Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1494
Rejestracja: 7 czerwca 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine.pl

Postautor: Przemo » piątek, 17 czerwca 2011, 04:34

Stało się, nasz "krajowy" pool (http://polmine.pl) trafił 2011-06-16 22:02:13 pierwszy blok: http://blockexplorer.com/b/131299, za który osoby kopiące dostaną 50 BTC
Tak więc wiemy już, że ten system działa i nie przeoczy bloków :) Śmiało możemy teraz olać wszelkie zagraniczne niestabilne i atakowane poole, które biorą od nas prowizje. polmine.pl nie bierze żadnej prowizji, 100% wypracowanej kasy idzie do nas. Ja tam kopie od kilku dni i działa naprawdę bardzo stabilnie, o wiele stabilniej niż inne.
Kopałem częściowo, ale teraz jak już blok trafiony to daję 100% maszyn (aktualnie 2 Ghash) na ten pooll, co i Wam polecam.

Temat ten pisze tylko po to aby zwrócić uwagę, że polski pool już działa na dobre bo od jakiegoś czasu wisi w tym dziale temat: "polski - pool mine - właśnie przechodzi ostatnie testy" i każdy się do tego przyzwyczaił i może tam nie zaglądać :)
Sklep integracją z allegro i hurtowniami - niedługo z obsługą Bitcoin
Chcesz założyć sklep internetowy? Nic prostszego.

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 8 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: mil3k » piątek, 17 czerwca 2011, 19:20

Ja jestem nadal sceptyczny, bo kopię tam zanim padła pierwsza wygrana i nadal nic na koncie. Na deepbicie w tym samym czasie miałbym więcej.
Obrazek
Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1494
Rejestracja: 7 czerwca 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: Przemo » piątek, 17 czerwca 2011, 20:24

Ten ogólny stan konta nie pokazywał dobrze, teraz powstały szczegółowe statystyki wraz z przeliczeniem na BTC, zerknij do nich na pewno tam będziesz miał swoje BTC
Sklep integracją z allegro i hurtowniami - niedługo z obsługą Bitcoin
Chcesz założyć sklep internetowy? Nic prostszego.

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 8 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: mil3k » piątek, 17 czerwca 2011, 22:18

Byłem tam kilka minut temu i faktycznie jest już znacznie lepiej. Jak widzę z tabelki nie załapałem się jednak na pierwszy blok i wszystkie udziały poszły do drugiego. Dorzyciłem jeszcze drugą kartę, bo widzę, że szczęście zaczyna poolowi sprzyjać ;)
Obrazek
Obrazek

Dyskutant
Posty: 151
Rejestracja: 21 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: hienas » piątek, 17 czerwca 2011, 23:25

Gratulacje dla założycieli!
Zatem mogę z dumą napisać, że wraz z innymi pierwszymi testerami przyczyniłem się do rozbicia pierwszego bloku na PL poolu :)

Historyczna chwila minęła - oklaski ucichły, czas pracować :D
Poszukiwacz samorodków - dorzuć 0,00...1 Bitcoina na koparkę: 1L7PpjCGBgu6MhPfatAHLJQ2jcwDzjnCTw :)

Początkujący
Posty: 34
Rejestracja: 17 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: majkel » sobota, 18 czerwca 2011, 08:36

Panowie. Jestem nowy - może mnie ktoś oświecić jak się podłączyć do poola? Bo próbowałem wcześniej z mining.bitcoin.cz, ale dołączę do polskiego skoro jest.

Wszystko mam zainstalowane (Bitcoin i m0mchill) i sobie liczy narazie skromne 240Mh/s. Zarejestrowałem pracownika na stronie i rozumiem, że taraz mam w wierszu poleceń, przy rozruchu wpisać właśnie te same dane ?
Tylko jak połączyć się do poola? Gdzie wspisać to :
Dane połączenia do kopalni: polmine.pl port: 8347
?

w programiku bitcoin nie widze takiej opcji to chyba tylko w cmd mogę wpisać takie cos? Np. poclbm --user=xxx --pass=yyy --device=0 polmine.pl: 8347 ? Tak to ma wygląać?

Gaduła
Posty: 426
Rejestracja: 1 maja 2011
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: severson » sobota, 18 czerwca 2011, 08:55

Dane podajesz swojemu robotnikowi. Sposób podania danych robotnikowi zależy od robotnika i najczęściej można znaleźć w bliskiej okolicy miejsca uzyskania robotnika lub wchodzi on w skład samego robotnika.

Początkujący
Posty: 34
Rejestracja: 17 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: majkel » sobota, 18 czerwca 2011, 09:40

Bardzo dyplomatyczna odpowiedź. jak wspomniałem mam m0mchill. Może jest jakaś instrukcja krok po kroku ? Googlam już od kilku dni...

Początkujący
Posty: 15
Rejestracja: 24 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: razor514 » sobota, 18 czerwca 2011, 11:01

Kopię aktualnie na polskim pool'u ale dziś nie mogę się zalogować do swojego konta na u nich. Czy też tak macie? Albo może wiecie czym to jest spowodowane?

Dyskutant
Posty: 222
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: Omen » sobota, 18 czerwca 2011, 11:22

Kolego majkel - proszę :
poclbm.exe --host=polmine.pl --port=8347 --user=xx_worker1 --pass=yyy --device=0 -v -w128
Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 557
Rejestracja: 11 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: KiLeRrosS » sobota, 18 czerwca 2011, 11:22

razor514 pisze:Kopię aktualnie na polskim pool'u ale dziś nie mogę się zalogować do swojego konta na u nich. Czy też tak macie? Albo może wiecie czym to jest spowodowane?
Nie, ja nie mam problemu. Wal do nich na forum i zgłaszaj problem.
http://polmine.pl/forum/index.php?board=1.0
Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Obrazek

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Początkujący
Posty: 36
Rejestracja: 23 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: zerth » sobota, 18 czerwca 2011, 11:27

Nasz nowy pool ma niezłego farta. Już 4 bloki znalezione :-) Mam nadzieję, że wytrzyma zwiększającą się liczbę kopaczy i nie będzie przerw w działaniu.
Obrazek

Początkujący
Posty: 49
Rejestracja: 10 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: AdamPL » sobota, 18 czerwca 2011, 11:40

razor514 pisze:Kopię aktualnie na polskim pool'u ale dziś nie mogę się zalogować do swojego konta na u nich. Czy też tak macie? Albo może wiecie czym to jest spowodowane?
U mnie strona bardzo wolno chodzi, jakąś godzinę temu mieli wyłączone statystyki to wtedy chodziła normalnie, po włączeniu czekam około minuty na wczytanie strony

Dyskutant
Posty: 162
Rejestracja: 19 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja:

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: presha » sobota, 18 czerwca 2011, 11:43

potwierdzam, nawet zalogowac sie nie moge

Początkujący
Posty: 34
Rejestracja: 17 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: majkel » sobota, 18 czerwca 2011, 11:46

Omen pisze:Kolego majkel - proszę :
poclbm.exe --host=polmine.pl --port=8347 --user=xx_worker1 --pass=yyy --device=0 -v -w128
No i o taką odpowiedź mi chodziło. Podaj numer konta, wyrażę swoją wdzięczność pierwszym zarobionym ułamkiem BTC.

Dyskutant
Posty: 222
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: Omen » sobota, 18 czerwca 2011, 11:51

A dziękuję za uznanie :)
1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2
Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

tmp
Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 12 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: tmp » sobota, 18 czerwca 2011, 11:55

AdamPL pisze:
razor514 pisze:Kopię aktualnie na polskim pool'u ale dziś nie mogę się zalogować do swojego konta na u nich. Czy też tak macie? Albo może wiecie czym to jest spowodowane?
U mnie strona bardzo wolno chodzi, jakąś godzinę temu mieli wyłączone statystyki to wtedy chodziła normalnie, po włączeniu czekam około minuty na wczytanie strony
u mnie wcale nie ładuje się
pomogłem? wspomóż: 19yZtiD5z526BmeRPk6HreBtezibNNrQB1
Obrazek

Dyskutant
Posty: 222
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: Omen » sobota, 18 czerwca 2011, 12:13

U mnie Polmine chodzi normalnie.
Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

Dyskutant
Posty: 151
Rejestracja: 13 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: volv » sobota, 18 czerwca 2011, 13:14

Dobra panowie, przechodzę ze swoimi 850Mh/s na polmine. Mam nadzieję, że nie pożałuję :)

edit: Mam problem z 1 workerem. Wstrzymanych udziałów mam blisko 2%. Drugi worker 0%, mimo identycznych ustawień.

Początkujący
Posty: 40
Rejestracja: 13 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Panowie i Panie - zmieniamy pool na nasz krajowy polmine

Postautor: adamek34 » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 22:42

Już po poolu ?

Wróć do „Mining pools”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość