Dlaczego nie pokazuję się na nanopool ?

Początkujący
Posty: 88
Rejestracja: 4 lipca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dlaczego nie pokazuję się na nanopool ?

Postautor: dmu50 » piątek, 7 lipca 2017, 16:13

Cześć.

Ściągnąłem program EWBF ZCash, odpaliłem, niby coś tam się dzieje, ale na nanopool nie pokazuje, że jestem.

Obrazek

Robię coś zle?

Kod: Zaznacz cały

miner --server zec-eu1.nanopool.org --user t1emzuNbemjqnEhEue74NL3BxsR4cA1ajfP.nieczaje --pass z --port 6666

Początkujący
Posty: 192
Rejestracja: 6 czerwca 2017
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dlaczego nie pokazuję się na nanopool ?

Postautor: x157 » piątek, 7 lipca 2017, 19:23


Początkujący
Posty: 88
Rejestracja: 4 lipca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dlaczego nie pokazuję się na nanopool ?

Postautor: dmu50 » piątek, 7 lipca 2017, 20:09

powinno się chyba pokazać na dole "nieczaje" bo taką mam nazwę, a nie ma tam :/

Początkujący
Posty: 192
Rejestracja: 6 czerwca 2017
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dlaczego nie pokazuję się na nanopool ?

Postautor: x157 » piątek, 7 lipca 2017, 22:33

Jak na razie to kopiesz na adres kogoś innego. Taki adres pewnie był w nanopool.bat ? Masz w ogóle jakiś portfel albo konto na giełdzie z tą walutą ?

Początkujący
Posty: 219
Rejestracja: 24 czerwca 2017
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dlaczego nie pokazuję się na nanopool ?

Postautor: zenono » piątek, 7 lipca 2017, 23:55

Nieźle. Całą wataha workerów i nie mało paymentów :)
Tak właściwie to po co kopać, wystarczy porobić sprytne blogi/youtubowce z gotowymi skryptami i kazać cierpliwie czekać na przelew :shock:
W wersji harder apki :)

Początkujący
Posty: 88
Rejestracja: 4 lipca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dlaczego nie pokazuję się na nanopool ?

Postautor: dmu50 » sobota, 8 lipca 2017, 05:10

x157 pisze: Jak na razie to kopiesz na adres kogoś innego. Taki adres pewnie był w nanopool.bat ? Masz w ogóle jakiś portfel albo konto na giełdzie z tą walutą ?
Wiem, jest to konfiguracja jaka była w gotowym programie.
Nie zależy mi na zcash'ach na razie, bo moja karta i tak nie pokopie, chciałem tylko nauczyć się skonfigurować program by działał...

A nie chce... Bo nawet jak mam swoje portfele to są puste. I nic w nich się nie pokazuje.

Weteran
Posty: 1801
Rejestracja: 20 maja 2013
Reputacja: 251
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Dlaczego nie pokazuję się na nanopool ?

Postautor: topnetdeal » sobota, 8 lipca 2017, 09:50

Pool pokaże Twojego workera tylko w przypadku znalezienia przez niego prawidłowego share. Jeśli kopiesz "zabytkiem" nic z tego.

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 23 listopada 2020
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dlaczego nie pokazuję się na nanopool ?

Postautor: Kokosss » wtorek, 24 listopada 2020, 08:19

Mam podobny problem
5700 XT, ETC kopało i pokazywało w nanopool. Wypłaciłem urobek do jaxx liberty.
A gdy ustawiłem ETH to nie widzę statystyk w nanopool.
Konfigi mam ze strony nanopool: https://github.com/nanopool/nanominer/b ... /README.md
Oczywiśście numery kont mam inne dla ETC i ETH

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 23 listopada 2020
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dlaczego nie pokazuję się na nanopool ?

Postautor: Kokosss » wtorek, 24 listopada 2020, 11:27

Dobra, fail z mojej strony.
Używałem strony https://etc.nanopool.org/
do prób podglądu zarówno ETC jak i ETH.

Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości