LinuxCoin - łatwe przyjemne problematyczne

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

LinuxCoin - łatwe przyjemne problematyczne

Postautor: stozo » piątek, 12 sierpnia 2011, 21:08

Witam!!

Ostatnio dużo problemów mam z wybraniem odpowiedniego systemu do koparki, więc znalazłem takie cudo: LINUXCOIN na debianie
https://en.bitcoin.it/wiki/LinuxCoin
http://bitcointalk.org/?topic=7374.0

Dodatkowo zaimplementowano tam wszystko co trzeba razem z GUIMINEREM który został zaczerpnięty z windy. Podczas wydobywania nie zużywa tak procesora jest przyjazny dla wydobycia i stabilny. Lecz problem zaczyna się kiedy to chcemy zrzucić go na hdd lub na stałe na pena z wersji live. Jest tam instrukcja na youtube lecz ostatnie kroki tej czynności mówią o GRUBIE ktory jest awykonalny w sensie pojawienia się drugiego komunikatu na tle niebieskim o akceptacji ... poprostu się nie odpala brakuje wiecznie czegoś.

Po drugie ciągłe zmiany w ustawieniu sieci i przydzielanie stałego adresu za każdym restartem wymuszają na mnie instalacje na hdd.(nie zapisuje zmian po ponownym uruchomieniu jak i Info z GUIminera).

Po trzecie problemy są z kartami powyżej 1 kiedy to ustawia się z poziomu czy terminalu czy GUIminera o device wyrzuca liste dostępnych urządzeń i ich numeracje(mimo tego że właściwie jest przydzielona karta dla każdego procesu phatk iinnych kernelów). Dodam że stery są do ATi więc nawet podkręcanie z poziomu terminalu nie ma żadnego problemu - widzi. Więc jak wcześniej pisałem nie widzi device po zastosowaniu mimo że wyrzuca ich liste i numeracje to zauważyłem że czasem wyskakiwał błąd o osłudze przez te karty sterownika Open CL. Ów taki jest który trzeba po włączeniu przeczytać licencje i zaakceptować z poziomu menu listowego.

Ps. Drodzy użytkownicy posiadacie wiedze na temat linuxowych produkcji które na 100% działają i po zaimplementowaniu wszelkich potrzebnych dodatków bez kłopotu można uzywać?-zdesperowany

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Re: LinuxCoin - łatwe przyjemne problematyczne

Postautor: zwierzak » piątek, 12 sierpnia 2011, 23:13

Przecież koperki nie resetuje się co 5 minut. One chodzą po wiele miesięcy odpalone raz, więc nie ma potrzeby, ani posiadać dysku, ani CD (odpala się z USB z pendrive).

Poza tym jak masz problemy z instalacją to nie to forum! My się nie zajmujemy supportem LinuxCoin.
Projekt MultiWallet
BitcoinNotify.com — czuj się zaproszony: 6wpM4JrFnN

Pomogłem? To postaw mi piwo: 1L7AeokogyuXGmUrx9SRTNhRPzYcmmghdo

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Muniek » niedziela, 14 sierpnia 2011, 15:32

stozo pisze:Ps. Drodzy użytkownicy posiadacie wiedze na temat linuxowych produkcji które na 100% działają i po zaimplementowaniu wszelkich potrzebnych dodatków bez kłopotu można uzywać?-zdesperowany
Tak, LinuxCoin jest taką dystrybucją.
zauważyłem że czasem wyskakiwał błąd o osłudze przez te karty sterownika Open CL. Ów taki jest który trzeba po włączeniu przeczytać licencje i zaakceptować z poziomu menu listowego.
Podaj jaki to błąd, nie będziemy zgadywać.
Po drugie ciągłe zmiany w ustawieniu sieci i przydzielanie stałego adresu za każdym restartem wymuszają na mnie instalacje na hdd.(nie zapisuje zmian po ponownym uruchomieniu jak i Info z GUIminera).
Nie doczytałeś. Persistence jest słowem kluczem.

Z reszty twojego postu nic nie rozumiem.
LinuxCoin działa bezproblemowo, stawiasz na pendrivie, odpalasz minery i leci.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: _Sheriff_ » wtorek, 16 sierpnia 2011, 23:19

Witam
też mam problem z LinuxCoin
tyle że tego typu, wszystko ładnie się odpala z Pendriva
GUIminer widzi wszystkie 3 karty, ale jak na nim próbuje uruchomić minera phoneix (zakładk minera sie ładnie tworzy, podaje namiary na kopalnię) , wciskam Start i dostaje komunikat w konsoli ze po prostu nie ma takiego minera, jest podana ścieżka do niego a na końcu pisze ze nie odnaleziono pliku.

Chcąc go wgrać ręcznie do określonej lokalizacji (wynikającej z konsoli w GUIminer) nie mogę wejść do żadnej lokalizacji, ponieważ wszystko jest zabezpieczone i potrzebne jest hasło root'a, którego nie znam, a przynajmniej nie ustalałem sam, oraz na stronie projektu też nie jest podane, a przynajmniej się do niego nie dokopałem.

I jeszcze 1 pytanie, otwierając program AMDOverdriveCtrl, gdzie w nim jest możliwość zmiany ustawień dla poszczególnych kart? Bo z tego co widzę w zakładkach jest tylko 1 karta widoczna w tym programie.
- czy lepiej pod windows'em wgrać do kart zmodyfikowany bios i nie bawić sie w soft'werowe podkręcanie pod linuxem?

Proszę o pomoc, a na pewno odwdzięczę sie dotacją w postaci BTC
- w razie potrzeby mogę dać dostęp zdalny

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: zwierzak » wtorek, 16 sierpnia 2011, 23:46

sudo?
Projekt MultiWallet

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: _Sheriff_ » wtorek, 16 sierpnia 2011, 23:52

@zwierzak , a podpowiesz mi jak uruchomić GUIminera przy pomocy sudo? jakoś tak lubie graficzne interfejsy
chyba ze tylko pod konsolą uruchomic phoneix'a z sudo?

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Muniek » środa, 17 sierpnia 2011, 08:02

_Sheriff_ pisze:@zwierzak , a podpowiesz mi jak uruchomić GUIminera przy pomocy sudo? jakoś tak lubie graficzne interfejsy
chyba ze tylko pod konsolą uruchomic phoneix'a z sudo?
Nie powinno być potrzeby używania sudo. Jedź normalnie z konsoli:
cd /opt/miners/phoenix
python phoenix.py -u http:// ....

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: _Sheriff_ » środa, 17 sierpnia 2011, 22:05

@zwierzak - dotacje prześle ci na konto BTC, tylko podaj namiary, może nie dużą, ale pomoc sie przydała twa.
@Muminek tak samo mnie naprowadził na pewne rzeczy, podaj nr kona BTC, też coś prześlę.

od razu mowie ze bez sudo nie ruszyło
tylko z sudo lub uruchomienie konsoli root, wtedy bez sudo dziala.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: zwierzak » środa, 17 sierpnia 2011, 22:28

Masz na mojej stronie (w profilu jest podana).
Projekt MultiWallet

Wróć do „Przedszkole”