zyski-polmine.pl-największy polski pool-BTC|NMC|LTC|DOGE

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 210
Rejestracja: 16 stycznia 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poland

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: _Sheriff_ » niedziela, 3 marca 2013, 21:40

Spoko, mi zapchanie rurki 100/100 mb/s raczej szybko nie grozi ;-)
A w polmine.pl mi brakuje osobiście wykresów mocy workerów.
Ludzie lubią takie proste wodotryski, co przyciągnąć może innych.
Najlepiej pozbierać najlepsze bajery z innych serwisów i wdrążyć na polmine.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3592
Rejestracja: 11 grudnia 2012
Reputacja: 166
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: hanti » niedziela, 3 marca 2013, 23:20

megavega pisze:@rav3n_pl pominęłaś taki drobny szczegół jak konfiguracja p2pool :P
nie pominal wystarczy zrobic to co napisal, no chyba ze chcesz lokalny p2pool serwer postawic

inna sprawa to to ze kopanie w p2pool ssie obecnie ;p
@_# :P ;) :D
Polecam następujące giełdy BTC/LTC:

bitmarket.pl bitmaszyna.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3167
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 354
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - ASIC

Postautor: powered » poniedziałek, 4 marca 2013, 03:18

megavega pisze:Mamy już stratum
Można prosić o informację jak podłączyć się do stratum?
Tą informację mogą znaleźć tylko starzy górnicy, nowi raczej nie mają szans ;)

Czy bedzie tak że łącząc sie po zwykłym protokole (na porcie 8347) przełączy automatycznie na stratum?

Dyskutant
Posty: 239
Rejestracja: 8 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: megavega » poniedziałek, 4 marca 2013, 04:33

Jeśli chodzi o stratum to dane minera takie same jak dla zwykłego kopania (login i hasło takie samo).
Zmieniamy tylko port.

Są dwie opcje
1 ) użycie najnowszej wersji minera (zalecane) , która ma wbudowaną obsługę stratum
cgminer http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/
guiminer https://bitcointalk.org/index.php?topic=3878.0
bfgminer https://bitcointalk.org/index.php?topic=78192.0
poclbm https://bitcointalk.org/index.php?topic=1334.0

Te wspierają protokół "natywnie" czyli bez większych kombinacji działają.
jako adres podajemy

polmine.pl:8361
ewentualnie
stratum+tcp://polmine.pl:8361

2) używamy proxy

python ~/stratum-mining-proxy/mining_proxy.py --quiet -gp 4607 -sp 4608 -rt -oh localhost -o polmine.pl -p 8361
+
ulubiony_miner.exe -host "http://localhost:4607" -u "xxx" -p "xxx" -m c -tc
(przykładowa konfiguracja by Lenny_ )


Stratum oparte jest na nowym mechanizmie rozliczania, dlatego statystyki zarobków i udziałów stratum widoczne są w osobnej tabelce na koncie usera. Docelowo cały pool przejdzie na nowy mechanizm, który jest jeszcze szybszy i wydajniejszy.
Darmowy ESCROW: https://polmine.pl/?action=escrow
Kopalnia BTC, NMC, LTC, DOGE: https://polmine.pl

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13078
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1839
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 4 marca 2013, 08:24

megavega pisze:@rav3n_pl pominęłaś taki drobny szczegół jak konfiguracja p2pool :P

To co podałeś to ustawienia klienta, pomijając milczeniem konfiguracje serwera (bo jak wszyscy wiemy jest to zamieszane, że lepiej nie straszyć)
Odpisałem tylko na pytanie sheriffa - podałem w punktach jak można kopać BEZ stawiania swojego noda.
A faktycznie chyba zacznę nowy wątek z opisem całości krok po kroku :)
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Gaduła
Posty: 400
Rejestracja: 20 lutego 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: nubas » poniedziałek, 4 marca 2013, 11:16

megavega pisze:Jeśli chodzi o stratum to dane minera takie same jak dla zwykłego kopania (login i hasło takie samo).
Zmieniamy tylko port.

Są dwie opcje
1 ) użycie najnowszej wersji minera (zalecane) , która ma wbudowaną obsługę stratum
cgminer http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/
guiminer https://bitcointalk.org/index.php?topic=3878.0
bfgminer https://bitcointalk.org/index.php?topic=78192.0
poclbm https://bitcointalk.org/index.php?topic=1334.0

Te wspierają protokół "natywnie" czyli bez większych kombinacji działają.
jako adres podajemy

polmine.pl:8361
ewentualnie
stratum+tcp://polmine.pl:8361

2) używamy proxy

python ~/stratum-mining-proxy/mining_proxy.py --quiet -gp 4607 -sp 4608 -rt -oh localhost -o polmine.pl -p 8361
+
ulubiony_miner.exe -host "http://localhost:4607" -u "xxx" -p "xxx"
(przykładowa konfiguracja by Lenny_ )


Stratum oparte jest na nowym mechanizmie rozliczania, dlatego statystyki zarobków i udziałów stratum widoczne są w osobnej tabelce na koncie usera. Docelowo cały pool przejdzie na nowy mechanizm, który jest jeszcze szybszy i wydajniejszy.
moglibyscie takie ifnormacje o portach do LTC, BTC+NMC, stratum wpisac an strone glowna w FAQ-u nie trzeba by bylo szukac tego po forum

Weteran
Posty: 4337
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: lenny » poniedziałek, 4 marca 2013, 12:49

Już prosiłem o to megavega dwukrotnie, aby poszczególne porty wpisał na stronę https://polmine.pl/, ale narazie bez odzewu. Na forum Polmine również chaos, ludzie kompletnie nie wiedzą, jakie porty są do czego.

Dyskutant
Posty: 239
Rejestracja: 8 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: megavega » poniedziałek, 4 marca 2013, 13:04

lenny pisze:Już prosiłem o to megavega dwukrotnie, aby poszczególne porty wpisał na stronę https://polmine.pl/, ale narazie bez odzewu. Na forum Polmine również chaos, ludzie kompletnie nie wiedzą, jakie porty są do czego.
Przepraszam, za nie podawanie wszystkiego na talerzu i wielkimi dużymi literami, ale jest to po części celowe . Tzn w celu ochrony zdrowia psychicznego ludzi tworzących nowe funkcje. Swego rodzaju egzamin na zaradność. Chcemy się ustrzec od miliona pytań zanim wcześniej nie przetestujemy tego wszystkiego sami , oraz wraz z ludźmi którym bardziej zależy i są w stanie to odnaleźć na forum. A nie jest to jakoś specjalnie głęboko ukryte, wystarczy użyć funkcji szukaj.

Może jest to trochę podstęp, ale zanim nie przetestujemy tego tak na 100% to chociaż w ten sposób chcemy się ustrzec przed nawałem co dziwniejszych pytań. Na dniach powinno już się to udać dokończyć - zostały dosłownie dwa szczegóły w nowym mechanizmie:

- wyliczanie (a w zasadzie szacowanie ) prędkości kopaczy, na podstawie przesyłanych udziałów
- ładniejsze pokazanie tabelki z zarobkami za rundę (wyliczanie stratum online do bilansu) , podział na strony

Wtedy opiszemy wszystko ładnie i pięknie dużymi literami na stronie i podam port na głównej stronie serwera. Teraz można spokojnie jak ktoś chce, wszystkie informacje znaleźć na forum.
Darmowy ESCROW: https://polmine.pl/?action=escrow
Kopalnia BTC, NMC, LTC, DOGE: https://polmine.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3167
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 354
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: powered » poniedziałek, 4 marca 2013, 18:10

megavega pisze:- zostały dosłownie dwa szczegóły w nowym mechanizmie:

- wyliczanie (a w zasadzie szacowanie ) prędkości kopaczy, na podstawie przesyłanych udziałów
- ładniejsze pokazanie tabelki z zarobkami za rundę (wyliczanie stratum online do bilansu) , podział na strony
Jeszcze API dla stratum :) . Chyba że wszystko będzie w połączone w jednym API?

Dyskutant
Posty: 239
Rejestracja: 8 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: megavega » wtorek, 12 marca 2013, 07:54

Polmine.pl przełączony na 0.7 i zabezpieczony

http://forum.bitcoin.pl/fork-risk-t5134.html
Darmowy ESCROW: https://polmine.pl/?action=escrow
Kopalnia BTC, NMC, LTC, DOGE: https://polmine.pl

Gaduła
Posty: 420
Rejestracja: 21 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: lubelskie

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: tlewap » środa, 24 kwietnia 2013, 00:53

Czy działa Wam polmine?

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 557
Rejestracja: 11 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: KiLeRrosS » środa, 24 kwietnia 2013, 05:56

Leży i kwiczy - jak zwykle.
Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Obrazek

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 210
Rejestracja: 16 stycznia 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poland

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: _Sheriff_ » środa, 24 kwietnia 2013, 06:47

no cos tam u nich chyba dzis padlo. Czekamy na informację od administracji co się dzieje?

Orator
Posty: 788
Rejestracja: 9 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poland/Łódź

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: r50zyry5 » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 19:05

Gratuluje poprawienia generowania sygnaturek, jak i wyświetlania prędkości minerów.

Pozdrawiam
r50zyry5
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Wygadany
Posty: 519
Rejestracja: 9 sierpnia 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: skrzypu » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 19:11

Dlaczego średnia 24h wynosi zawsze 0.000?

Orator
Posty: 788
Rejestracja: 9 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poland/Łódź

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: r50zyry5 » poniedziałek, 5 sierpnia 2013, 23:04

Heh jednak przechwalilem
Worker racuje z moca 10 080 Mhash a polmine pokazuje tylko 7 500 a szkoda, przez chwilę bylo ok.

Pozdrawiam
r50zyry5

Wystukane z TapaTalk HD z GT-N7105
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Dyskutant
Posty: 245
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: H][0|3 » piątek, 11 października 2013, 11:03

Jestem bardzo zniesmaczony.
Przez 5 dni koparki pracowały, na proxy tylko ACCEPTED, ale na stronie zadnego udziału nie przyznano, przez 5 dni.
Wczoraj odpalilem wszsytko na nowo i przekonfigurowałem, ale dalej to samo.
Wiec jestem 60GH/6dni w plecy.
Dzieki.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3592
Rejestracja: 11 grudnia 2012
Reputacja: 166
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: hanti » piątek, 11 października 2013, 22:32

pewnie zly user/pass i kopiesz na konto kopalni :D
ja tak stracilem 24h kopania kiedys
jak stworzysz workera to pozniej jeszcze zobacz jak sie nazywa bo nie bedzie tak jak go nazwales tylko jeszcze dojda rozne literki.
ale prawda jest ze w wieszkosci normalnych kopalni jest info o zlych danych kopacza
@_# :P ;) :D
Polecam następujące giełdy BTC/LTC:

bitmarket.pl bitmaszyna.pl

Gaduła
Awatar użytkownika
Posty: 311
Rejestracja: 13 lutego 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: barton » piątek, 11 października 2013, 22:38

Dziwne że nie sprawdziłeś czy koparka kopie jak trzeba, tylko zostawiłeś sprzęt na tydzień. Warto poświęcić godzinkę na sprawdzenie konfiguracji bo mogą wyjść takie kwiatki. To samo mogło się przytrafić na każdym poolu

Początkujący
Posty: 15
Rejestracja: 26 września 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool - Stratum

Postautor: mega » piątek, 11 października 2013, 22:43

proponuje napisać na pw na forum polmine do admina (login megavega) , to pewnie da się odkręcić i coś z tym zrobić - zamiast narzekać jaki to ten świat niesprawiedliwy.

Wróć do „Mining pools”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość