Biostar TB250 BTC Pro nie widzi USB

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 6 marca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Biostar TB250 BTC Pro nie widzi USB

Postautor: Spellbound » czwartek, 3 maja 2018, 21:59

Witam, mam problem z w.w płytą nagrałem wedle instrukcji na USB simplemining OS i problem jest tego typu że płyta w ogóle nie "botuje" systemu z USB. Sprzęt się włącza i za każdym razem wchodzi do biosu. Sprawdzałem już wszystkie wersje BIOS'u i nic już mi się skończyły pomysły, jeśli macie jakieś pomysły jak ten problem rozwiązać był bym bardzo wdzięczny.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 263
Rejestracja: 28 sierpnia 2017
Reputacja: 82
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Biostar TB250 BTC Pro nie widzi USB

Postautor: burzolak » czwartek, 3 maja 2018, 22:03

Sprawdź na zmianę USB 2.0/3.0. W biosie spróbuj włączyć opcje dla Windows 8/10, czyli Fast Boot i UEFI boot. ETHos i Hive też na tym świrowały gdy botowanie było z "Legacy"

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 6 marca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Biostar TB250 BTC Pro nie widzi USB

Postautor: Spellbound » czwartek, 3 maja 2018, 22:10

Ustawiłem fast boot, jeśli chodzi o UEFI to najpierw włączyłem opcje CMS i tam ustawiłem wszystko na UEFI zresetowałem płyta się zresetowała parę razy i czarny ekran


EDIT: włącza się tak jak by chciał wczytać system tzn pokazuje się jedna biała kreska (która nie miga) stoi tak chwilę około 20-30s po czym się resetuje i brak sygnału na monitorze. Po resecie sytuacja się powtarza.

EDIT_2: zalogowałem się na konto SM OS i widać tam koparkę, tylko dlaczego na połączonym monitorze do sprzętu wygląda to jak by nie było sygnału na monitorze ?

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 263
Rejestracja: 28 sierpnia 2017
Reputacja: 82
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Biostar TB250 BTC Pro nie widzi USB

Postautor: burzolak » wtorek, 15 maja 2018, 17:14

@Spellbound te płyty są trochę wkurzające ale wolę je od ASrocków z innych powodów :)
Monitor wpinasz do grafiki podpiętej pod pci-e 16x lub gniazda DVI na płycie, któreś musi dać obraz. Własnie ta płyta jest upierdliwa pod kątem przerzucania obrazu.
Podpinasz monitor pod mobo, wpinasz grafiki. Restart i powinno działać. W UEFI zmieniasz na obraz wyświeltany z pci-e 16x. Wyłączasz sprzęt i przepinasz kabel DVI z mobo do grafy na pxi-e 16x. Obowiązkowo podłącz sobie pc-speaker. Jeżeli coś idzie na ak to piszczek da znać.
Wywołuj ludzi wpisując @ przed nazwą użytkowanika, bo coraz rzadziej zaglądam na forum a tak przynajmniej mam info ,że coś gdzieś itd. :)

Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość