Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Początkujący
Posty: 177
Rejestracja: 12 stycznia 2018
Reputacja: 55
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: kuba9449 » czwartek, 18 lipca 2019, 09:08

Ktoś mi się włamał do zarządzania i podmienił adres portfela, piszę informacyjnie aby przestrzec.
Adres portfela: 0xA038435c2c36fF4437719dD79FbdB5Aae4f0976f
Ip: 37.214.40.203 [mm-203-40-214-37.mgts.dynamic.pppoe.byfly.by]
37.212.58.26 [mm-26-58-212-37.grodno.dynamic.pppoe.byfly.by]
37.212.92.20 [mm-20-92-212-37.grodno.dynamic.pppoe.byfly.by]
192.228.142.226 [broadband.time.net.my]

Weteran
Posty: 1512
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 230
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: redlumek » czwartek, 18 lipca 2019, 11:16

Miałeś 2FA?

Początkujący
Posty: 177
Rejestracja: 12 stycznia 2018
Reputacja: 55
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: kuba9449 » piątek, 19 lipca 2019, 08:16

Nie miałem, z pełną świadomością, bo nie ma tam czego zepsuć.

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 20 lipca 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: MariuszM » sobota, 20 lipca 2019, 23:11

Witam.

Mam problem.

Nowa koparka na 8 kartach GeForce RTX 2060.

Najnowszy Hive OS, najnowsze sterowniki...

A wszystkie karty graficzne widoczne jako:

NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

Jakieś podpowiedzi?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1965
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 274
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: slasta » sobota, 20 lipca 2019, 23:56

@MariuszM
Najnowsze ? czyli jakie ? v430.34 ?

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 20 lipca 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: MariuszM » niedziela, 21 lipca 2019, 09:56

slasta pisze: sobota, 20 lipca 2019, 23:56 v430


Sterowniki zaktualizowane do najnowszych i dalej kiszka :(

System: 0.6-58@190721
Grafika
A 18.10
N 430.34

Karty dalej nie działają :(
00:02.0
Intel Corporation HD Graphics 510 (rev 06)

03:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

07:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

09:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

0b:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

0c:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

0d:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

0e:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

0f:00.0
NVIDIA Corporation Device 1f08 (rev a1)

Początkujący
Posty: 493
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: adiqq » poniedziałek, 16 września 2019, 09:40

Ja odnoszę wrażenie, że Hive nie nadaje się do nowych kart. Znajomy ma RX5700 i się wkurza, bo wyszła nowa wersja hive i niestety...dalej nie jest uwzględniona ta karta. Nie wiem jak RTX, ale 1660/1660 TI działają.
Ale muszę odnotować, że dokonałem aktualizacji na najnowszą wersję i musiałem przywrócić wcześniejszą (bodajże 6.39), bo na moich "wypracowanych i przetestowanych" nastawach do ethash i P106 nie chodziło dobrze.

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 17 maja 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: Zbimos » wtorek, 1 października 2019, 20:11

Kolejne pytanie. Potrzebuje zdalnie przejsc z karry sieciowej przeeodowej na wifi. W co kliknąć aby było pole do wpisania nazwy sieci i hasło?

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 17 maja 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: Zbimos » środa, 2 października 2019, 20:26

Ponawiam pytanie. Gdzie kliknąć w hive aby przejść na karte wifi?

Początkujący
Posty: 493
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: adiqq » czwartek, 3 października 2019, 05:57

na pendrive z hiveOS, masz katalog...tam w pliku txt (chyba wifi.txt) w ""wpisujesz nazwe ssid i potem poniżej hasło, też w cudzysłowie.
Zaloguje się i będzie pracować. przez jakiś tam pracowałem...najważniejsza jest siła sygnału, sam transfer dużo mniej istotny. Miałem problem z sygnałem, więc musialem używać przedłużaczy USB, tak żeby karta sieciowa była jak najbliżej routera

Początkujący
Posty: 95
Rejestracja: 3 marca 2018
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Księżyc

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: tomaroc » sobota, 5 października 2019, 18:32

witam,

Nie miałem okazji wcześniej używać tego systemu, dlatego chciałem zapytać czy rozwija się ten projekt jeszcze? Generalnie interesuje mnie czy planują wprowadzić również obsługę CPU - a konkretnie obsługę RandomX np na prockach ryzen 9

pozdro

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 66
Rejestracja: 10 grudnia 2016
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: Morbias » środa, 9 października 2019, 11:49

System cały czas się rozwija. Minimum raz w tygodniu jest jakaś aktualizacja.

Początkujący
Posty: 493
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hive OS - Gotowy system do kopania na GPU i ASIC

Postautor: adiqq » środa, 9 października 2019, 12:20

a często nawet kilka razy w tygodniu są jakieś poprawki do minerów albo łatki do całego systemu
A czy planują wprowadzić obsługę CPU - z tego co się orientuję, to zależy od programów kopiących...najlepiej pisać do supportu w tej sprawie z zapytaniem

Wróć do „Kopacze (miners)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość