Pobor pradu RX 580

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 22 lipca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: Mutissj » wtorek, 24 lipca 2018, 07:49

m.m pisze:Przejdź do cytowanego posta w rx500 napięcia są zależne


możesz jaśniej? jak ustawienia napięć mają wyglądać?

m.m
Początkujący
Posty: 957
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: m.m » wtorek, 24 lipca 2018, 08:34

Mutissj pisze:Przejdź do cytowanego posta możesz jaśniej? jak ustawienia napięć mają wyglądać?

Napięcie rdzenia jest zależne od napięcia pamięci, jeśli ścigasz tylko rdzeń nie zajdziesz poniżej 936mv. Możesz dać 850mv dla pamięci i rdzenia (dla taktowania do 1200mhz), niższe metodą prób i błędów.

Napięcia lepiej ustawiać programowo, ustawienia biosu często są nadpisywane przez sterownik.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7267
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 870
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Pobor pradu RX 580

Postautor: adam1226 » środa, 25 lipca 2018, 22:35

@m.m, dlatego sie robi offset a nie ustawia na sztywno

Początkujący
Posty: 65
Rejestracja: 5 października 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: Natben » czwartek, 26 lipca 2018, 00:37

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta @m.m, dlatego sie robi offset a nie ustawia na sztywno


Kolego jesteś w stanie napisać jakiś poradnik czy to wszytko jest odpłatne takie info . Pozdrawiam

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7267
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 870
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Pobor pradu RX 580

Postautor: adam1226 » czwartek, 26 lipca 2018, 00:53

bardzo mi przykro, juz tym sie nie zajmuje :(

m.m
Początkujący
Posty: 957
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: m.m » czwartek, 26 lipca 2018, 07:59

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta @m.m, dlatego sie robi offset a nie ustawia na sztywno

offset obsługuje tylko nv

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7267
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 870
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Pobor pradu RX 580

Postautor: adam1226 » czwartek, 26 lipca 2018, 08:31

@m.m, chyba tylko amd

m.m
Początkujący
Posty: 957
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: m.m » czwartek, 26 lipca 2018, 23:58

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta @m.m, chyba tylko amd

daj konkretny przykład.

m.m
Początkujący
Posty: 957
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
-1
Napiwki za post: 0 BTC

Pobor pradu RX 580

Postautor: m.m » niedziela, 29 lipca 2018, 15:17

adam1226 pisze:Przejdź do cytowanego posta @m.m, chyba tylko amd

podbijam.

adam1226 pisze:Podbic to nie zapomnij legitymacji szkolnej, co ja uslugi doradcze? Aktualnie nie prowadzę choc mialem taki zamiar dalbym Ci znizke a moze i voucher na godzine konsultacji ale nie w tym kraju...

przepraszam, chciałem napisać "tak myślałem" ale stwierdziłem że to mało taktowne. Skoro nie umiesz uzasadnić / obronić włosianych wypowiedzi to po co się odzywasz ?

offset dla vcore obsługuje między innymi MSI AB, S TriXX ale żadna z tych aplikacji nie ogrania nowych regulatorów w późniejszych RX500, jedyny w pełni działający, stabilny i obsługujący więcej niż 8 gpu sposób to fixed. EVV bazuje SVI2 nie offsecie.

Pascale bazują na offsetach (zegar i napięcie).

Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość