Crossfire

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Crossfire

Postautor: Rafi » niedziela, 6 listopada 2011, 20:03

Pytanko czy w crossfire mogę podłączyć np hd5830 i hd5850 czy karty muszą być takie same?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Re: Crossfire

Postautor: Bitmar » niedziela, 6 listopada 2011, 20:04

Jeżeli chodzi Ci o mining a domyślam się, że o to Ci chodzi pisząc na tym forum to po co Ci crossfire ??? Kopiąc, każda karta to osobny worker, łączenie ich w jeden mocny to więcej wad niż zalet.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rafi » niedziela, 6 listopada 2011, 20:09

Bitmar pisze:Jeżeli chodzi Ci o mining a domyślam się, że o to Ci chodzi pisząc na tym forum to po co Ci crossfire ??? Kopiąc, każda karta to osobny worker, łączenie ich w jeden mocny to więcej wad niż zalet.
A to dobrze wiedzieć druga sprawa jest taka że te karty mają nowy typ wejścia na monitor ja mam monitor z wejściem na tych igiełkach czy można zrobić tak że korzystać z monitora podpiętego do karty zintegrowanej na płycie a karty hd aby sobie kopały?

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » niedziela, 6 listopada 2011, 20:18

Rafi pisze:
Bitmar pisze:Jeżeli chodzi Ci o mining a domyślam się, że o to Ci chodzi pisząc na tym forum to po co Ci crossfire ??? Kopiąc, każda karta to osobny worker, łączenie ich w jeden mocny to więcej wad niż zalet.
A to dobrze wiedzieć druga sprawa jest taka że te karty mają nowy typ wejścia na monitor ja mam monitor z wejściem na tych igiełkach czy można zrobić tak że korzystać z monitora podpiętego do karty zintegrowanej na płycie a karty hd aby sobie kopały?

Domyślam się, że chodzi Ci o to że masz karty na HDMI lub DisplayPort. Jeżeli masz kabel DVI to nie ma problemu z przejściówką na HDMI. Jeżeli stare niebieskie vga a nie masz DVI to możesz połączyć 2 przejściówki (HDMI-DVI i DVI-VGA) (ale tego nie próbowałem). Co do karty zintegrowanej to zależy od płyty głównej, jeżeli wkładasz kartę zewnętrzną to automatycznie wyłącza się zintegrowana, zobacz czy masz w biosie by pierwsza inicjowała się zintegrowana.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rafi » środa, 9 listopada 2011, 15:27

Dokładnie wtyczkę od monitora mam vga stare a w karcie dvi i chodzi o to czy na przejściówce powinno to działać?
Myślę że powinno ale problem jest bardziej złożony bo wszystko skompletowałem poza procesorem bo myślałem że wymontuje go ze starego kompa w którym padł zasilacz ale tu niespodzianka obrazu nie ma na monitorze. Z tego co wyczytałem możliwe że padł procek razem z zasilaczem bo na tamtym kompie ten sam objaw był a tylko procek był z niego zaporzyczony.

Jutro powinien przyjść procek to będzie wiadomo.

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » środa, 9 listopada 2011, 15:58

Rafi pisze:Dokładnie wtyczkę od monitora mam vga stare a w karcie dvi i chodzi o to czy na przejściówce powinno to działać?
Myślę że powinno ale problem jest bardziej złożony bo wszystko skompletowałem poza procesorem bo myślałem że wymontuje go ze starego kompa w którym padł zasilacz ale tu niespodzianka obrazu nie ma na monitorze. Z tego co wyczytałem możliwe że padł procek razem z zasilaczem bo na tamtym kompie ten sam objaw był a tylko procek był z niego zaporzyczony.

Jutro powinien przyjść procek to będzie wiadomo.
Jeżeli masz stara wtyczkę VGA i w karcie DVI używasz przelotki DVI-VGA i ma działać.

Wróć do „Sprzęt (hardware) do miningu”