Trading a portfel

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Trading a portfel

Postautor: me_how » środa, 16 października 2024, 13:21

Hej

zaczynam wgryzać się w kryptowaluty i chcąc zabezpieczyć ewentualne kryptowaluty, które kupię wiem już że należy przesłać je na portfel np. sprzętowy z giełdy. Ale teraz pojawiają się pytania, na które odpowiedzi nie mogłem nigdzie znaleźć:

- jeśli chciałbym aktywnie grać kryptowalutami i przy okazji zabezpieczyć je przed kradzieżą to jak to mam zrobić czy np. za każdym razem kiedy kupuję kryptowalutę to mam mieć podłączony portfel i wykonać wysłanie kryptowalut na giełdę tam dokonać transakcji i po niej z powrotem wysłać kryptowaluty na portfel....? Może to jest jakimś rozwiązaniem ale dochodzą prowizję za wysłanie kryptowalut na portfel zewnętrzny. Jak można handlować bezpiecznie? Przecież czasami od kupna do sprzedaży mija 30 minut czasami godzina dwie cztery....

Wiem że np. ledger umożliwia bezpośredni trading z ich portfela ale jest on mniej opłacalny niż trading na giełdzie i to czasami wyraźnie!

Jak to robią zawodowcy? :-)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Trading a portfel

Postautor: me_how » czwartek, 17 października 2024, 21:30

Na prawdę nikt nie podpowie ...?

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Trading a portfel

Postautor: adamu79 » piątek, 18 października 2024, 09:53

To pytanie z gatunku "jak zrobić by zjeść ciastko i mieć ciastko"
Jeśli chcesz aktywnie handlować na giełdzie to trzymasz środki do handlu na giełdzie i akceptujesz ryzyko z tym związane.
Półśrodkiem zapewniającym bezpieczeństwo są swapy wykonywane bezpośrednio na portfelu. Tutaj niestety nie ustawisz automatu SL/TP. Potrzebna jest osobista ingerencja. Żeby mieć jako taką kontrolę wypadałoby zainstalować jakąś apkę na telefon z możliwością ustawienia sygnałów kup/sprzedaj.
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Trading a portfel

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 5 listopada 2024, 15:59

@me_how Na giełdzie trzymasz kwotę, jaką jesteś skłonny zaryzykować.
Reszta poza giełdą.

Chyba że grasz na DEXach, to masz w portfelu :)
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Trading a portfel

Postautor: Kamiloo87m » czwartek, 7 listopada 2024, 15:42

Witam mam pytanie a zarazem problem wpłaciłem.pienadze z giełdy na konto binance na którym miałem limitb9990 USD a wpłaciłem 33tys USD udało mi siecswiekrzyc limit a teraz binance chce wpłatę depozytu w wysokości 19% kwoty która mam na koncie by odblokowac mój portfel miał ktoś tak wpłaciłem już spora sumę i cały czas nie mam dostępu do moich środków podpowie mi ktoś czy jak wpłacę cała sumę środki będę dostepne

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Trading a portfel

Postautor: baranzii » czwartek, 7 listopada 2024, 17:50

@Kamiloo87m brzmi jak oszustwo. Z tego co się orientuje to zarówno Binance jak i żadna inna legalna firma nie pobiera depozytu od odblokowania środków. Takie coś nie istnieje. A czysto hipotetycznie, jeśli nawet gdziekolwiek jest taka opłata to po pierwsze nie wynosi astronomicznych 19% a po drugie pobierana jest ze środków które już są na koncie.

Czy ktoś Cię zachęcał a później prowadził przez proces inwestycji? Pomagał w rejestracji na giełdzie, obiecywał zyski? Ten słynny depozyt to standardowy schemat oszustów. Zerknij sobie na tym forum na działy oznaczone przedrostkiem [SCAM]. Dużo tego jest.
Ostatnio zmieniony czwartek, 7 listopada 2024, 21:30 przez baranzii, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Trading a portfel

Postautor: adamu79 » czwartek, 7 listopada 2024, 18:16

@Kamiloo87m
Zerknij tutaj, wystarczą ostatnie strony.
viewtopic.php?f=128&t=36969
Schemat jest zawsze ten sam "wpłać więcej to ci odblokujemy i będziesz mógł wypłacić" i tak w kółko.
33 tys. USD... mam nadzieję że to nie byly oszczędności życia.
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Wróć do „Bezpieczeństwo”