Pytanie o kopanie ETH, ETC, poole i inne.

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
-1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: smallhand13 » środa, 21 czerwca 2017, 20:46

Witam wszystkich,
Od października zeszłego roku interesuję się rynkiem kryptowalut i regularnie w nie inwestuję z dobrym skutkiem. Nigdy nie myślałem o kopaniu żadnej waluty, więc i nie zagłębiałem się w temat. Dzisiaj kiedy myślę trochę inaczej brakuje mi kilku informacji na start. Jeżeli ktoś będzie w stanie proszę o podpowiedź.

Jakie macie doświadczenia z wykupieniem mocy obliczeniowej na nicehash.com ? Rozumiem, że daję zlecenie na moc i czas wydobycia na danym skrypcie w określonej cenie i podłączam się do danego poola aby czerpać zyski tak? Ale podłączając się do poola podaję swój adres portfela, a nicehash podobno wypłaca w bitcoinach, o co chodzi? Kto mi płaci nicehash czy pool?

Czy polskie poole np. ethpool.pl etcpool.pl można połączyć z niceash? Jakie macie opinie o tych poolach?

Kopanie ETH,ETC, na sprzęcie -

Procesor Intel Core i5-7500, 3.4GHz (3,8GHz turbo) -

- Karta graficzna MSI Radeon RX 480 GAMING 8GB GDDR5 (256 Bit) -

- Pamięć Corsair Vengeance LPX DDR4, 16GB(2x8GB), 2133MHz, CL13, Red -2133mhz-cl13-red-cmk16gx4m2a2133c13r-764775/

- Dysk SSD ADATA SU800 256GB -

- Płyta główna MSI H110M PRO-VD -

- Zasilacz be quiet! SYSTEM POWER 8 500W 80+

- Obudowa SilentiumPC Gladius M35 -

- Karta sieciowa TP-LINK TL-WN722N -

Co jeszcze potrzebuję? karta wiem, że jest ok.

I ostatnie pytanie kopiąc kartą rx480 z obliczeń wynika, że coś tam wykopię nawet sam, czy kopiąc w poolu mogę liczyć na większy zysk? Jakiego rzędu prowizjami/kwotami poole dzielą się z kopaczami? Procent jest zależny od procentu mojego udziału w poolu?

Bardzo Wam dziękuję za pomoc.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 360
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: tonyxxl » środa, 21 czerwca 2017, 21:27

kopiąc przez nicehash kopiesz tylko w ich pool'ach
wypłaca ci nicehash po uzbieraniu minimum 1/100 BTC, kopiesz to co się najbardziej opłaca (ustawia się automatycznie) a nicehash przelicza wartość na BTC, dlatego wypłata jest w BTC
na dzień dzisiejszy tym sprzętem wykopiesz jakieś 100zł w tydzień

Wróć do „Pomoc”