Jakie karty dobrać do zestawu?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Wasiu5 » wtorek, 30 stycznia 2018, 17:02

Jako że podjalem decyzje zeby zacząć kopać krypto to piszw z zapytaniem jakie karty kupić
Od tygodni staram sie kupić 1070 jetstream albo evgi 1070ti ale ich poprostu nie ma to piszs z zapytaniem jaki set sobie kupić mam kartę asrock h81 pro btc pod nią procek i7 i ramu 8gb budżetu ok 6 tys. I tu pada pytanie jakie larty kupić patrzac na to że za miesiąc czy dwa bede miał znowu z 6tys do doinwestowania ? Nie patrzę na koszta raiserow zasilacza dysku ssd itd

Wygadany
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0

Postautor: Harey » wtorek, 30 stycznia 2018, 19:40

Wasiu5 pisze: Jako że podjalem decyzje zeby zacząć kopać krypto to piszw z zapytaniem jakie karty kupić
Od tygodni staram sie kupić 1070 jetstream albo evgi 1070ti ale ich poprostu nie ma to piszs z zapytaniem jaki set sobie kupić mam kartę asrock h81 pro btc pod nią procek i7 i ramu 8gb budżetu ok 6 tys. I tu pada pytanie jakie larty kupić patrzac na to że za miesiąc czy dwa bede miał znowu z 6tys do doinwestowania ? Nie patrzę na koszta raiserow zasilacza dysku ssd itd
Chętnie Tobie odpowiem, ale zapytaj w języku polskim, angielskim lub rosyjskim.

ps. post celowo zacytowany w całości.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wasiu5 » środa, 31 stycznia 2018, 22:46

Witam forumowiczów,
Przyszedłem tutaj zadać pewne pytanie.
Posiadam płytę główną asrock h81 pro btc oraz procesor i7 jak i 8 gigabajtów ramu z z mojego poprzedniego komputera.
Czy znajdzie się dobra dusza która podpowie jakież karty graficzne mógłbym zakupić, i w jakiej ilości, abym mógł kopać kryptowaluty na tym sprzęcie, oraz czy wymienić coś z tego co posiadam ?Jednakowoż chciałbym dodać że mój budżet na tę inwestycje to około 5 tysięcy złotych polskich.
Kolejną kwestią z którą do was przychodze jest zapytanie.
Czy z tego co posiadam opłaca się cokolwiek składać czy jednak nie?
Ostatnim zaś pytaniem aspektem mej wypowiedzi będzie kwestja tego, iż w najblizszym czasie będe dysponował kolejnymi pięcioma tysiącami.

Weteran
Reputacja: 231
Reputacja postu: 
0

Postautor: redlumek » środa, 31 stycznia 2018, 23:08

Płyta ma 6 wejść pcie - a więc zmieścisz 6 kart. Aby zmieścić się w limicie rozglądaj się za gtx 1050 Ti lub rx560

Wróć do „Sprzęt (hardware) do miningu”