Sia - Wallet i Mining

Początkujący
Posty: 43
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: 4ffaris » niedziela, 21 maja 2017, 11:59

Witam,
Zbieram od jakiegoś czasu Sia, początkowo miałem problem z synchronizacja Walletu ale wkońcu poszło. Wysłałem tam 2 dni temu z poloniexa dla testu 20 siacoin które wogole nie wchodzą na portfel. Po naciśnieciu "Receive Sia" Wallet podaje mi adres, po drugim nacisnieciu inny po trzecim kolejny, zostałem przy 3 adresie i na niego zaczłem zbierać uzbierałem 1,2k lecz na stronie wysyla dopiero po 2k pierwsza wpłate. Te 20 sia które wysłałem na ten 3-ci wygenerowany adres nie doszło teraz pytanie czy te 2k wogóle wbija mi na portfel i dlaczego po każdym kolejnym nacisnieciu przycisku "Receive Sia" Wallet generuje inny adres?

Dodano po 8 minutach 2 sekundach:
prosze o przeniesienie tematu do "generowanie monet" lub usunięcie tematu

pm7
Moderator
Posty: 7886
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 968
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: pm7 » niedziela, 21 maja 2017, 12:21

4ffaris pisze: dlaczego po każdym kolejnym nacisnieciu przycisku "Receive Sia" Wallet generuje inny adres?
Większość portfeli w większości kryptowalut tworzy nowe adresy odbiorcze na bieżąco, żeby użytkownik miał większy wybór.

Początkujący
Posty: 43
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: 4ffaris » niedziela, 21 maja 2017, 19:12

Aha rozumiem a jak to wygląda, że ten 1 adres staje sie nie aktywny czy oba są aktywne ?

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 510
Rejestracja: 8 lutego 2015
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Toronto

Sia - Wallet i Mining

Postautor: CanCan » niedziela, 21 maja 2017, 19:26

4ffaris pisze: Aha rozumiem a jak to wygląda, że ten 1 adres staje sie nie aktywny czy oba są aktywne ?
są aktywne wszystkie.

Ja z SIA walcze od kilku dni, nie mogę odblokować wallet'a z coinami
BTC-SMS.eu <- BTC/LTC/ETH za SMS
BitCantor.com <- Ekspresowy Kantor BTC/LTC/ETH

Pomogłem? 1AZ14HkoqtY26WeTuJYVizEjBLehqLTugj

Początkujący
Posty: 43
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: 4ffaris » poniedziałek, 22 maja 2017, 12:58

No wallet jest srednio działający ja zsynchronizować nie moge na laptopie trwa to juz z 5 dni a na stacjonarnym jakos poszło i wallet za kazdym razem odblokowuje sie bez problemu w 30 sekund do maks 2minut.

Dodano po 1 minucie 36 sekundach:
4ffaris pisze:No wallet jest srednio działający ja zsynchronizować nie moge na laptopie trwa to juz z 5 dni a na stacjonarnym jakos poszło i wallet za kazdym razem odblokowuje sie bez problemu w 30 sekund do maks 2minut. Gorzej że środki które wysłałem z poloniexa ida juz 2 dni i nie chca przyjsc :D

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 510
Rejestracja: 8 lutego 2015
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Toronto

Sia - Wallet i Mining

Postautor: CanCan » poniedziałek, 22 maja 2017, 15:40

4ffaris pisze: No wallet jest srednio działający ja zsynchronizować nie moge na laptopie trwa to juz z 5 dni a na stacjonarnym jakos poszło i wallet za kazdym razem odblokowuje sie bez problemu w 30 sekund do maks 2minut.
na forum.sia.tech masz info jak w 20 min zrobic synchro
BTC-SMS.eu <- BTC/LTC/ETH za SMS
BitCantor.com <- Ekspresowy Kantor BTC/LTC/ETH

Pomogłem? 1AZ14HkoqtY26WeTuJYVizEjBLehqLTugj

Początkujący
Posty: 43
Rejestracja: 7 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: 4ffaris » poniedziałek, 22 maja 2017, 23:31

ok dzieki za info ;)

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: szklaramusPL » środa, 24 maja 2017, 17:14

Witam mam nietypowe pytanie założyłem wallet poprzez sia ul ver 1.2.2 ale niestety dzieciak przeszkodził w zapisanie seed i password jest mozliwość założenia nowego wallet-u na tym samym kompie jesli tak jak to zrobić od 2 dni synchronizuje dane i obecnie mam 40%

pm7
Moderator
Posty: 7886
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 968
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: pm7 » środa, 24 maja 2017, 17:22

Jeżeli nie używałeś jeszcze obecnego portfela, powinieneś móc go usunąć.
Portfel powinien wtedy utworzyć nowy i pozwolić Ci zapisać seed bez utraty synchronizacji.

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: szklaramusPL » środa, 24 maja 2017, 17:58

no ale jak go usunąć aby powrócić to początkowych ustawień. Takich czystych do sia ul 1.2.2. Na nowym kompie zrobiłem to bezproblemowo a na drugim komputerze pisze że muszę odblokować wallet ale nie mam jak brak zapisania seed-a i paswworda nie ma opcji usunięcia go lub ja czegoś nie wiem proszę o pomoc. Oraz jak długo robi tą synchronizacje.

pm7
Moderator
Posty: 7886
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 968
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: pm7 » środa, 24 maja 2017, 18:34

Sprawdź katalog w którym portfel przechowuje dane. Prawdopodobnie %AppData%\Siacoin, plik portfela pewnie zawiera słowo "wallet". Nie używałem "Sia".

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: szklaramusPL » środa, 24 maja 2017, 18:42

po kasowałem wszystko z dysku sciągnołem najnowszą wersje 1.2.2 jako zip rozpakowałem w inne miejsce i niestety jest to samo mam wallet locked nic na nim nie mam ale nie wiem co mam zrobić aby go usunąć lub zrobić nowy wallet

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 510
Rejestracja: 8 lutego 2015
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Toronto

Sia - Wallet i Mining

Postautor: CanCan » środa, 24 maja 2017, 19:22

Na wingrozie musisz wywalic katalog :
Użytkownicy-Users/TwojeKonto/AppData/Roaming/Sia-UI = i zainstalować od nowa.
BTC-SMS.eu <- BTC/LTC/ETH za SMS
BitCantor.com <- Ekspresowy Kantor BTC/LTC/ETH

Pomogłem? 1AZ14HkoqtY26WeTuJYVizEjBLehqLTugj

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: szklaramusPL » środa, 24 maja 2017, 19:56

nie mam takiego katalogu :( system win10

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 510
Rejestracja: 8 lutego 2015
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Toronto

Sia - Wallet i Mining

Postautor: CanCan » środa, 24 maja 2017, 20:11

szklaramusPL pisze: nie mam takiego katalogu system win10
Masz - wystarczy włączyć Widok Folderów Ukrytych
(właśnie sprawdziłem na 10tce)
BTC-SMS.eu <- BTC/LTC/ETH za SMS
BitCantor.com <- Ekspresowy Kantor BTC/LTC/ETH

Pomogłem? 1AZ14HkoqtY26WeTuJYVizEjBLehqLTugj

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: szklaramusPL » środa, 24 maja 2017, 20:44

szukałem Total Commanderem ale faktycznie systemowym exploratorem plików znalazłem usunołem i jest na czysto dzięki martwi mnie tylko ta synchronizacja ze tak długo trwa da rade to jakoś przyspieszyć

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 510
Rejestracja: 8 lutego 2015
Reputacja: 44
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Toronto

Sia - Wallet i Mining

Postautor: CanCan » środa, 24 maja 2017, 20:55

szklaramusPL pisze: na forum.sia.tech masz info jak w 20 min zrobic synchro
kilka postów wyżej:
na forum.sia.tech masz info jak w 20 min zrobic synchro
BTC-SMS.eu <- BTC/LTC/ETH za SMS
BitCantor.com <- Ekspresowy Kantor BTC/LTC/ETH

Pomogłem? 1AZ14HkoqtY26WeTuJYVizEjBLehqLTugj

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: szklaramusPL » środa, 24 maja 2017, 21:08

przeglądałem to forum ale chyba jestem ślepy ale nie widziałem tego tematu możesz podesłać linka bezpośredniego dzięki

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 5 maja 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: Rifiq » sobota, 27 maja 2017, 23:23

Co to za słowo wingrozie
CanCan pisze: Na wingrozie musisz wywalic katalog :
Użytkownicy-Users/TwojeKonto/AppData/Roaming/Sia-UI = i zainstalować od nowa.
a to link to 20 min skroconego synchro sia

http://forum.sia.tech/topic/1046/comple ... 20-minutes

pm7
Moderator
Posty: 7886
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 968
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sia - Wallet i Mining

Postautor: pm7 » niedziela, 28 maja 2017, 10:29

Rifiq pisze: Co to za słowo wingrozie
Wingroza/Winzgroza to negatywne określenie systemu Windows.

Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości