o instalację na xp bo do linuxa to jest trochę opisów.
Nie używam SC, a czy działa w innym minerze - np w DiabloMiner? Nie trzeba tam było czasem podać jakichś parametrów aby GPU użył?
TNTbit - powstająca POLSKA giełda BitCoin i OpenTransactions ( ot-złoto, ot-srebro, ot-btc, ot-nmc i inne waluty).
Na razie twitterek: TNTbitPL , TNTbit

JID: batouzo@jabber.org (OTR: 5FDE7276..) ; batouzo (e-mail) gmx.com

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rafi » czwartek, 17 listopada 2011, 11:40

Nie działa próbowałem na kilku widzą tylko rdzenie procesora.
Postawie system na nowo tylko pytanie jak instalować grafikę którą wersję? Może trzeba sdk starszą wersję ale na amd.com jest tylko 2.5 a gdzieś czytałem że 2.1 do tej karty powinna być.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: batouzo » czwartek, 17 listopada 2011, 11:57

Rafi pisze:Nie działa próbowałem na kilku widzą tylko rdzenie procesora.
Postawie system na nowo tylko pytanie jak instalować grafikę którą wersję? Może trzeba sdk starszą wersję ale na amd.com jest tylko 2.5 a gdzieś czytałem że 2.1 do tej karty powinna być.
Na amd.com da się znaleźć linki do starszej wersji AMD SDK. Np 2.1. Wtedy też potrzebujesz starszego sterownika samego.
TNTbit - powstająca POLSKA giełda BitCoin i OpenTransactions ( ot-złoto, ot-srebro, ot-btc, ot-nmc i inne waluty).
Na razie twitterek: TNTbitPL , TNTbit

JID: batouzo@jabber.org (OTR: 5FDE7276..) ; batouzo (e-mail) gmx.com

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rafi » czwartek, 17 listopada 2011, 14:48

batouzo pisze:
Rafi pisze:Nie działa próbowałem na kilku widzą tylko rdzenie procesora.
Na amd.com da się znaleźć linki do starszej wersji AMD SDK. Np 2.1. Wtedy też potrzebujesz starszego sterownika samego.
No niestety ale na amd.com nigdzie nie widzę 2.1 chyba że już oślepłem :/

Parę razy instalowałem kombinowałem i lipa. Teraz zrobię format i na nowo instalkę tylko które zainstalować żeby znowu śmietnika w sterach nie było?

Jeszcze takie pytanko jak to jest bo odinstalowałem kartę wykasowałem stery ale za chwilę stery wracają do system32 jak je trwale usunąć?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rafi » czwartek, 17 listopada 2011, 19:57

Udało się jakoś wszystko odinstalowałem i po którejś instalacji sterowników i app karta jest widoczna w guiminer. Pytanko co zrobić aby była widoczna w kliencie sc czy na gpu trzeba kopać na innym kliencie ?

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Havamal » piątek, 18 listopada 2011, 23:12

Żeby kopać sc na grafice potrzebny jest inny miner, nazywa się REAPER

a tutaj link:
http://wiki.solidcoin.info/wiki/Reaper
Sie podoba sie? WANT MORE ?!! = 1DvbyXGx3ajC2qDKayK5FmuxmqCTLK25cw

Wróć do „Przedszkole”