Przesyłanie środków pomiędzy giełdami

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Przesyłanie środków pomiędzy giełdami

Postautor: roorku » środa, 11 grudnia 2013, 00:04

Czołem, czy ktoś może mi wytłumaczyć jak wygląda przesyłanie środków pomiędzy giełdami. Nie weryfikowałem się jeszcze nigdzie i chciałbym tego uniknąć więc czy wpłacając i wypłacając tylko BTC z mtgox i bitcurex jest to możliwe?

Druga sprawa jak wygląda przesyłanie fiatów pomiędzy giełdy? Od kilku godzin śledzę mtgox(740 € +/- 5€) i bitcurex(700 € +/- 5€). Czy to nie daje możliwości zarobku szybko, łatwo i przyjemnie? Ile (jeśli w ogóle) trwa przelew fiatów pomiędzy jedną i drugą giełdą?

Zdaję sobie sprawę, że nie jestem geniuszem i za pewne nie ja pierwszy i nie ostatni na to wpadłem dlatego proszę się nie śmiać (:

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Re: Przesyłanie środków pomiędzy giełdami

Postautor: lucky777 » środa, 11 grudnia 2013, 00:11

Wplacajac/wyplacajac same krypty giełdy nie robię większych problemów.

Jak myślisz, skąd ta różnica pomiędzy goxem a curexem wynika, tylko ty ją zauważyłeś? Haczyk jest w tym, że z goxa strasznie długo trwa wypłata fiatów, nawet do 90 dni. Tak więc ta różnica nie jest już tak imponująca jeśli na 3 miechy musisz czekać z zamrożonym kapitałem.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: roorku » środa, 11 grudnia 2013, 00:21

Przypuszczałem że będą jakieś problemy ale dzięki za konkretne wyjaśnienie. W takim razie dokładnie ta sama sytuacja z trochę mniejszą różnicą BTC-e (720 €) i bitcurex (700 €)? Jak wypada to porównanie.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: lucky777 » środa, 11 grudnia 2013, 00:37

Z btc-e jest trochę łatwiej ale weź pod uwagę, że nie robią bezpośrednich wypłat w PLN i całkiem spore są prowizje od wypłat.

Arbitraż to nie jest łatwy kawałek chleba i nigdy to nie jest takie proste. Nie przeczę jednak, że nie da się zarobić na takim zagraniu. Trzeba jednak być czujnym i miarę szybko reagować na różnice. Pamiętaj, że nie jesteś sam i dzięki wszystkim, którzy tak kombinują kursy szybko się regulują a różnice, które pozostają są już nieopłacalne lub na granicy opłacalności.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: roorku » środa, 11 grudnia 2013, 00:42

Czyli ostatecznie w moim przypadku jeśli nie chcę weryfikować konta giełdowego to najlepiej wysłać BTC na jedną giełdę i jeśli uda mi się z powodzeniem pograć to ponownie wypłacić BTC do portfela? Jeśli odpowiedź brzmi tak która z wyżej wymienionych jest 'najlepsza'?

Wróć do „Przedszkole”