Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH[Archiwum2015]

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dyskusja na temat kursu dla ŻÓŁTODZIOBÓW

Postautor: ekonokomik » piątek, 22 listopada 2013, 09:27

S.O.S pisze:Wielu czeka w napięciu by dokupić troszkę taniej. Ja widzę, że podobnie było po 10 listopada. Teraz wpakował się nam jeszcze weekend, więc jeśli będzie się tak kisiło do poniedziałku to może być niezły odpał w górę. Bo jakoś to opadające ramię trójkąta nie chce się wyrysować, tak jak przepowiadał ekonokomik.
Ech... a róbcie sobie po swojemu! :)
Wg mnie rysunek w H1 jest książkowy.
Narastające ramię trwało 36 godzin. A Wy byście chcieli żeby teraz spadło już zaraz w parę godzin? I to najlepiej cały czas w dół, bez żadnych fraktalowych trójkątów wewnątrz, pułapek i zmyłek? Najlepiej tak, żeby każdy mógł swoje zarobić i nikt nie stracił :D

Pamiętajcie: W skali H1 nie robi się gwałtownych ruchów bo to boli. Błogosławieni cierpliwi!
Zresztą to wszystko tylko zabawa na korekcie. Ważne żeby nie stracić. Ważne jak wyjdziemy z tego: dołem na 3xx czy górą na 1xxx. Wszystko w środku to bonus i zabawa.
A utrata potencjalnego zysku nie jest stratą. (no chyba, że ktoś myśli już wyłącznie w BTC, wtedy jest).

Wygadany
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0

Postautor: S.O.S » piątek, 22 listopada 2013, 09:57

Nie powiedziałem przecież, że z trójkąta nic nie będzie. Zauważam tylko, że ciężko idzie w dół i jest spore napięcie, ze wskazaniem na wystrzał w górę. Nawet na H1 trochę zaczyna się komplikować. Widać, mocne niezdecydowanie i ja obecnie obstawiam 1/3:1/3:1/, że idziemy góra / dół / wahania w przedziale 700-750. Z tych wahań i tak powinniśmy wyjści w końcu górą, więc ostatecznie 2/3:1/3, że w poniedziałek wyjdziemy w górę nie spadając już w weekend poniżej 650-680.

Gaduła
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos » piątek, 22 listopada 2013, 10:05

BTC-E dobija dziś do góry. Wczoraj Bitstamp dzis BTCE. A studencki rynek jak był nisko tak jest nisko :D

Czy mi się tylko wydaje czy tak jest że kurs na goxie jest sztucznie pompowany od 700 do teraz?? Obroty jak na Curexie...

Dyskutant
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0

Postautor: jjodwald » piątek, 22 listopada 2013, 10:31

S.O.S pisze:Nie powiedziałem przecież, że z trójkąta nic nie będzie. Zauważam tylko, że ciężko idzie w dół i jest spore napięcie, ze wskazaniem na wystrzał w górę. Nawet na H1 trochę zaczyna się komplikować. Widać, mocne niezdecydowanie i ja obecnie obstawiam 1/3:1/3:1/, że idziemy góra / dół / wahania w przedziale 700-750. Z tych wahań i tak powinniśmy wyjści w końcu górą, więc ostatecznie 2/3:1/3, że w poniedziałek wyjdziemy w górę nie spadając już w weekend poniżej 650-680.
Może jakiś zakładzik? ;) Jak obstawiam tak na 95%, że będziemy poniżej przedziału 650-680 i to sporo. To jak to będzie wyglądało dalej powinno rozegrać się w przedziale 500-550 i jeśli nie będzie większych niespodzianek to powinniśmy wyjść z tego górą.

Gaduła
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Disi » piątek, 22 listopada 2013, 11:02

@S.O.S. Nie wprowadzaj w błąd, chyba pomyliłeś BTC-E z Bitstampem. U ruskich było minium 80$ mniej niż na Gox. Gram tam i pilnowałem dobrze kursu.

Wygadany
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0

Postautor: S.O.S » piątek, 22 listopada 2013, 11:13

@ Disi:
Źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że jeszcze wczoraj przy 720$ na goxie na btc-e było 630$. Dzisiaj btc-e nadrobił do goxa jakies 20$-30$ , bo akurat jak to pisałem przy kursie 720$ na goxie na btc-e było 660$ prawie.
@jjodwald:
Mój wewnętrzny hazardzista chętnie by na to przystał, tym bardziej, że zakład wg. przedstawianych przez nas proporcji jest dla mnie zdecydowanie EV+
Mimo to podziękuję :)

Nie mogę pisać w "dużym" wątku o kursie, a tam właśnie się wyjaśniło do kogo z pretensjami, jeśli nie będzie można dokupić przed wystrzałem. WMP, wszystko przez Ciebie

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos » piątek, 22 listopada 2013, 12:07

Od wczoraj wolument jest masakrycznie mały... kilkaset btc na godzinę w porywie do 2k... Tu dziej się coś dziwnego. A wolumen jeszcze maleje... Każdy czeka na COŚ z zapartym tchem. Tylko co jest tym CZYMŚ?

Za małe obroty by przebić 750 na Stampie i za małe by przebić 800 na goxie... Z takimi obrotami to 2000 na curexie tylko iść przebijać.

luc
Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: luc » piątek, 22 listopada 2013, 12:17

150 ฿ potrzeba, by ciulexa rozbujać...

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos » piątek, 22 listopada 2013, 12:18

luc pisze:150 ฿ potrzeba, by ciulexa rozbujać...
Czyli 300 tys PLN. Studenci tyle nie mają! Ale kto wie może ktoś z gotówą w końcu tu wejdzie...

luc
Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: luc » piątek, 22 listopada 2013, 12:23

Możliwe, że znowu ktoś z gotówką trzyma ściankę na 2k PLN i skupuje bitcenty poniżej...

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: muleen4 » piątek, 22 listopada 2013, 12:38

zomos pisze:
luc pisze:150 ฿ potrzeba, by ciulexa rozbujać...
Czyli 300 tys PLN. Studenci tyle nie mają! Ale kto wie może ktoś z gotówą w końcu tu wejdzie...
zomos daj już spokój z tymi studentami... nudne to.

a jeśli chodzi o kurs to ja wierzę w spadek :) przecież nie może tak szybko rosnąc, coś jest na rzeczy.

luc
Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: luc » piątek, 22 listopada 2013, 12:44

No leci w końcu...

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: meetom » piątek, 22 listopada 2013, 12:50

Obecna sytuacja trochę przypomina ciszę przed burzą. Cena rośnie powoli i dość stabilnie (w porównaniu z ostatnimi dniami). Ludzie są bardzo ostrożni teraz. Część pamięta ostatnie ATH i czeka aż się cena zbliży żeby tym razem zdążyć sprzedać i mieć spokój. Część, która ostatnio na spadkach wtopiła też czeka żeby się odrobić (więc też będą (właściwie cały czas są) pewnie małe zrzutki). Z drugiej strony - wiele osób wierzy we wzrosty i jest gotowych to zaopatrzenia się w BTC tylko się boją (może przy drobnych obsuwach kursu coś tam dokupują). Według mnie podrośnie jeszcze ~10-15% (trójkąt w H1) i wtedy pierdyknie i zacznie się w/w burza. Sęk w tym, że za cholerę nie jestem w stanie określić w którą stronę ;-) Jak do góry - to ostro, po to żeby potem znowu było tąpnięcie. Jak w dół - to niektórzy już będą zmęczeni i mogą nie chcieć ciągnąć kursu do góry..
Tak czy inaczej - myślę, że krótkoterminowo można spokojnie jeszcze BTC dokupić i w razie czego podnosić stop-lossa jak ktoś się boi dłużej bitcoiny trzymać.
Ja sukcesywnie dokupuję drobne ilości - wierzę we wzrosty (jak nie krótkoterminowe - to długoterminowe) :) Poza tym, jestem zwolennikiem idei BTC i ta cała sytuacja na giełdzie jest dla mnie tylko dodatkową "zabawą". Nie mam zamiaru czekać aż ich wartość osiągnie tyle i tyle i się ich pozbywać. Długofalowo chcę mieć coraz więcej BTC ;)

@luc, aj tam. Zaraz się podniesie ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: miara » piątek, 22 listopada 2013, 12:52

:)
Ostatnio zmieniony piątek, 22 listopada 2013, 13:03 przez miara, łącznie zmieniany 1 raz.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos » piątek, 22 listopada 2013, 12:52

luc pisze:No leci w końcu...
To jeszcze nie ten moment. Narazie jakieś szczupaki sypneły BTCkami. Czekamy na większe ryby. (300 BTC zbiło kurs o 30 usd)

Weteran
Reputacja: 310
Reputacja postu: 
0

Postautor: garmont » piątek, 22 listopada 2013, 13:09

No nie wiem.
na Bitstampie 14$ do ATH.

Szkoda by bylo nie dociągnąć.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: cezarx77 » piątek, 22 listopada 2013, 14:03

~900 btc do 750 usd na Bitstampie
~3000 btc do 800 usd na Goxie
~110 btc do 2100 pln na Curexie

Maluczcy tego nie zjedzą, więc czeka nas kotłowanie w przedziale w którym jesteśmy od rana. Aczkolwiek wyczekiwanego (również przeze mnie) spadku to ja tutaj nie widzę...

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 87
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pretendin » piątek, 22 listopada 2013, 14:08

Może założymy sobie klub wyleszczonych ..? ;|
Czy czekamy do jutra?
kupie szklaną kulę ;]

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: meetom » piątek, 22 listopada 2013, 14:12

Ja tam bym dokupił, tylko kurcze ten przelew faktycznie dziś ma jakieś zatwardzenie :/

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: cezarx77 » piątek, 22 listopada 2013, 14:19

OK, pomyliłem się, ktoś wykupił ściankę na Stampie i zrównał kurs z Goxem. Cuda, normalnie cuda :shock:

Wróć do „Przedszkole”