zyski-polmine.pl-największy polski pool-BTC|NMC|LTC|DOGE

Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: polski - pool mine - właśnie przechodzi ostatnie testy :

Postautor: megavega » piątek, 17 czerwca 2011, 15:40

jakrzys pisze:Czy mam rozumieć, że to co mam na koncie to cała wypłata? Jakoś nie bardzo mi to pasuje w stosunku do wkładu Mhashy
kończymy przerabiać statystyki w których wszystko będzie widoczne co z czego wynika

proszę o zgłaszanie uwag już na naszym forum, serwerowym. tam też będą sprawy załatwianw w trybie ekspresowym
Darmowy ESCROW: https://polmine.pl/?action=escrow
Kopalnia BTC, NMC, LTC, DOGE: https://polmine.pl

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: OneOfMany » piątek, 17 czerwca 2011, 17:43

Jedna uwaga - w kodzie strony brakuje poprawnej obsługi danych wprowadzanych przez użytkowników. Np. moje hasło workera jest wyświetlane nieprawidłowo, bo jest znak który dla HTMLa nie jest obojętny. W PHP odpowiada za to funkcja htmlspecialchars().

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: LordFury » piątek, 17 czerwca 2011, 21:06

Dorzuciłem testowo trochę ponad 1Ghps - zobaczymy, co z tego wyjdzie... Pozdr.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tykis » piątek, 17 czerwca 2011, 23:32

No nieźle Panowie, 30Ghash/s!!! A wczoraj było jeszcze ledwo 10. Brawa i nie osiadamy na laurach, w weekend bedzie 2:0 dla nas:)
A tak na marginesie, kiedy lista kont objetych promocją? Bo ciekawy jestem, kopałem wczoraj prawie do północy ale z przerwami.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: filet187 » sobota, 18 czerwca 2011, 00:26

i 3 blok rozwiązany po 5h :)

Dyskutant
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 1L7PpjCGBgu6MhPfatAHLJQ2jcwDzjnCTw

Postautor: hienas » sobota, 18 czerwca 2011, 00:47

W weekend łupniemy kolejne dwa :) (minimum, hehe)
Poszukiwacz samorodków - dorzuć 0,00...1 Bitcoina na koparkę: 1L7PpjCGBgu6MhPfatAHLJQ2jcwDzjnCTw :)

tmp
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tmp » sobota, 18 czerwca 2011, 07:16

Kod: Zaznacz cały

C:\Bitcoin>phoenix -u http://uuuuuuu:hhhhhhhh@polmine.pl:8347 -k phatk DEVICE=0 V
ECTORS BFI_INT WORKSIZE=128 AGGRESSION=11
[18/06/2011 07:01:52] Phoenix 1.50 starting...
[18/06/2011 07:01:55] Failed to connect, retrying...
[18/06/2011 07:02:11] Connected to server
[18/06/2011 07:02:23] Result: 56019dc0 accepted
.......
[18/06/2011 07:06:04] Result: b034b290 accepted
[18/06/2011 07:06:27] Warning: work queue empty, miner is idle
[18/06/2011 07:06:35] Disconnected from server
[18/06/2011 07:06:38] Result: 5ee265a7 rejected
[18/06/2011 07:06:39] Result: abf9a638 rejected
[18/06/2011 07:06:43] Result: cfa58b61 rejected
[18/06/2011 07:07:03] Failed to connect, retrying...
[18/06/2011 07:07:14] Connected to server
[18/06/2011 07:07:34] Result: 64b12677 accepted
....
[18/06/2011 07:10:36] Result: dd0cb157 accepted
[18/06/2011 07:10:59] Warning: work queue empty, miner is idle
[18/06/2011 07:10:59] Result: 09eac917 rejected
[18/06/2011 07:10:59] Result: 1d0124ab accepted
[18/06/2011 07:11:07] Disconnected from server
[18/06/2011 07:11:16] Connected to server
[18/06/2011 07:11:47] Result: 7449d1f1 accepted
.....
[18/06/2011 07:12:46] Result: 5c87739f accepted
[305.60 Mhash/sec] [42 Accepted] [4 Rejected] [RPC]
czym moze byc to spowodowane?
pomogłem? wspomóż: 19yZtiD5z526BmeRPk6HreBtezibNNrQB1
Obrazek

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Omen » sobota, 18 czerwca 2011, 11:28

Brawo dla ojców prowadzących - jak dołączałem (chyba we wtorek) to średnio te 5 Ghash/s szło. A teraz 30!

Jeszcze jedna uwaga - zróbcie na głównej coś takiego jak "Najnowsze informacje" i wstawiajcie daty, bo teraz to pisane ciurkiem nie wygląda ładnie i nie wiadomo, co jest nowsze:
Zapraszamy na start
Wsystko gra, robi się nam blokowisko !
bloki wskakują co chwilę, przeliczenia i statystyki poprawione, można wypłacać (i wpłacać też - co łaska na 13kRstbpb9GNhq72q9Ki8YQpRD54k44x7h serwer nie wielbłąd musi prąd i internet mieć :P )
Statystyki i 30 dzi-haszy, no nieźle
Udało się udrożnić w miarę statystyki (trzeba jeszcze rozbudować i przyśpieszyć, ale już coś sensownego się pokazuje :) )
pool dobija do ponad 30G !
Kasa gotowa do odbioru
Poszło :) w razie problemów reklamacji prosze pisać na forum tutaj
Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: OneOfMany » sobota, 18 czerwca 2011, 12:17

Nie wiem czy tylko u mnie takie problemy, ale mam wrażenie, że strona nie wyrabia - albo jest napisana mało wydajnie albo sprzęt nie ma wystarczającej mocy. Ładowanie strony profilu albo statystyk trwa u mnie często ponad 1 minutę.

Obserwator
Reputacja postu: 
0

Postautor: Crossik666 » środa, 22 czerwca 2011, 08:23

Czy u was też średnia prędkość na stronie jest zaniżona? Na stronie pokazane jest 220Mhash/s
a kopię z prędkością 360 Mhash/s. Co jest nie tak? Jeśli ten wątek był poruszany to niestety nic nie znalazłem. Minera mam odpalonego na HD5850 w GUIminerz'e.

Flagi: -v -f10
OC: core 900mhz, pamięci 300mhz

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Omen » środa, 22 czerwca 2011, 10:03

Zaniżone mogą być przez to, że tam jest podawana średnia z 15 minut. A od dnia czy dwóch są duże problemy z odrzuceniami i bezczynnością kopaczy, przez co Ty może kopiesz 360, ale średnią masz niższą.
Moje karty powinny kopać w sumie ponad 1 Ghash a widzę średnią 423 Mh/s.
Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » poniedziałek, 27 czerwca 2011, 15:43

Omen pisze:Zaniżone mogą być przez to, że tam jest podawana średnia z 15 minut. A od dnia czy dwóch są duże problemy z odrzuceniami i bezczynnością kopaczy, przez co Ty może kopiesz 360, ale średnią masz niższą.
Moje karty powinny kopać w sumie ponad 1 Ghash a widzę średnią 423 Mh/s.
nic tu nie jest ani zawyżane ani zaniżane :)
średnia to coś całkiem innego niż chwilowe skoki

temat opisany na forum polmine.pl i mam nadzieje nikt już nie będzie tego powtarzał

polecam zpoznać się z tym co to jest średnia, a co to jest chwilowa wartość (wiedza z liceum, a może nawet z podstawówki ?)

w razie czego pisać na forum polmine, wszystko szczegółowo wyjaśnimy

wszystko działa stabilnie i szybko, a wszelkie wpisy o tym że cokolwiek się zacina to po prostu wredne i nieprawdziwe pomówienia

wszystkich którzy tak piszą osobiście wyzywam na pojedynek na dowolną broń ! bo już mam trochę dość prostowania nieprawdziwych informacji rozsiewanych przez życzliwych inaczej :P (zazdrość czy co, że nam się to pięknie rozwija i rozkręca ?)

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: crow » poniedziałek, 27 czerwca 2011, 16:35

Nie liczyłbym na rozwój poola z minimalną wypłatą 0,5btc, przecież przy obecnej trudności to osoby ze starszymi kartami graficznymi w ogóle nie zobaczą swoich BTC. Jeżeli nie chcecie wypłacać mniejszych kwot to wprowadźcie automatyczną wypłatę raz na 24h bez względu na wysokość środków, to jest standard prawie na wszystkich zagranicznych poolach.
1CjQBD7Qv3GRebbjD9vnJ4swtBhvFXash9

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: fuohs » wtorek, 28 czerwca 2011, 00:42

megaevga: więcej pokory. Wprawdzie jeszcze nic nie krytykowałem, bo póki co przyglądałem się wszystkiemu z boku (przy okazji testując), ale skoro wyzywasz ;-)
wszystko działa stabilnie i szybko, a wszelkie wpisy o tym że cokolwiek się zacina to po prostu wredne i nieprawdziwe pomówienia
http://imageshack.us/f/638/polmine.jpg/

Czy według Ciebie wczytywanie się podstrony zajmującej 2.5kb na łączu 25mbit/s ponad 11s to szybkie działanie? :P:P Jeżeli tak to sorry, ale masz chyba małe pojęcie o aplikacjach webowych, bazach danych lub chociażby o cacheowaniu zapytań i treści (chociaż przy tak małej liczbie użytkowników nie powinno to być jeszcze przyczyną). Tym gorzej to wygląda biorąc pod uwagę liczbę osób korzystających z poola. 142 osoby? A ile w jednej chwili może korzystać online? ;) Przy tak małym ruchu, nawet na bardzo kiepskim serwerze, zapytania do bazy nie powinny zajmować więcej niż ułamek sekundy. Jedyne sensowne wytłumaczenie takiego stanu rzeczy, to wrzucenie sleep(11) do kodu php ;D
Żeby nie było: sytuacja ta powtarza się notorycznie, nie tylko na komputerze i łączu, z którego aktualnie piszę.

Z poola nadal korzystam i życzę mu jak najlepiej, choć niektóre Twoje wypowiedzi co raz bardziej mnie zniechęcają. Widzę, że średnio uznajesz coś takiego jak konstruktywna krytyka, więc nie mam pomysłu w jaki sposób chcesz go rozwijać?

Wydaje mi się się, że powinieneś dobrze przyglądnąć się strukturze bazy danych. Czy na pewno wszystkie tabele mają odpowiednio zdefiniowane klucze? Czy pola często wyszukiwane posiadają odpowiednie indeksy? Czy zapytania łączące tabele korzystają z odpowiednich kluczy? Czy da się zmniejszyć liczbę zapytań? Włącz logowanie slow queries i szukaj. Dodaj EXPLAIN przed zapytania i popatrz, co podpowiada baza itd.

W razie czego służę pomocą na PM.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » wtorek, 28 czerwca 2011, 06:13

fuohs pisze:megaevga: więcej pokory. Wprawdzie jeszcze nic nie krytykowałem, bo póki co przyglądałem się wszystkiemu z boku (przy okazji testując), ale skoro wyzywasz ;-)
http://imageshack.us/f/638/polmine.jpg/

Czy według Ciebie wczytywanie się podstrony zajmującej 2.5kb na łączu 25mbit/s ponad 11s to szybkie działanie? :P:P Jeżeli tak to sorry, ale masz chyba małe pojęcie o aplikacjach webowych, bazach danych lub chociażby o cacheowaniu zapytań i treści (chociaż przy tak małej liczbie użytkowników nie powinno to być jeszcze przyczyną). Tym gorzej to wygląda biorąc pod uwagę liczbę osób korzystających z poola. 142 osoby? A ile w jednej chwili może korzystać online? ;) Przy tak małym ruchu, nawet na bardzo kiepskim serwerze, zapytania do bazy nie powinny zajmować więcej niż ułamek sekundy. Jedyne sensowne wytłumaczenie takiego stanu rzeczy, to wrzucenie sleep(11) do kodu php ;D
Żeby nie było: sytuacja ta powtarza się notorycznie, nie tylko na komputerze i łączu, z którego aktualnie piszę.

Z poola nadal korzystam i życzę mu jak najlepiej, choć niektóre Twoje wypowiedzi co raz bardziej mnie zniechęcają. Widzę, że średnio uznajesz coś takiego jak konstruktywna krytyka, więc nie mam pomysłu w jaki sposób chcesz go rozwijać?

Wydaje mi się się, że powinieneś dobrze przyglądnąć się strukturze bazy danych. Czy na pewno wszystkie tabele mają odpowiednio zdefiniowane klucze? Czy pola często wyszukiwane posiadają odpowiednie indeksy? Czy zapytania łączące tabele korzystają z odpowiednich kluczy? Czy da się zmniejszyć liczbę zapytań? Włącz logowanie slow queries i szukaj. Dodaj EXPLAIN przed zapytania i popatrz, co podpowiada baza itd.

W razie czego służę pomocą na PM.

no to ja lubię konkretnie piszesz :) a krytyki się nie boimy więc już pisze:

0. "Czy według Ciebie wczytywanie się podstrony zajmującej 2.5kb na łączu 25mbit/s ponad 11s to szybkie działanie?"
tutaj nie chodzi o wielkość stronki, stronka to dodatek. chyba nie jest celem działania strona ? tylko bezproblemowe kopanie ?
pracujemy nad przyśpieszaniem strony i generowania statystyk, a dokładniej co i jak opisane jest poniżej

1. policz sobie ile danych generuje się nawet przy tych 150 - 200 osobach wtedy będziesz wiedział o czym tutaj rozmawiamy to, że to wygląda prosto - to nie jest prosto pod spodem, baza dziennie przyrasta o jakieś 500-600 mega, a trzeba to wszystko przetwarzać i generować statystyki , miałeś może doświadczenia z takimi projektami ? możesz podać konkrety :) ? bardzo chętnie poznam skoro uważasz, że możesz nam coś pomóc w rozwoju

2. już o tym było pisane wielokrotnie , ponieważ danych jest dość sporo rzeczy są cachowane a statystyki idą z cache czasami, a czasami się odświeżają. miło by było jak byś trochę bardziej przyłożył się do testów naszej strony wtedy byś zauważył, że sytuacja "długiego" generowania strony zdarza się bardzo rzadko (przy pierwszym wejściu?) potem działa wszystko błyskawicznie bo idzie z cache
oczywiście wszystko jest dalej rozwijane i przygotowujemy się na większy ruch
chciałem też zwrócić uwagę, że celem działania poola nie jest pokazywanie ładnej stronki (chociaż jest to niewątpliwie pomocne)
ale nieprzerwana możliwość kopania

3. nie uznaje konstruktywnej krytyki ? hmm bardzo chętnie odpowiadam jak jest na co (nawet jak muszę po raz 10 pisać to samo niestety....) a tak konkretnie to o so chodzi ? bo jak widać na konkretne pytania są konkretne odpowiedni, na niekonkretne zaczepki ciężko coś odpowiadać...

4. klucze obce i nie obce, explain hmm ..... zostało to zrobione już dawno, (zresztą już o tym z 3 razy było pisane, i prowadziliśmy już na forum ten temat rozmowy co można zoptymalizować, zapraszam jak najbardziej do konkretnych wypowiedzi, ale też zapoznaj się jak możesz z tym co już było pisane, abyś nie musiał po raz 10 odkrywać ameryki) proponuje policzyć tak jak w pierwszym punkcie pisałem z jakiego rodzaju problemami mamy tutaj do czynienia,

a) spora ilość insertów na sekundę
b) generowanie z tego statystyk możliwie onlineowych

potworzone są też odpowiednie tabele cachujące i agergujące dane (odpalone w cronie przeliczanie wszystkiego co parę minut)

wiem, że każdy się zna najlepiej, a inni to pacany którzy się na niczym nieznają , ale nie uważam, że drużyna która działa teraz nad polem
oraz osoby które wspomagają nas na forum to banda kretynów i amatorów (w sumie doświadczenie mamy spore i tak jak by posumować to i z 200 lat (w sumie wszystkich osób) doświadczenia w informatyce by się uzbierało, ato chyba coś znaczy ? :)

Temat nie jest prosty i tyle. Wymaga trochę bardziej zaawansowanych optymalizacji niż dokładanie kluczy i używania explaina (czasami dokładanie indeksów tak na prawdę zwalnia przetwarzanie danych, ale to zapewne wiesz :P np jeśli jest dużo inertów)

już teraz przez 90% czasu jest poniżej 5% używanych procesora (bo większość rzeczy idzie z cache) jak nie trafi z cache, albo ktoś wchodzi pierwszy raz na stronę to skacze na parę sekund moc i potem znowu spokój

powtórzę jeszcze raz i się nie wycofuje :)

wszystko działa stabilnie i stosunkowo szybko (jak na ilość danych jaka jest przetwarzana)
nie twierdze też, że nie można szybciej na pewno można i będziemy robić wszystko, aby było dużo zapasu na procesorze
planujemy też dołożenie pamieci w najbliższych dniach (do 16 GB) aby było sporo zapasu na przyszłość

bo planujemy dalszy rozwój i rozpropagowanie poola na cały internet

zapraszamy też wszystkich chętnych do kopania,
krytyki się nie boimy , przecież po to jest forum, aby każdy pisał co uważa za stosowne ? co nie ?

jeśli są konkretne uwagi i pomysły do polmine.pl to zapraszamy też do nas na forum i zapoznania się wcześniej z postami (bo bardzo często już ktoś wcześniej poruszał tematy o których się pisze )

pozdrawiam i życzę dużych urobków :)

czekam na dalszą konstruktywną krytykę :)

dziękuje i na każdą krytykę chętnie odpowiem (bo się jej nie boimy !)
Ostatnio zmieniony wtorek, 28 czerwca 2011, 06:24 przez megavega, łącznie zmieniany 1 raz.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » wtorek, 28 czerwca 2011, 06:17

crow pisze:Nie liczyłbym na rozwój poola z minimalną wypłatą 0,5btc, przecież przy obecnej trudności to osoby ze starszymi kartami graficznymi w ogóle nie zobaczą swoich BTC. Jeżeli nie chcecie wypłacać mniejszych kwot to wprowadźcie automatyczną wypłatę raz na 24h bez względu na wysokość środków, to jest standard prawie na wszystkich zagranicznych poolach.

pracujemy nad dodatkowymi opcjami, powinny się pojawić w najbliższym czasie (myślę że w ciągu paru dni się uda)

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » wtorek, 28 czerwca 2011, 06:18

Crossik666 pisze:Czy u was też średnia prędkość na stronie jest zaniżona? Na stronie pokazane jest 220Mhash/s
a kopię z prędkością 360 Mhash/s. Co jest nie tak? Jeśli ten wątek był poruszany to niestety nic nie znalazłem. Minera mam odpalonego na HD5850 w GUIminerz'e.

Flagi: -v -f10
OC: core 900mhz, pamięci 300mhz
no własnie to jest różnica miedzy średnia a chwilową prędkością

proponuje zrzucic sobie swoje predkości do excela np z ostatnich 15 minut i policzyć średnią ile wtedy wyjdzie ?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: daniel93 » środa, 29 czerwca 2011, 18:07

Dlaczego blok znaleziony 2011-06-25 17:20:23 nie chce się potwierdzić?

Weteran
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » środa, 29 czerwca 2011, 20:38

Nie wiem czy już było, ale angielskie tłumaczenie jest fatalne. Trochę nieprofesjonalnie to wygląda po prostu, jak chcecie przyciągnąć klientów to poprawcie te błędy (a jest ich dużo).

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » czwartek, 30 czerwca 2011, 07:38

daniel93 pisze:Dlaczego blok znaleziony 2011-06-25 17:20:23 nie chce się potwierdzić?
jest to blok osierocony info co i jak u nas na forum oraz na https://en.bitcoin.it/wiki/Block_chain

Wróć do „Mining pools”