Nowy cgminer 2.7.6

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Nowy cgminer 2.7.6

Postautor: Bitmar » wtorek, 25 września 2012, 09:18

DavidPL pisze:
Bitmar pisze:Karta sama się wyłącza (na ok 3 sekundy) i włącza. Tak ma zaprogramowane w biosie.
Dobrze wiedzieć, ale w takim razie powiedz mi jeszcze dlaczego przegrzana jedna karta potrafi mi zawiesić całą koparkę? Czy to wyłączanie karty przez BIOS to jest reguła czy tylko występuje w niektórych modelach?
Występuje w każdym modelu w serii 58xx , 69xx. Karta gdy osiągnie 82 (58xx) lub 102 (69xx) wyłącza się na ok 3 sekund i ponownie zaczyna normalnie pracować i tak w kółko. Dlatego u niektórych występuje zjawisko zmniejszenia wydajności koparek jak zrobi się gorąco. Sama karta przez to się nie zawiesi, zawiesić się może jak są podkręcone zegary za bardzo. Może się zawiesić też w windowsie jak karta wyłączy się na chwile, w linuxach tego problemu nie ma. Mój HIS 6950 gdy wyłączał się przy 102stopniach losowo powodował zwis windowsa, na linuxie nie jest to problem i od roku nie zawiesiło się ani razu.

Wróć do „Kopacze (miners)”