zyski-polmine.pl-największy polski pool-BTC|NMC|LTC|DOGE

Orator
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - debeściaki! 150Gh/s ponad 350 user

Postautor: r50zyry5 » środa, 27 lipca 2011, 10:31

megavega pisze: mówisz i masz !

- sortowanie zrobione (zresztą nowy cały wygląd zrobiony, więc sortowanie jest po KAŻDEJ kolumnie po której sobie ktoś kliknie i wymarzy)
- moc poola rośnie w porywach dobija nawet do 200 G (średnia trzyma się na poziomie 150 G)
- ruszamy dalej z promocją poza Polskę

U nas na stronie wiele ciekawych pomysłów i mocna ekipa, więc jak ktoś chce dołączyć to zapraszamy jeśli nie do kopania to chociaż do wypowiedzi :)
Cieszę się, ale ...
Macie "błąd" w sortowaniu, musicie zmienić numeracje tzn dodać początkowe zera bo teraz np jak sortuje się od największych do najmniejszych w kolumnie blok to pierwszy jest 9 a dopiero potem 33.

Pozdrawiam
r50zyry5
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: whitefrog » środa, 27 lipca 2011, 21:52

Ostrzegam przed liczeniem w tym poolu.
Giną udziały, a monity o błędach są ignorowane.

Najważniejszym priorytetem dla poola jest jego rozwój, więc najwięcej wysiłku tam wkładają w PR i szatę graficzną, a nie w stabilną pracę serwerów lub transparentność działań, czy też naliczeń.

Dla chętnych i cierpliwych, którzy chcą zgłębić temat polecam serię moich postów o problemach, które zostały przemilczane.
http://forum.polmine.pl/index.php?board=4.0
Darmowe Coiny! - Moon BitCoin

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » środa, 27 lipca 2011, 22:45

whitefrog pisze:Ostrzegam przed liczeniem w tym poolu.

Najważniejszym priorytetem dla poola jest jego rozwój, więc najwięcej wysiłku tam wkładają w PR i szatę graficzną, a nie w stabilną pracę serwerów lub transparentność działań, czy też naliczeń.

Dla chętnych i cierpliwych, którzy chcą zgłębić temat polecam serię moich postów o problemach, które zostały przemilczane.
Szkoda komentować nawet, pomarudzić i szkodzić tylko zamiast pomagać.
Ilość użytkowników i moc pola mówi sama za siebie. Nic nie jest ignorowane i wszystko jest sprawdzane.

Rozwijamy się dalej. A wiadomo, że wszystkich się nie zadowoli znajdzie się zawsze jakiś malkontent. W tysiącach ludzi zawsze znajdzie się ktoś uciążliwy, niewiele robi tylko narzeka.

zresztą co tutaj pisać, każdy może przekonać się sam.
Darmowy ESCROW: https://polmine.pl/?action=escrow
Kopalnia BTC, NMC, LTC, DOGE: https://polmine.pl

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Trzeciak » środa, 27 lipca 2011, 23:13

whitefrog pisze:Ostrzegam przed liczeniem w tym poolu.

Może po prostu nikt nie odpisuje, bo taka ilość udziałów jest raczej nic nie warta, albo różnice mieszczą się w granicach "błędu statystycznego" ?
Swoją drogą podziwiam Cię za upór. Kopać kilka dni wiedząc że coś jest nie tak ?
Pozostawiam w tym miejscu kwestię opłacalności, bo na prąd wydałeś w tym czasie pewnie ponad 10 zł a te udziały nie były pewnie warte 0,10 zł.

Ja osobiście trochę kopałem w tym poolu, ale ze względu na ilość odrzuconych udziałów dałem sobie spokój i zmieniłem poola.
Próbowałem przez kilkanaście godzin z przeróżnymi parametrami, ale najlepszy wynik jaki mi się udało osiągnąć to ok 5%, a to dla mnie za dużo.
Może jeszcze w przyszłym tygodniu jak się mi urlop zacznie to pokombinuje trochę, bo na forum jest kilka osób chętnych pomóc, choć jest też kilka takich którzy skutecznie zniechęcają do dalszych prób przyłączenia się twierdząc "niemożliwe bo u nich wszystko działa dobrze".

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Havamal » środa, 27 lipca 2011, 23:55

Możliwe sam miałęm 5 i więcej % stale shares. Jakoś to wróciło do normy ale problem też troche leżał po stronie OC. Jak karta sobie nie radzi z OC to wywala stale i mimo że np możę mieć 320 M# to i tak ma tyle samo lub mniej zaakceptowanych udziałów co ta co ma 309M#,

Osobiście testuje ostatnio w phoenix kernel phatk opcje -a 5 przed -k oraz fastloop=false (wcześniej było standard fastloop=true który podobno już nie robi stale shares na aggresion więcej niż 8 ale ... jakoś pomogło) w sumie jest teraz jakieś 0,9% stale.
Sie podoba sie? WANT MORE ?!! = 1DvbyXGx3ajC2qDKayK5FmuxmqCTLK25cw

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Trzeciak » czwartek, 28 lipca 2011, 00:01

U mnie karty na innych poolach nie sprawiają żadnych kłopotów stales na poziomie 0,1-0,5% i na pewno nie sypią żadnymi błędami.
Ja używam guiminera i wszystkie opcje jakie w nim znalazłem próbowałem przetestować bez większych sukcesów.
Próbowałem także na standardowych taktach kart, również beż wpisanych żadnych flag i problem nie znikał, ale jak pisałem wcześniej pomyślę jeszcze nad tematem w przyszłym tygodniu.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: NeMoO » czwartek, 28 lipca 2011, 00:27

Guiminer jakoś słabiej radzi sobie na Polmine, ale u mnie nie przekraczał zazwyczaj 3%. Był taki okres niedawno, że ludzie mieli po 5-10% stales, ale teraz już jest raczej dobrze. Obecnie kopię Phoenixem i stales na poziomie 0,5%-2%. Najczęściej stalesy pojawiają się seriami po 2 na raz lub 2 w krótkim odstępie czasu.

Ogólnie poola polecam, w statystykach nie zauważyłem żadnych nieprawidłowości, bloki też ładnie wpadają. Nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić wszystkich do kopania na Polmine.pl, im nas więcej tym lepiej! :)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » czwartek, 28 lipca 2011, 01:34

Strona główna poola i forum leży. Minery liczą, bo ponoć są na osobnym serwerze, tutaj macie plus.
Jakieś info od administracji???

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » czwartek, 28 lipca 2011, 05:00

lenny pisze:Strona główna poola i forum leży. Minery liczą, bo ponoć są na osobnym serwerze, tutaj macie plus.
Jakieś info od administracji???
informacja jest taka:

- strona działa... (wczoraj wgrywana była nowa wersja wiec mogło chwilowo się coś zacinać, ale to wystarczyło się trochę zainteresować tematem, zamiast wypisywać niesprawdzone informacje po forach ...)
- forum działa...
- kopanie działa...
- stalesy na poziomie 1-3 %... (jak ktoś ma więcej to prawdopodobnie coś przekombinował z ustawieniami,więcej info u nas na forum) - pracujemy nad obniżeniem dodatkowo
- opłat brak, bloki wpadają,
- zarobki raczej przyzwoite
- jesteśmy także na bitcoinwatch.com
- jesteśmy pierwszą i największą kopalnią w Polsce
- jesteśmy 11 na świecie a to chyba coś też znaczy ?

99,999% ludzi jest zadowolonych, pool się rozwija i będzie się rozwijał :)

Moc się zwiększa, ilość górników także, a to mówi samo za siebie,
Jak ktoś ma konkretny problem i chciał by aby coś sprawdzić, poprawić, to proponuje pisać u nas na forum poola. Zostanie załatwione/sprawdzone szybciej.

Pisanie na innym forum to równie dobrze proponuje pisać na forum gazety wyborczej lub pudelka. Tylko proszę też brać pod uwagę, że ekipa polmine.pl rzadziej zagląda na inne fora. Skupiamy się na rozwoju poola i tym aby ludzi przybywało. A nie na śledzeniu wszyzstkich wątków na innych forach w czasie rzeczywistym.

Jak ktoś chce tylko ponarzekać to proponuje już zrobić sobie spacer i wyjść na świeże powietrze (zawsze pomaga)

Ludzi pozytywnych i tych co chcą pomóc zapraszam do nas, bo rozwijamy się szybko i każdy pomysł i pomoc się przyda :)

Pozdrowienia dla wszystkich Górników
i ludzi od nas z forum którzy pozytywnie nas wspierają !
dzięki

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » czwartek, 28 lipca 2011, 09:57

Napisałem proste pytanie - żadnej agresji, więc nie odpowiadają na mój post agresją i wymyślaniem, żebym wyszedł na świeże powietrze. Nie traktuj ludzi jak dzieci jakieś, gdy ktoś ma jakiś problem. Wyluzuj trochę chłopie.
Wróciłem z pracy, strona polmine i forum leżało, odświeżałem przez 20 minut, poszukałem na forum bitcoin.pl czy jest jakieś info, nie było, to zadałem pytanie. Czy ja za dużo wymagam???

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » czwartek, 28 lipca 2011, 13:47

lenny pisze:Napisałem proste pytanie - żadnej agresji, więc nie odpowiadają na mój post agresją i wymyślaniem, żebym wyszedł na świeże powietrze. Nie traktuj ludzi jak dzieci jakieś, gdy ktoś ma jakiś problem. Wyluzuj trochę chłopie.
Wróciłem z pracy, strona polmine i forum leżało, odświeżałem przez 20 minut, poszukałem na forum bitcoin.pl czy jest jakieś info, nie było, to zadałem pytanie. Czy ja za dużo wymagam???
ok przepraszam jeśli uraziłem, stwierdziłem tylko fakt , że lepiej pisać w razie czego u nas na forum. i tam także szukać informacji.

Może nie potrzebnie zacytowałem Twoją wypowiedź bo w sumie chodziło mi o poprzednie też wypowiedzi. Które są już mniej wyważone.

Ale czy nie uważasz, że swojej strony "żądanie" "Jakieś info od administracji???" o 1 w nocy i opisywanie wszystkiego na wszystkich forach związanych to trochę nie za dużo ? Też śpimy, też pracujemy więc prosimy też o trochę cierpliwości.

Polmine.pl to nie projekt dochodowy i nie ślęczy nad nim grupa opłacanych dobrze programistów administratorów. Robimy to z przyjemnością, i poświęcamy na to masę czasu, ale bez przesady. Każdy z nas ma swoje życie prywatne, i żądanie "Jakieś info od administracji???" o 1 w nocy to już trochę przesada....

Ale w sumie mniejsza o to , bo nie ma się o co kłócić.

Wszystko gra jak należy, to co miałem napisać informacyjnego poszło już w poprzednim poście.

Jeśli ktoś ma jakieś konkretne uwagi do działania poola i chce coś konkretnego załatwić to proszę pisać na forum poola. Będzie to załatwione szybciej i sprawniej.

Tutaj zaglądamy rzadziej. I raczej w sprawach ogólnych

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: whitefrog » czwartek, 28 lipca 2011, 21:44

Niestety NA PEWNO nie zostanie załatwione ani szybciej ani sprawniej.
a dokładniej szybkość załatwienia zależy od tego jak dużym szybki masz sprzęt, bo jeśli masz małą koparkę to nie licz na miłe traktowanie.

Wysyłałem logi przez tydzień, które była nagminnie ignorowane i zbywane. Jedyną odpowiedzią było szykanowanie i obrażanie, a wszystkie moje posty odnośnie błędów zostały usunięte.
Najwyraźniej jestem bardzo niepożądaną tam osobą, więc jeśli nie liczysz szybko, to nie warto tam się "podpinać" - nie będziesz tam traktowany fair.

Ja uciekam do "konkurencji" i innym tego samego życzę.
Darmowe Coiny! - Moon BitCoin

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: KiLeRrosS » czwartek, 28 lipca 2011, 23:33

Cóż, gimnazjalny marketing ("rozwijamy się, jest nas coraz więcej... "), obrażanie i oskarżenia o trollowanie to podstawa egzystencji dla megavegi :( Niezależnie do mocy podłączonych minerów.
Dałem sobie spokój z ich forum po kilku "dyskusjach". Szkoda mojego cennego czasu na bezcelowe konwersacje, które w zasadzie nic nie zmienią. Dopóki mi się opłaca, po prostu tam kopię.
Aktualne moce przerobowe naszej kopalni to 126.63 Ghash/s
Ten serwer to skakanka - raz 100, raz 200 Ghash/s.
Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Obrazek

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » piątek, 29 lipca 2011, 00:45

@megavega:
Dzięki za spokojniejszą wypowiedź tym razem. Zauważyłem, że forum i strona Polmine jest offline, to po prostu zaraportowałem to tutaj, podzieliłem się po prostu tą informacją z innymi użytkownikami. Nie miałem na celu nikogo urazić. Zresztą, to jest forum bitcoin.pl i jeśli chcemy, to będziemy pisać o Polmine tutaj, nikt wyrażania swojej opinii nie zabroni. Czyż nie?

Życzę miłego kopania wszystkim z Polmine i spoza też:)

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » piątek, 29 lipca 2011, 06:28

whitefrog pisze:Niestety NA PEWNO nie zostanie załatwione ani szybciej ani sprawniej.
a dokładniej szybkość załatwienia zależy od tego jak dużym szybki masz sprzęt, bo jeśli masz małą koparkę to nie licz na miłe traktowanie.

Wysyłałem logi przez tydzień, które była nagminnie ignorowane i zbywane. Jedyną odpowiedzią było szykanowanie i obrażanie, a wszystkie moje posty odnośnie błędów zostały usunięte.
Najwyraźniej jestem bardzo niepożądaną tam osobą, więc jeśli nie liczysz szybko, to nie warto tam się "podpinać" - nie będziesz tam traktowany fair.

Ja uciekam do "konkurencji" i innym tego samego życzę.
whitefrog tak udało Ci sie zasłużyć na miano pierwszego szkodnika i trola na polmine.pl

Wiele osób zapisało się pozytywnie przy tworzeniu polmine.pl, jest kilkaset osób zarejestrowanych i wszyscy są zadowoleni. A jak nie to w MIARĘ MOŻLIWOŚCI i POTRZEB staramy się im pomóc. Ale jak to w Polsce bywa zawsze znajdzie się czarna owca.

Masz niewielki plusik za dobry początek i duży minus za sianie informacji nie do końca zgodnych z rzeczywistością (delikatnie mówiąc).

Wszyscy kopacze są ważni, ale czy tak ciężko zrozumieć, że są priorytety rzeczy do wykonania ? To niestety taka polska cecha którą jak widzę niektórzy mają w nadmiarze: "najważniejszy to JA jestem społeczność może poczekać.." tak myślimy whitefrog co nie ?
Ostatnio zmieniony piątek, 29 lipca 2011, 07:37 przez megavega, łącznie zmieniany 3 razy.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » piątek, 29 lipca 2011, 06:36

KiLeRrosS pisze:Cóż, gimnazjalny marketing ("rozwijamy się, jest nas coraz więcej... "), obrażanie i oskarżenia o trollowanie to podstawa egzystencji dla megavegi :( Niezależnie do mocy podłączonych minerów.
Dałem sobie spokój z ich forum po kilku "dyskusjach". Szkoda mojego cennego czasu na bezcelowe konwersacje, które w zasadzie nic nie zmienią. Dopóki mi się opłaca, po prostu tam kopię.
Aktualne moce przerobowe naszej kopalni to 126.63 Ghash/s
Ten serwer to skakanka - raz 100, raz 200 Ghash/s.
Tak ogólnie to powiem tak każdy ma prawo pisać co mu ślina na język przyniesie, tak działa wolność w internecie. Jeśli komuś trzeba 1000 razy powtarzać to samo, ktoś nie czyta newsów tylko piszę informacje nie do końca prawdziwe - to uważam, że nie do końca rzetelnie podchodzi do sprawy. Moim zdaniem na razie jedna osoba zasłużyła sobie na miano trola (i to nie jest tylko moje zdanie). A to chyba nie jest duży procent na kilkaset osób zarejestrowanych u nas na forum ? więc zdanie o "podstawie egzystencji" uważam za mocno przesadzone.

KiLeRrosS: zarobiłeś u nas nieźle, czemu nie zaprzeczasz, z tego co widzę kopiesz nadal więc już nie narzekaj :P To, że ktoś ma inne zdanie niż Ty powinieneś potrafić to uszanować, a nie od razu uciekać z forum gdzie się z Tobą nie zgadzają.

W temacie skakania, to myślę, że jest to kolejna sprawa nad którą będzie można pomyśleć jak to zoptymalizować. Bo tak jak piszesz czasami jest 120G czasami 200 G czyli średnio coś koło 150. Jest już kilka pomysłów jak to poprawić. Z drugiej strony to nie wiem też czy jest to taki spory problem, średnio i tak wychodzi chyba każdy na swoje ?
Ostatnio zmieniony piątek, 29 lipca 2011, 07:39 przez megavega, łącznie zmieniany 3 razy.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » piątek, 29 lipca 2011, 06:46

Witajcie Górnicy !

Trochę newsów z serwera polmine.pl (czyli gimnazjalnego marketingu jak to określił KiLeRrosS)

- Zrobione optymalizacje na LP, powinno lepiej działać, czyli mniejsza ilość stalesów
- Wprowadzamy i testujemy mechanizm dokładnego zliczania udziałów ( tak panie whitefrog to jest to co twierdzisz ze nie robimy ...)
- Obniżenie wypłat do 0,01 BTC (kolejna rzecz którą robimy na prośbę górników z niewielką mocą maszyn)

Tak przybywa nam zarejestrowanych osób i tak rozwijamy się, czy to błąd że informuje o tym ?

Dyskutant
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: H][0|3 » piątek, 29 lipca 2011, 14:16

Nie mam nic przeciwki gimnazjalnemu miningowi.
Wypowiem się jako użytkownik mający nieco więcej mhashy (imho ilość mhashy nie ma znaczenia) niż większa ilość górników z polmine.

@megavega
dobrze, że ludzie dzielą się informacjami dotyczącymi działania poolów na forum niezależnym. uważam, że działąnie lennego było jak najbardziej ok. takie nfo jest ważne, szczególnie, gdy forum poola nie działa, albo się go nie czyta - ja nie czytam i nie wchodzę...
masz rację, jest jakaś lista TODO i jej się trzeba trzymać. pamiętajcie, że pool jest właśnie dla słabych i oni robią najwięcej. prosta matma...100 górników po 60mh to 6GH, a największa wasza siła, to górnicy mający 300-800mh. górników z >2gh jest na ta chwile 12. dbajcie więc o maluczkich, a wielcy przyjdą sami...

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » sobota, 30 lipca 2011, 14:22

H][0|3 pisze:Nie mam nic przeciwki gimnazjalnemu miningowi.
Wypowiem się jako użytkownik mający nieco więcej mhashy (imho ilość mhashy nie ma znaczenia) niż większa ilość górników z polmine.

@megavega
dobrze, że ludzie dzielą się informacjami dotyczącymi działania poolów na forum niezależnym. uważam, że działąnie lennego było jak najbardziej ok. takie nfo jest ważne, szczególnie, gdy forum poola nie działa, albo się go nie czyta - ja nie czytam i nie wchodzę...
masz rację, jest jakaś lista TODO i jej się trzeba trzymać. pamiętajcie, że pool jest właśnie dla słabych i oni robią najwięcej. prosta matma...100 górników po 60mh to 6GH, a największa wasza siła, to górnicy mający 300-800mh. górników z >2gh jest na ta chwile 12. dbajcie więc o maluczkich, a wielcy przyjdą sami...

Kilerosowi chyba nie chodziło o gimnazjalny mining, tylko gimnazjalny marketing. Czyli to, że piszę i informuje, że polmine.pl się rozwija itp. :P
Postaram się pisać tylko suche faktu jeśli to kogoś gryzie w oczy, że się rozwijamy i za często o tym piszę.

Co do tego co piszesz to jak najbardziej, każdy górnik jest ważny! Duzi górnicy u nas nieźle zarobili, a teraz też skupiamy się na poprawieniu statystyk górników z mniejszymi koparkami. Mechanizm jest już zrobiony, teraz go tylko testujemy i w weekend powinno się go uruchomić do końca. Wszyscy będą zadowoleni.

Zresztą jest też kilka jeszcze pomysłów nowych na dalszy rozwój. Ale to napisze jak będzie gotowe, aby znowu nie być oskarżany o "gimnazjalny marketing"

Napiszę tylko, że udało nam się przekroczyć chwilowo nawet 250 G (dzięki skoczkom którzy stwierdzili zaraz po wpadnięciu bloków, że opłaca się do nas dołączyć)

Standardowa moc to średnio koło 140-150 (czasami 120 czasami dobijamy do 200)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: demeo » sobota, 30 lipca 2011, 19:47

Witam,

Przydałoby się poprawić templatkę do wysłania maili na temat niedziałania "kopaczy"

Bo aktualnie taki mail wygląda tak:
Niektórzy z Twoich kopaczy przestali pracować i chwydajność spadła do zera hash/s

%workers

http://polmine.pl/
Fajnie by było gdyby to działało jak trzeba :).

--
pozdrawiam,
demeo

Wróć do „Mining pools”