Zainstalowalem bitcoinsa inie wiemco dalej:{

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Zainstalowalem bitcoinsa inie wiemco dalej:{

Postautor: azfix » wtorek, 12 lipca 2011, 22:26

potrzebuje pomocy mam 13554 bloki, kupilem jednego bitcoinsa ale chyba mito nie chodzi, bo nic nie doszlo .Jestem calkiem zielony prosze o informacje krok po kroku od instalacji.
Dziekuje i Pozdrawiam

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Re: Zainstalowalem bitcoinsa inie wiemco dalej:{

Postautor: zwierzak » wtorek, 12 lipca 2011, 22:56

Spytam się szczerze, po co umaczałeś kasę, skoro nie wiesz o co chodzi w tym wszystkim? Bo w tej chwili wygląda to tak, że pieniądze te po prostu straciłeś, bo nawet nie potrafisz powiedzieć gdzie są. Ale po kolei:
1. Gdzie kupowałeś bitcoiny? Pewnie w jakimś polskim kantorze
2. Czy zainstalowałeś na swoim komputerze program do zarządzania portfelem? Oficjalny klient Bitcoin.
3. Pewnie zleciłeś przelew zakupionego 1BTC na swoje konto, upewnij się, że podałeś poprawny adres, bo jak nie to już nie odzyskasz tych pieniędzy.
4. Czy na pewno zleciłeś przelew, bo może pieniądze te ciągle czekają na ciebie w kantorze, bo musisz np. ręcznie zmusić do ich transferu.
5. Informacja o niezatwierdzonej transakcji powinna pojawić się po kilku minutach, ale jej powiedzenie przez kilka węzłów może potrwać nawet do 24h jak nie więcej.

Informacja o ilości bloków to tylko informacja o tym ile „historii” transakcji ściągnąłeś. Jeżeli nie dokonałeś pełnej synchronizacji z siecią to nie masz co się dziwić, że nie posiadasz informacji o swojej.
Projekt MultiWallet
BitcoinNotify.com — czuj się zaproszony: 6wpM4JrFnN

Pomogłem? To postaw mi piwo: 1L7AeokogyuXGmUrx9SRTNhRPzYcmmghdo

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 256
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mahkul » czwartek, 14 lipca 2011, 12:27

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: azfix » piątek, 15 lipca 2011, 23:58

Dzieki Kolezko ;) Jak by ktos mial jakies bitcoinsy na odsprzedanie chetnie kupie zapalce przez paypal bez czakania w kantorach na przelewy, zbednych prowizji itd.

Wróć do „Przedszkole”