Pobor pradu RX 580

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 22 lipca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: Mutissj » wtorek, 24 lipca 2018, 07:49

m.m pisze: w rx500 napięcia są zależne
możesz jaśniej? jak ustawienia napięć mają wyglądać?

m.m
Początkujący
Posty: 957
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: m.m » wtorek, 24 lipca 2018, 08:34

Mutissj pisze: możesz jaśniej? jak ustawienia napięć mają wyglądać?
Napięcie rdzenia jest zależne od napięcia pamięci, jeśli ścigasz tylko rdzeń nie zajdziesz poniżej 936mv. Możesz dać 850mv dla pamięci i rdzenia (dla taktowania do 1200mhz), niższe metodą prób i błędów.

Napięcia lepiej ustawiać programowo, ustawienia biosu często są nadpisywane przez sterownik.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7267
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 870
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Pobor pradu RX 580

Postautor: adam1226 » środa, 25 lipca 2018, 22:35

@m.m, dlatego sie robi offset a nie ustawia na sztywno

Początkujący
Posty: 65
Rejestracja: 5 października 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: Natben » czwartek, 26 lipca 2018, 00:37

adam1226 pisze: @m.m, dlatego sie robi offset a nie ustawia na sztywno
Kolego jesteś w stanie napisać jakiś poradnik czy to wszytko jest odpłatne takie info . Pozdrawiam

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7267
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 870
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Pobor pradu RX 580

Postautor: adam1226 » czwartek, 26 lipca 2018, 00:53

bardzo mi przykro, juz tym sie nie zajmuje :(

m.m
Początkujący
Posty: 957
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: m.m » czwartek, 26 lipca 2018, 07:59

adam1226 pisze: @m.m, dlatego sie robi offset a nie ustawia na sztywno
offset obsługuje tylko nv

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7267
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 870
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Pobor pradu RX 580

Postautor: adam1226 » czwartek, 26 lipca 2018, 08:31

@m.m, chyba tylko amd

m.m
Początkujący
Posty: 957
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: m.m » czwartek, 26 lipca 2018, 23:58

adam1226 pisze: @m.m, chyba tylko amd
daj konkretny przykład.

m.m
Początkujący
Posty: 957
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
-1
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: m.m » niedziela, 29 lipca 2018, 15:17

adam1226 pisze: @m.m, chyba tylko amd
podbijam.
adam1226 pisze:Podbic to nie zapomnij legitymacji szkolnej, co ja uslugi doradcze? Aktualnie nie prowadzę choc mialem taki zamiar dalbym Ci znizke a moze i voucher na godzine konsultacji ale nie w tym kraju...
przepraszam, chciałem napisać "tak myślałem" ale stwierdziłem że to mało taktowne. Skoro nie umiesz uzasadnić / obronić włosianych wypowiedzi to po co się odzywasz ?

offset dla vcore obsługuje między innymi MSI AB, S TriXX ale żadna z tych aplikacji nie ogrania nowych regulatorów w późniejszych RX500, jedyny w pełni działający, stabilny i obsługujący więcej niż 8 gpu sposób to fixed. EVV bazuje SVI2 nie offsecie.

Pascale bazują na offsetach (zegar i napięcie).

Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość