MtGox a Rząd USA

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: MtGox a Rząd USA

Postautor: smok » wtorek, 24 lipca 2012, 09:04

Od zawsze powtarzam MUSI powstać rynek gdzie mając same bitcoiny można kupować i sprzedawać towary lub usługi. Wtedy wymiana na rządowe 'pieniądze' nie będzie potrzebna.

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rafi » wtorek, 24 lipca 2012, 11:54

smok pisze:Od zawsze powtarzam MUSI powstać rynek gdzie mając same bitcoiny można kupować i sprzedawać towary lub usługi. Wtedy wymiana na rządowe 'pieniądze' nie będzie potrzebna.
Dokładnie.

1. Bitcoin to nie waluta prędzej można by porównać do złota.
2. Jak padną kantory nie będzie potrzeby delegalizacji bo odpadną spekulanci a na razie tylko oni mieszają kursem i powodują zainteresowanie.
3. Jedyna opcja że bitcoin się utrzyma po ewentualnym zlikwidowaniu kantorów jest opcja że bitcoin zostanie wykorzystany w jakiś rozliczeniach co na razie nie wiem czy nie jest na poziomie promila.
4. Jedyna sensowna nadzieja w tym że w którymś kraju nawet na bahama władza zalegalizuje btc jako środek płatniczy lub towar.

Weteran
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: virus » wtorek, 24 lipca 2012, 19:42

Rafi pisze:
2. Jak padną kantory nie będzie potrzeby delegalizacji bo odpadną spekulanci a na razie tylko oni mieszają kursem i powodują zainteresowanie.
3. Jedyna opcja że bitcoin się utrzyma po ewentualnym zlikwidowaniu kantorów jest opcja że bitcoin zostanie wykorzystany w jakiś rozliczeniach co na razie nie wiem czy nie jest na poziomie promila.
A ja tam będę w kółko powtarzał że jak dla mnie teraz główną opcją która zwiększa zainteresowanie BTC jest podziemny rynek i nie sądzę by taki SR to był promil ;)
Tam jest prosta opcja... kupujący chcą kupić jak najszybciej , więc nie wystawiają ofert tylko kupują od razu po kursie.
Sprzedawcy już niekoniecznie potrzebują mieć pieniądze od razu na koncie i wystawiają ofertę aż ktoś kupi po danym kursie... no i kurs rośnie ;)
Przebadałem ostatnio sporo kont na SR i widząc ilości jakie tego idą to na prawdę to nie jest promil... a wątpie by ludzie co kopią handlowali na SR ;>

Wróć do „Bezpieczeństwo”