PCI-E x1 splitter 3x PCI-E x1

Początkujący
Posty: 24
Rejestracja: 25 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Rozdzielacz PCI-E.

Postautor: waluszek » niedziela, 17 września 2017, 15:56

Tak grzebię sprzętowo, i na alli znalazłem sporo takiego sprzętu opisanego jak by do miningu.
https://www.google.pl/search?q=pci-e+ri ... CsYbXvx7M:

Czy ktoś używał takiego wynalazku, czy to działa ?

To by była spoko opcja bo moja płyta ma tylko 5 slotów na PCI-E ale za to wszystkie 16x

Początkujący
Posty: 557
Rejestracja: 4 lipca 2017
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Rozdzielacz PCI-E.

Postautor: Harey » niedziela, 17 września 2017, 16:10

Jest wątek na forum, poszukaj. Nie z każdą płytą działa, nie każdy typ działa z danymi kartami etc.

pm7
Moderator
Posty: 7894
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

PCI-E x1 splitter 3x PCI-E x1

Postautor: pm7 » niedziela, 17 września 2017, 16:25

@waluszek, połączone z istniejącym tematem.
Przypominam o istnieniu FAQ z linkami do różnych tematów: https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=27&t=22551

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 15 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

PCI-E x1 splitter 3x PCI-E x1

Postautor: kolekurs » niedziela, 17 września 2017, 16:48

KONAn pisze: Przetestowalem wszystkie dostepne na rynku. Zadna nie dziala z Bostarem (tym na 12 slotow), za to dzialaja z asrockiem (tym na 13 slotow) ale tylko tak do 2 sztuk tj. dwie podlaczysz ale jak podlaczysz 3 to juz nie bardzo. Z Asus Prime Z270-a dzialaja bez zajakniecia...wszystkie rodzaje we wszystkich slotach - nawet w M.2 poprzez chinskie przejsciowki M.2 -> Pcie :). Dzialaja z AMD jak i NV.

Jedyne czego nie da sie zrobic to z plyty na 13 slotow zrobic wecej slotow bo plyta tego nie obsluzy...13 gpu to jest max dla asrocka i asusa. Przydaja sie te wynalazki jak chcemy podlaczyc dwe karty graficzne do slotow pciex16 w plycie i ich chlodzenie zabiera nam dostep do innych slotow. Odnosnie spadku wydajnosci to zadnego nie odnotowalem.

To co powyzej dotyczy linuksa...na windowsie dzialaja te bezposrednio wkladana w slot pcie..te na kablu tez dzialaja ale mialem z nimi taki problem ze mi sie komp restartowal po paru godzinach pracy..wymenilem na te bezposrenio do slotu wkladane i problem minal.
Nie zgodzę się z tobą mam asrock 110 Btc+ i taki rozgałęziacz na 4 gpu wsadzony w port x1 i działają wszystkie 4 karty a co więcej działa w sumie 15 GPU pod ethos wszystkie stabilnie ponad 48h ale mam problem bo mam jeszcze jeden wolny port x1 i jak podłączam 16-ą kartę to nie chce wystartować, ale zaraz spróbuje przełożyć ten rozgałęziacz do portu x16 bo o tym nie pomyślałem, właśnie składam dwie kolejne koparki i tak samo bede próbował zrobić 16gpu jesli sie nie uda bede robił koparki 15GPU bo chodzi u mnie ...

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 15 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

PCI-E x1 splitter 3x PCI-E x1

Postautor: kolekurs » poniedziałek, 18 września 2017, 14:34

Jak zamieniłem porty rozgałęziacza na x16 nawet te 15GPU nie chciało wystartować ...

Rozmowny
Awatar użytkownika
Posty: 61
Rejestracja: 27 lutego 2014
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Zjednoczony Poznań

PCI-E x1 splitter 3x PCI-E x1

Postautor: BarteX » środa, 20 września 2017, 12:34

Hej. Testowałem / używam obecnie i działa. Mam płytę z 4 slotami. Mam tam podłączone obecnie po przejściówkach 6 GPU: 3xGTX1050Ti + 3xGTX1060. Wszystko jest stabilne i leci na pełnej od kilku miesięcy. Kupiłem na aliexpress. Jedynie co, to nie działają wszystkie porty (oglądałem też o tym filmy na YT) i tak, jak masz 3 porty, to podłączysz 2 karty maks, ja mam 4 porty i "tylko" 3 dodatkowo mi działają.
Naprawa komputerów, tabletów, laptopów. Wgrywanie; Cyanogenmod, lineageOS LepszySerwis.pl - Poznań / bitcointalk.org / youtube.com/c/FabrykaBitkojnow

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 263
Rejestracja: 28 sierpnia 2017
Reputacja: 82
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

PCI-E x1 splitter 3x PCI-E x1

Postautor: burzolak » wtorek, 26 września 2017, 15:44

Też mam riser 1 do 4. Działa na wszystkich slotach. Śmiga to na starej płycie ASUSa na s775. Kwestia w tym ,że trzeba rozpracować na jakich płytach główkowych to działa.
Generalnie chciałem to zaimportować z Chin ale nie mogę doszukać się tematu własnie odnośnie kompatybilności z płytami głównymi / kartami graficznymi.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Posty: 61
Rejestracja: 27 lutego 2014
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Zjednoczony Poznań

Re: PCI-E x1 splitter 3x PCI-E x1

Postautor: BarteX » czwartek, 28 września 2017, 15:05

Są nawet wersję 1 na 8 ale wchodzą na picie 16 i płyta główna musi obsługiwać mining above 4gb

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. Mi Max przy użyciu Tapatalka
Naprawa komputerów, tabletów, laptopów. Wgrywanie; Cyanogenmod, lineageOS LepszySerwis.pl - Poznań / bitcointalk.org / youtube.com/c/FabrykaBitkojnow

Początkujący
Posty: 82
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Karta rozszerzajaca liczbę pci-e. Czy ktoś używa ?

Postautor: offi » sobota, 2 grudnia 2017, 11:20

Witam. Czy ktoś używał tej kart, czy to zdaje egzamin ? https://yagi.pl/karta-rozszerzajaca-lic ... na-4-pci-e
Ostatnio zmieniony niedziela, 3 grudnia 2017, 12:55 przez pm7, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: połączone z odpowiednim tematem, czytać FAQ!

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 3 maja 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Karta rozszerzajaca liczbę pci-e. Czy ktoś używa ?

Postautor: KamilMining » sobota, 2 grudnia 2017, 12:14

ja mam, działa, pod warunkiem że płyta główna obsługuje więcej gpu niż ma pcie na samej płycie...

Początkujący
Posty: 557
Rejestracja: 4 lipca 2017
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Karta rozszerzajaca liczbę pci-e. Czy ktoś używa ?

Postautor: Harey » sobota, 2 grudnia 2017, 12:21

offi pisze: czy to zdaje egzamin
Tak, mam bodajże identyczne. Z płyty 4 -> 6 kart 1070 śmiga bez zarzutu.

Dodano po 22 sekundach:
Oczywiście, mówię jedynie o mojej płycie/przypadku.

Początkujący
Posty: 82
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Karta rozszerzajaca liczbę pci-e. Czy ktoś używa ?

Postautor: offi » sobota, 2 grudnia 2017, 12:56

Dzięki z szybką odpowiedź.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1207
Rejestracja: 10 czerwca 2017
Reputacja: 235
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Karta rozszerzajaca liczbę pci-e. Czy ktoś używa ?

Postautor: tonyxxl » sobota, 2 grudnia 2017, 14:23

Harey pisze: Tak, mam bodajże identyczne. Z płyty 4 -> 6 kart 1070 śmiga bez zarzutu.
msi ab i windows to widzi normalnie? czy są jakieś problemy z dojściem do ustawień?

Początkujący
Posty: 557
Rejestracja: 4 lipca 2017
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Karta rozszerzajaca liczbę pci-e. Czy ktoś używa ?

Postautor: Harey » sobota, 2 grudnia 2017, 17:21

tonyxxl pisze: windows
przykro mi, ale nie pomogę - działam z pingwinem

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 263
Rejestracja: 28 sierpnia 2017
Reputacja: 82
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

PCI-E x1 splitter 3x PCI-E x1

Postautor: burzolak » sobota, 16 grudnia 2017, 20:26

tonyxxl pisze:
Harey pisze: Tak, mam bodajże identyczne. Z płyty 4 -> 6 kart 1070 śmiga bez zarzutu.
msi ab i windows to widzi normalnie? czy są jakieś problemy z dojściem do ustawień?
Na widowsie działa, pojawia się problem ze sterownikami o ile ktoś potrafi go rozwiązać.
Cena makabrycznie kiepska.

Wróć do „Sprzęt (hardware) do miningu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość