Jedna karta kopie o wiele mnie - 6xgtx 1060 6gb

Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 31 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jedna karta kopie o wiele mnie - 6xgtx 1060 6gb

Postautor: thorinpl » wtorek, 27 lutego 2018, 14:25

Co może być przyczyną tego iż jedna karta kopie mniej ?
Przełączenie risera nic nie dało.

Obrazek



Zasilacz hx1000

Weteran
Posty: 1521
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 231
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jedna karta kopie o wiele mnie - 6xgtx 1060 6gb

Postautor: redlumek » wtorek, 27 lutego 2018, 14:51

To pewnie ta co masz do niej monitor podłączony?

Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 31 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jedna karta kopie o wiele mnie - 6xgtx 1060 6gb

Postautor: thorinpl » wtorek, 27 lutego 2018, 14:54

akurat nie mam monitora podłączonego tylko przez zdalny pulpit się łącze .

Początkujący
Posty: 37
Rejestracja: 4 stycznia 2018
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jedna karta kopie o wiele mnie - 6xgtx 1060 6gb

Postautor: gratki003 » wtorek, 27 lutego 2018, 15:19

a na pewno wszystkie karty identyczne? ten sam producent, ten sam model, to samo taktowanie? 10% to nie jest dużo, w końcu masz windowsa - łącząc się przez zdalny pulpit tak samo używasz karty graficznej po stronie maszyny, nawet jeśli nie w takim samym stopniu... Zrób eksperyment i podłącz monitor do drugiej karty i obserwuj czy pierwsza będzie robić te 10% więcej (EDIT - doczytałem, podłącz monitor do którejś karty i porównaj wyniki, RDP nie ma nic do rzeczy, windows musi ten obraz na czymś wyrenderować).

BTW. Pokaż afterburnera, gpuz, może ta ma niższe taktowanie?

btw. to zcash jest?

Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 31 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jedna karta kopie o wiele mnie - 6xgtx 1060 6gb

Postautor: thorinpl » wtorek, 27 lutego 2018, 20:44

Karty są takie same . 2 pierwsze są na samsungach 4 pozostałe są na micronach .
powylaczalem w w menadzerze urządzeń kilka pozycji i odlaczylem pulpit zdalny i podskoczylo do 320 - 325 mh/s więc jest już dobrze . Ale wkurzam mnie fakt że wszystkie karty działają mi na jednej edycji Windowsa . . .
Po aktualizacji do najnowszego działają 4 karty a 2 maja błąd 12. Przerobilem już chyba wszystkie instalatory i działa tylko na jednym .

Początkujący
Posty: 559
Rejestracja: 1 lipca 2017
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jedna karta kopie o wiele mnie - 6xgtx 1060 6gb

Postautor: gofer » wtorek, 27 lutego 2018, 21:31

thorinpl pisze: akurat nie mam monitora podłączonego tylko przez zdalny pulpit się łącze .
Team Viever? Jeżeli tak to on też obniża hashrate na GPU0

Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 31 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jedna karta kopie o wiele mnie - 6xgtx 1060 6gb

Postautor: thorinpl » środa, 28 lutego 2018, 08:19

Tylko że hash rate potrafiło spaść do poziomu 150 mh/s .

Myślę że już się wszystko ustabilizowało.

Ale ktoś mi może jeszcze podpowie dlaczego na najnowszym win 10 z aktualizacjami nie działa 6 kart tylko 4 ? czy to wina jakieś konfiguracji biosu płyty ? płyta asrock h81 v2

Początkujący
Posty: 559
Rejestracja: 1 lipca 2017
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jedna karta kopie o wiele mnie - 6xgtx 1060 6gb

Postautor: gofer » środa, 28 lutego 2018, 09:51

@thorinpl, Włącz w biosie 4G decoding. Jeżeli jest opja mining mode to ją też.
Karty podłączamy pojedyńczo, uruchamiamy PC, czekamy aż windows wgra sterownik (o ile wcześniej zainstalowałeś najnowszy), wyłączamy, podłączamy kolejną itd.

Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 31 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jedna karta kopie o wiele mnie - 6xgtx 1060 6gb

Postautor: thorinpl » środa, 28 lutego 2018, 10:16

nie ma opcji 4G decoding , mining mode też nie widziałem .

Z tymi kartami żeby je tak podłączać nie próbowałem , na razie póki co wszystko chodzi, więc nie będę kombinował.

Zresztą zauważyłem też, że na każdym innym Windowsie niż ten co mam teraz komputer uruchamia się dużo dłużej .Przykładowo teraz uruchamia się w 10 sek , a na innych około 1 min, a nawet dłużej . Dysk oczywiście ssd .

Mimo iż komputerów składałem mnóstwo , to z przypadłościami które oferuje koparka nigdy nie miałem styczności .

Sama stabilność kart już opanowana
Obrazek

Wróć do „Kopacze (miners)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość