Dummy plug

Rozmowny
Awatar użytkownika
Posty: 66
Rejestracja: 9 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Wwa

Re: Dummy plug

Postautor: LordFury » wtorek, 21 czerwca 2011, 11:51

Potwierdzam, 75 Ohm / 0,25 W działają elegancko...

Gaduła
Posty: 312
Rejestracja: 10 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Havamal » wtorek, 21 czerwca 2011, 20:54

A tak przy okazji.

Jeżeli kotś ma ochotę, ma dwie lewe rączki nie chce się bawić w rezystorki to zaproponuję dummy plugi jak na zdjęciu poniżej

w cenie ("promocyjnej") jak dla forumowiczów 0.25 BTC wraz z kosztami wysyłki. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to PW.

ja rozumiem rezystory są tańsze, jak ktoś potrafi to rozumiem. jak ktoś nie potrafi a potrzebuje to jest do kupienia pozatym wspieramy walutę BTC, dodatkowo za każdą sprzedaną sztukę 10% przekazuję na konto forum w celu jego dalszego rozwoju i utrzymania
dplug.jpg
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sie podoba sie? WANT MORE ?!! = 1DvbyXGx3ajC2qDKayK5FmuxmqCTLK25cw

Początkujący
Posty: 34
Rejestracja: 23 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Wicky » wtorek, 28 czerwca 2011, 09:26

Czy istnieje możliwość podpięcia laptopa z VGA i użycia go jako 3 monitor? Zastanawiam się nad tym rozwiązaniem, które byłoby mi na rękę.

Początkujący
Posty: 32
Rejestracja: 16 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: wiciovega » wtorek, 28 czerwca 2011, 09:53

Laptopy z reguły mają wyjście (OUT) a nie wejście (IN) sygnału, więc będzie ciężko :)
Obrazek

nng
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 20 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: nng » środa, 29 czerwca 2011, 08:36

kupiłem sobie dwie takie karty:
Obrazek
fajnie by było zrobić dummy plug, ale mam dołączone adaptery do DVI-D i HDMI. Jakieś pomysły?

Dyskutant
Posty: 222
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Omen » środa, 29 czerwca 2011, 14:43

Hmm, a jakby włożyć w te DP adapter do DVI a w ten DVI włożyć do D-Sub i w niego oporniki? Przejdzie to?
Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

Orator
Posty: 838
Rejestracja: 16 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: jerry » środa, 29 czerwca 2011, 17:33

Używam tego sposobu, jeden rezystor - http://blog.zorinaq.com/?e=11 - działa bezbłędnie. Może wystarczy rezystor do adaptera DVI?

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 163
Rejestracja: 1 kwietnia 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Adeq » środa, 29 czerwca 2011, 18:26

O ile będzie aktywny sygnał analogowy (ten krzyżyk z boku w wtyczce DVI) to będzie działać.

nng
Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 20 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: nng » środa, 29 czerwca 2011, 22:33

DVI-D jak i HDMI, nie posiadają sygnału analogowego. wiec adapter DVI - VGA odpada

Wróć do „Sprzęt (hardware) do miningu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość