SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Weteran
Posty: 1035
Rejestracja: 6 maja 2013
Reputacja: 50
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: Maggix » niedziela, 13 maja 2018, 09:30

Decred to juz chyba historia dual miningu . Obecnie oplacalnosc = zero.

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 14 marca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: mazak » poniedziałek, 14 maja 2018, 19:40

tonyxxl pisze: to super, ale pochwal się jeszcze jak ci tam wydobycie wychodzi... dalej się nie opłaca dual jak nie masz prawie darmowego prądu?
No właśnie, dlaczego? Nawet zakładając, że ETH ponosi koszty to DCR wychodzi mi jakieś kilka $ na tydzień, to bez sensu, wyłaczam to. Czyli jak zmienię kopanie tylko na ETH to wydajność wzrośnie?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1207
Rejestracja: 10 czerwca 2017
Reputacja: 235
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: tonyxxl » poniedziałek, 14 maja 2018, 22:43

mazak pisze: No właśnie, dlaczego?
Baikal Giant B, na inne algo też weszły ASIC... na dziś praktycznie opanowali wszystko co było do kopania w dualu, a trudność wciąż rośnie i aktualnie "dual is dead"
mazak pisze: Czyli jak zmienię kopanie tylko na ETH to wydajność wzrośnie?
ETH powinno wydobywać minimalnie wydajniej w solo, zależy jak miałeś poustawiane wcześniej, będzie co najmniej tak samo.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: adam1226 » wtorek, 15 maja 2018, 00:19

W pewnych konfiguracjach był taki myk, że w dualu eth kopało minimalnie więcej (oczywiście biorąc więcej prądu)- ale myślę, że już Claymore to zoptymalizował.. zreszta kwestia odpowiednich ustawien, biosu itd
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Posty: 600
Rejestracja: 17 sierpnia 2016
Reputacja: 124
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań, PPNT

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: ŻET » wtorek, 15 maja 2018, 09:09

mazak pisze:
tonyxxl pisze: to super, ale pochwal się jeszcze jak ci tam wydobycie wychodzi... dalej się nie opłaca dual jak nie masz prawie darmowego prądu?
No właśnie, dlaczego? Nawet zakładając, że ETH ponosi koszty to DCR wychodzi mi jakieś kilka $ na tydzień, to bez sensu, wyłaczam to. Czyli jak zmienię kopanie tylko na ETH to wydajność wzrośnie?

Technologia DUAL mining cały czas ewoluuje, dotyczasowe kryptowaluty: SIaCoin, Decred, Pascal i lbry zostały opanowane przez ASIC i wydobywanie przy użyciu akceleratorów graficznych (GPU) przestaje mieć sens ekonomiczny.

Potrzeba jest matką wynalazku - w miejsce dotychczasowych walut weszły inne, wspierające inne algorytmy.

Najbardziej popularne DUAL miningi na ten moment:
VERGE
SHIELD
SMART


Jest jeszcze kilka innych pomniejszych, pełna lista tutaj:

https://zet-tech.eu/zet-tool-3-3-najnowsza-odslona/
Wiodący producent koparek, oprogramowanie, centrum obliczeniowe, wynajem mocy obliczeniowej.
Facebook: https://www.facebook.com/zet.tech.eu/
Twitter: https://twitter.com/ZET_mining
Kopalnia: https://pool.zet-tech.eu/
Sklep: https://shop.zet-tech.eu/

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 29 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: Wronka05 » piątek, 29 czerwca 2018, 18:14

Witam Szanowne Towarzystwo
Mam problem z ustawieniami HiveOs. Jeżeli kopie etc na nanopoolu to nie mam problemu wszystko ładnie śmiga. Jeżeli chce kopać na Zet nie mogę ustawić pool może ktoś pomoże. Początkująca ;)

Weteran
Posty: 1504
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 228
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: redlumek » piątek, 29 czerwca 2018, 20:59

@wronka05 spróbuj tej konfiguracji
Ps jest oddzielny topic hiveosObrazek

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 29 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: Wronka05 » sobota, 30 czerwca 2018, 10:35

niestety nie działa :(

Dodano po 11 minutach 2 sekundach:
OK działa hura :D

Początkujący
Posty: 71
Rejestracja: 7 sierpnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: wienia81 » czwartek, 19 lipca 2018, 12:40

Panowie mam problem. Zainstalowałem simplemining i nie mogę dojść do ładu i składu z ustawieniami moich kart pod tym systemem. A mianowicie mam 3 x XFX rx 580 8 gb GTS i 1 x XFX rx 460 4 gb. Pod windowsem miałem wydajność całego riga 104,8 MH/s i temperatury 68 stopni przy 40% obrotów wentylatorów. Całość jest włożona w obudowę Big Tower. Po zainstalowaniu simplemining wydajność udało mi się ustawić na poziomie 105,8 MH/s. Temperaturę ustawiłem na 68 stopni ale strasznie wariują mi wentylatory od 50 do 70%, czyli dużo gorzej niż pod windowsem i maszynka stała się bardzo głośna. Czy ktoś może mi pomóc ustawić to optymalnie w simplemining?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: adam1226 » piątek, 20 lipca 2018, 01:37

@wienia81, swego czasu pod linuxa trzeba bylo obnizac napiecia w biosie (robiac offset)
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 2282
Rejestracja: 25 stycznia 2012
Reputacja: 356
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: devega » piątek, 20 lipca 2018, 02:35

@wienia81, jak ustawiłeś suwak powerstage? modyfikowałeś bios?

Początkujący
Posty: 71
Rejestracja: 7 sierpnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: wienia81 » piątek, 20 lipca 2018, 07:55

tak biosy są zmodowane, rx 580 mam ustawione na 1150/2200/975 a rx 460 1138/1880/900, powerstage ustawione na 6 nie ważne czy zmienię na 2,3 różnicy żadnej nie ma. RX 580 osiągają prawie 31 MH/s a RX 460 13,6 MH/s

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 2282
Rejestracja: 25 stycznia 2012
Reputacja: 356
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: devega » sobota, 21 lipca 2018, 08:14

@wienia81, a wpisałeś coś w core undervolting?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1207
Rejestracja: 10 czerwca 2017
Reputacja: 235
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: tonyxxl » sobota, 21 lipca 2018, 11:24

wienia81 pisze: Temperaturę ustawiłem na 68 stopni ale strasznie wariują mi wentylatory od 50 do 70%
Normalne dla tych kart, 68 stopni to muszą się kręcić żeby to utrzymać, szczególnie jak jest lato. Ustaw temp limit na 72-73 i będzie ciszej.

Początkujący
Posty: 71
Rejestracja: 7 sierpnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: wienia81 » wtorek, 24 lipca 2018, 09:17

w core undervolting mam wpisane 975. Jeśli chodzi o wentylatory to pod Windowsem pracowały po 35-40%. a pod simplemining po 60%. A zwłaszcza że pomieszczenie jest klimatyzowane.

Początkujący
Posty: 24
Rejestracja: 27 lipca 2013
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: tytanick » środa, 16 stycznia 2019, 16:11

Zaktualizowałem pierwszą stronę bo wcześniej miała zero informacji.
Niestety nie odwiedzam tego forum więc pewnie ponownie zajrzę tu znowu po roku :P

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 2282
Rejestracja: 25 stycznia 2012
Reputacja: 356
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: devega » środa, 16 stycznia 2019, 18:49

@tytanick Zapraszamy częściej :)

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 15 października 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

SimpleMining.net Gotowy system do kopania na GPU

Postautor: drawer » piątek, 28 czerwca 2019, 03:23

Tytus a kiedy wreszcie naprawisz wieszanie sie simple po restartach sytemu ? 3 lata to juz trwa i dalej cisza w tym temacie. I dodalbys wreszcie mozliwosc ustawienia czasowych resetow koparek np co 6,12 i 24 h...

Wróć do „Kopacze (miners)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość