CGminer multipool

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

CGminer multipool

Postautor: kret » poniedziałek, 6 maja 2013, 19:36

Czy ktoś się orientuje czy jest możliwość takiego ustawienia cgminera, żeby przełączał się na dany pool jeśli trudność spadnie do odpowiedniego poziomu? Byłoby to przydatne przy TRC. Kopię walutę X, trudność TRC chwilowo spada więc miner się przełącza na określony pool. Wiem, że do automatycznego przełączania można użyć round robin, rotate, load balance, balance, ale nie wiem na jakiej zasadzie to działa. Mógłby ktoś krótko wyjaśnić?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Re: CGminer multipool

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 6 maja 2013, 19:46

Nie ma takiej opcji.
Musisz napisać program, który będzie po RPC sprawdzał trudność i wykorzystując API cgminera zmieniał pool.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Wygadany
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Postautor: gorlik » wtorek, 31 grudnia 2013, 18:06

Odkopmy temat co by nie zakładać nowego a dotyczy cgminer i multipool :) aczkolwiek nie jest to związane z tym co powyżej pytał. Czy ktoś z obecnych kopiących na multipool może potwierdzić iż % reject/accept mają na podobnym poziomie 10-12%? Kopię od 13:00 DOGA i tak policzyłem teraz że ilość odrzuconych wychodzi w tych granicach. Zobaczymy jak będzie po dobie kopania i jak będą zbliżone wyniki do przewidywanego wydobycie na dobę. Są to reject - stale share.

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: twofreckles » piątek, 3 stycznia 2014, 12:12

Pośrednio jest to możliwe, potrzebujesz programu cgwatcher (sam go testuję). Możesz ustawić switch pools wg swoich kryterii.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 316
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bemx2k » sobota, 4 stycznia 2014, 01:50

gorlik

Testowo kopalem przez 5h na multipool.us Rejecty mialem na poziomie 11% :( widac ten typ tak ma
problemem okazalo sie ze podczas zmiany kopanego coina przez kilka minut Cgminer rzuca same rejecty 100% :/
jakas niedorobka poola albo czegos mi brakuje w cgminer.conf ?

https://www.multipool.us/help.php

sprawdz czy masz wszystko co zalecaja w cgminer.conf
wlasnie testuje zUpdejtowany config

update

Kopie na tym multipoolu juz jakies 10h z moca 4500KH/s jak narazie wychodzi ze czesza na maxa , dzienny przewidywany przez nich moj zarobek to polowa tego co kopalem samodzielnie na Doge / WDC / CNC :) takie info mam w ichszych statystykach

niech sie ktos wypowie kto tam kopie albo kopal dluzej niz 24h
BTC>ETH

Rozmowny
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rogue » czwartek, 16 stycznia 2014, 19:39

Witam potwierdzam z moca 11 000KH/s wychodzilo mi , ze min 15%-20% znikalo , czasami jeden dzien bylo ok na drugi to samo itp.

Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: zonkul » niedziela, 2 lutego 2014, 08:52

Ja też tam kopie i na dzień wychodzi mi trochę ponad 14 000 DOGE na 2,1 MH/s , efficiency mam na poziomie 98% (wg strony).

Są jakieś inne poole działające w podobny sposób? Bo w tej chwili na Multipool jest zbyt dużo zmian i ukopują się jakieś śmieszne ilości dziwacznych monet, które akurat mają peak na cryptsy a zanim zostaną sprzedane to tracą wartość.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: alex69 » piątek, 7 lutego 2014, 17:23

Wróć do „Kopacze (miners)”