Problem z wypłatą BTC, ETH z giełdy BINANCE na LEDGER lub inną giełdę

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: adrianlopez11 » poniedziałek, 10 marca 2025, 13:17

Witam. Od dłuższego czasu mam problem z przeniesieniem swoich środków w postaci ETH, BTC z giełdy BINANCE. Co chwilę wyskakuje mi następujący błąd:
[RW00391] Ostrzeżenie o oszustwie (wysokie ryzyko): Twoja wypłata została zidentyfikowana jako obarczona wysokim ryzykiem powiązania z potencjalnym oszustwem. Aby zapewnić bezpieczeństwo Twoich środków, wypłaty z Twojego konta są na 24 godziny tymczasowo zablokowane. Szacowany pozostały czas: 23 godzin 58 minut(czasami na 1 godzinę).
Jak wypłata może być obarczona wysokim ryzykiem, skoro są to pewne adresy? Adresy są z giełdy KANGA oraz mojego LEDGERA więc w 100% są bezpieczne.
Blokowanie moich środków jest nieuzasadnione! Proszę o pomoc, próbowałem już dużo różnych możliwości które powoli mi się kończą. Dodam że kontakt z supportem na tej giełdzie jest beznadziejny ponieważ za każdym razem odpowiada bot i przeważnie nie na temat.

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » poniedziałek, 10 marca 2025, 20:30

Możesz wrzucić zrzut ekranu z tym kodem błędu?
Wrzuć tutaj link z imgbb chociażby, ważne by zrzut ekranu zawierał adres www.
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » wtorek, 11 marca 2025, 10:09

czy twoj adres ledger byl juz uzywany? Moze wygeneruj nowy i sprobuj ponownie. W dzisijszych czasach wystarczy ze miales tam jakis input z niepwengo zrodla i juz jest problem. O kanga nie wpsominam bo tam moga miec wszystkie adresy oznaczone jako scam.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: adrianlopez11 » wtorek, 11 marca 2025, 17:03

https://ibb.co/0RGTdRX0 - jeśli chodzi o ss to tylko taki mam.
Adres ledger był użyty i transakcja się nie powiodła, teraz podczas generowania adresu wyskakuje ten sam. Jak wygenerować nowy kiedy tamten ciągle jest aktywny (chyba dlatego że nie poszło nic na niego)?
Dodam że miałem z początku problem z przelaniem na ledgera właśnie. Podjąłem próbę przelania środków na KANGA i się udało. Jednak podczas kolejnej próby przelania środków z BINANCE na KANGA wyskoczył błąd i od tego czasu ciągle się powtarza. Martwi mnie to już ponieważ niby mam tam swoje środki a nie mogę nimi dysponować.
Bardzo Wam dziękuję za odpowiedź!

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0
Napiwki: XpMDadXhCkR8QN5oVjJjzfQnJ2fxLEqKXZ

Postautor: Bits-Bull » wtorek, 11 marca 2025, 22:58

Cześć!

Rozumiem, jak frustrująca może być ta sytuacja z Binance. 🤯 Taki błąd na pewno potrafi zniechęcić! Oto kilka rzeczy, które możesz rozważyć:

- Sprawdź adresy: Upewnij się, że wpisujesz je poprawnie – nawet najmniejszy błąd może wywołać blokadę.

- Odczekaj do 24 godzin: Często takie blokady to automatyczne zabezpieczenia. Spróbuj ponownie po upływie czasu.

- Wsparcie techniczne: Zamiast standardowego supportu, spróbuj skontaktować się poprzez ich czat na żywo lub media społecznościowe – mogą być bardziej pomocni!

Nie jesteś sam w tej sytuacji, wielu z nas miało podobne problemy. Trzymam kciuki, żeby wszystko szybko się wyjaśniło! Daj znać, jak się sprawy mają! 💪🙏

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » środa, 12 marca 2025, 07:49

adrianlopez11 pisze: wtorek, 11 marca 2025, 17:03Adres ledger był użyty i transakcja się nie powiodła, teraz podczas generowania adresu wyskakuje ten sam. Jak wygenerować nowy kiedy tamten ciągle jest aktywny (chyba dlatego że nie poszło nic na niego)?
Zwyczajnie dodajesz nowe konto, możesz to zrobić w dedykowanej apce ledger live

Co do istoty problemu zerknij tutaj, może te informacje pomogą Ci rozwiązać problem
https://www.binance.com/pl/support/faq/ ... 1d74d87eab

Ponadto warto spróbować dodać adres z ledgera do whitelisty na binance - może to poskutkuje
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 96
Reputacja postu: 
0

Postautor: kemot80 » środa, 12 marca 2025, 15:11

adrianlopez11 pisze: poniedziałek, 10 marca 2025, 13:17Dodam że kontakt z supportem na tej giełdzie jest beznadziejny ponieważ za każdym razem odpowiada bot i przeważnie nie na temat.

zainstaluj sobie telegrama i poszukaj Binance_Polish. Odpowiadają sprawnie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: adrianlopez11 » piątek, 14 marca 2025, 14:25

adamu79 pisze: środa, 12 marca 2025, 07:49Zwyczajnie dodajesz nowe konto, możesz to zrobić w dedykowanej apce ledger live
Ten zabieg okazał się skuteczny. Dodam jeszcze że do tej pory logowałem się na BINANCE z laptopa, gdzie za każdym razem miałem inne IP. Teraz transakcję zleciłem na aplikacji w telefonie i przebiegła bez żadnych problemów. Odczekałem też parę dni.
Bardzo dziękuję za pomoc, jako nowicjusz w tym zawiłym świecie krypto potrzebowałem pomocy i otrzymałem ją na tym forum za co jestem bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam i życzę trafnych inwestycji oraz wzrostów :)

Wróć do „Bezpieczeństwo”